Wszyscy przygotowują się już powoli do Świąt ;) i to, czego nie może zabraknąć na świątecznym stole, to pyszny, świeży i domowy chlebek ;) Przepis przywędrował do mnie
Lawendowe NieboDobra przekąska na piątkowy wieczór. Idealna do sałatki albo do zjedzenia solo :) Szczególnie polecam wszystkim tym, którzy lubią mocny smak czosnku połączony z pietruszką i ciastem
Lawendowe NieboDoskonała przekąska na sobotni wieczór... Kruche, słone i idealne do dobrego napoju ;) Przygotowuje się je bardzo szybko, a jeszcze szybciej znikają z miseczki ;) Paluchy krucho-drożdżowe
Lawendowe NieboŻurawina nadaje słodkiej chałce lekkiego kwaskowego posmaku. Nie potrzeba żadnych innych dodatków. Tylko masełko, które topi się samo na jeszcze ciepłej kromeczce... Czytaj więcej »
bistro mamaDziś wpis inny niż zwykle. Zapraszam Was na małą podróż współczesno-sentymentalną. Taką za jeden uśmiech :) Podobno przychodzi taki wiek w życiu kobiety i mężczyzny, kiedy
bistro mamaKuchenną wagę kupiłam dopiero wtedy, jak pojawiły się na blogu pierwsze komentarze z prośbą o dokładniejsze proporcje w przepisach. I muszę przyznać, że teraz używam jej
bistro mamaJeśli miałabym wyznaczyć dzień, który najbardziej pasuje mi do pieczenia chleba, to byłaby to sobota. Jeszcze kilka tygodni temu wskazałabym każdy inny dzień tygodnia, ale teraz
bistro mamaMam córkę z I półrocza 2008 roku. W chwili obecnej oznacza to jedno - musi obowiązkowo pójść do szkoły w tym roku. I choć mam bardzo mieszane
bistro mamaWitam Was Kochani w Nowym Roku! Na wstępie chciałam Wam życzyć wszelkiej pomyślności oraz przeprosić za moją krótką nieobecność na blogu. Odpoczywałam, ładowałam akumulatory, po czym
Chilli Czosnek i OliwaOd dawna już miałam ochotę na domowy chlebek z masłem. Chleb wieloziarnisty jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Składniki: 1/2 kg mąki krupczatki 25 g świeżych
Kuchnia domowa AniDzień dobry! Przygotowywanie śniadania dla drugiej połówki jest niewątpliwie wielką przyjemnością. A kiedy ta druga połówka jeszcze śpi i budzisz ją zapachem świeżo zaparzonej kawy i
Pora coś zjeśćStraszną rzecz uczyniłam i co wrażliwsi, konserwatywni adepci sztuki kulinarnej powinni opuścić tą stronę natychmiast. Sama czuję się zmieszana i nie jestem z siebie dumna, ale
W kuchni wieczoremSą w naszej blogosferze blogi legendy. Takim jest pracownia wypieków Liski. Stamtąd też spisuję przepisy na kartkę i ruszam do kuchni. Najpierw przepisy najprostsze i, nie
W kuchni wieczoremPrzepis na sfotografowane bułeczki znajdziecie na blogu White Plate . Liska dodaje do nich kandyzowaną skórkę pomarańczową, której ja nie miałam pod ręką, więc zrobiłam
W kuchni wieczoremWędzona makrela ze szpinakiem. Nie ma tutaj dużo gotowania, ale całość prezentuje się elegancko i co najważniejsze jest bardzo smaczna. Największą zaletą jest jednak czas przygotowania
W kuchni wieczorem