W skrzynce znajduję krótki list. Właściwie prośbę. To nie pierwsza. I mam nadzieję, nie ostatnia. M. chce upiec chleb. Znalazła mnie na mapie
KUCHARNIANatalia przypomniała mi jaki mamy dzisiaj dzień, przygotowując pizzę w kształcie serca. Tak mi się ten pomysł spodobał, tym bardziej, że zbliżają się Walentynki, że zaraz
Czerwień i błękitDzień dobry, Jutro, czyli 9 lutego, obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy . Z tej okazji postanowiłam zebrać dla Was sprawdzone przepisy na potrawy, które zdecydowanie umilą Wam to
Chilli Czosnek i OliwaJuż na wstępie gwarantuję, że chlebek nie tylko pięknie wygląda i zachwyca nawet największego niejadka do sięgnięcia po kromeczkę ale także bardzo dobrze smakuje. Może
Krakowskie smaki AniSkładniki: 3 kromki chleba razowego (u mnie z tego przepisu, bez dodatków) 3-4 plastry wędzonego łososia 1/2 dojrzałego awokado- kroimy w kostkę 3 jaja 1
Mango PapajaDomowy chleb na zakwasie? Nic prostszego! Poniżej instrukcja jak samemu w domowym zaciszu wyhodować to cudeńko;) A później już tylko piec, piec i jeszcze raz piec
Krakowskie smaki AniPo przepisie na zakwas, czas na chlebek. Smaczny, pięknie pachnący i na dodatek domowy, z chrupiącą skórką i delikatnym środkiem;) Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane ale
Krakowskie smaki AniCebulowo- serowe bułeczki? Czemu nie;) Oto one;) Jak dla nas w oryginale za mało cebulki, dlatego ja użyłam jej zdecydowanie więcej, oprócz tego przepis leciutko zmodyfikowałam
Krakowskie smaki AniPo cebulowych bułeczkach czas na mocno czosnkowe bułeczki. Nam smakowały baaardzo. Delikatne, lekko chrupiące. Jednym słowem pyszne;) Przepis zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki (ja
Krakowskie smaki AniPostanowiłam dzisiaj zrobić moim domownikom frajdę na śniadanie. Otóż, uraczyłam ich, jeszcze cieplutkimi, obłędnie pachnącymi z chrupiącą skórką bułeczkami:) Przepis podpatrzony ze strony Moje Wypieki . Serdecznie
Krakowskie smaki AniKolejny wart polecenia chlebuś. Tym razem chleb pszenno - żytni pieczony w żeliwnym garnku. Bardzo dobry z mocno chrupiącą skórką. Przepis pochodzi ze strony Smaki i
Krakowskie smaki AniPyszny, banalnie prosty a przy tym niezwykle efektowny chlebuś;) Z wierzchu idealnie chrupka skórka a środek mięciutki, delikatny i niezwykle puszysty. Dodatek słonecznika jest dla nas
Krakowskie smaki AniTego wpisu miało tu nie być. Dlaczego? Bo ten przepis to tylko lekka modyfikacja przepisu na bułki , który pojawił się tu już jakiś czas
Sto kolorów kuchniJeżeli macie ochotę na burgery, to może spróbujecie upiec domowe bułki? Są mięciutkie i zdrowsze, bo bez ulepszaczy i Bóg wie czego jeszcze. Polecam :) Burgery bezmięsne
Przepisy AleksandryMoje wczorajsze bułki owsiane okazały się swoistą rewelacją. W smaku sa przepyszne, a ich konsystencja po niemal dobie od przygotowania jest idealna. Dalej są chrupkie z
BaRepas