Dzisiaj zapraszam wpis z cyklu " Wypiekanie na śniadanie " w ramach, którego upiekłam cebularze z makiem. Zwykły cebularz z dodatkiem maku to znak Lubelszczyzny, mimo
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 1 puszka sardynek 125 g 1 mała cebula 8 czarnych oliwek 250 g twarogu 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego sól, pieprz Wykonanie: Cebulę
O kuchni z uczuciemJeśli macie trochę ugotowanych ziemniaków to nie wyrzucajcie ich a dodajcie do ciasta i upieczcie chleb. Chleb z ziemniakami jest pyszny, wilgotny i dłużej zachowuje świeżość
Ewa w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne bagietki Miękkie w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz. Robi się je bardzo szybko, wystarczy dzień wcześniej przygotować
Marta GotujeJeżeli zapomni się o dokarmieniu zakwasu, to trzeba robić chleb na drożdżach. Ten pochodzi z książki Hamelmana. Jest smaczny, z lekko słodkawym posmakiem
Sto kolorów kuchniPołączenie smaku pizzy i gyrosa. Z ogórkiem konserwowym, kukurydzą i czerwoną cebulą. Pizza jest bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi przyprawy do gyrosa. Przepis na ciasto i sos
BullioPyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja
BullioA jednak :) chociaż może być użyta jako bułeczka do masełeczka :p Dobrze, nie będę rymowała :) :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaJak zobaczyłam ten chlebek u Samanthy pomyślałam, że muszę koniecznie wypróbować ten przepis. Chciałam wprowadzić jedynie zdrowszy element i zamiast zwykłej mąki pszennej dodałam mąkę pszenną
dom-agi.plGdy zobaczyłam pierwszy raz przepis na chałkę tutaj od razu wiedziałam, że muszę ją sama zrobić. Pamiętam ten smak z dzieciństwa i nawet duże ilości chałki
dom-agi.plUdało się, mój zakwas żyje i całkiem dobrze się ma. Powiem szczerze, że było to dla mnie duże wyzwanie sporządzanie zakwasu i na pewno nie posiadam
dom-agi.plJak już wcześniej wspominałam, bardzo interesuje i ciekawi mnie pieczenie chleba. Uwielbiam chleb, a jak mogę zjeść kromkę ciepłego chleba, to od razu mi się polepsza
dom-agi.plUwielbiam Święta, jeżeli mogę je spędzić z ludźmi, którzy są mi życzliwi, i którzy uśmiechają się do mnie szczerze. Ten czas powinien być czasem radosnym i
dom-agi.plUwielbiam piec chleby, bo zapach, który unosi się w domu jest wyjątkowy. Domowe chleby na zakwasie mają taki charakterystyczny smak, wiem, że są w pełni naturalne
dom-agi.plMiałam natłok zajęć stąd moja chwilowa nieobecność. Ale wracam i postaram się pisać częściej. Chlebek, który dzisiaj Wam chcę pokazać jest banalnie prosty w wykonaniu, a
dom-agi.pl