Uwielbiam domowe wytwory. Tym razem zachciało mi się domowych hamburgerów, a nie ma takowych bez domowych bułek. Według mnie idealna bułka musi być miękka, lekka, jak
dom-agi.plUwielbiam wypieki drożdżowe, moi domownicy również. Ja najchętniej zjadam jeszcze ciepłe, podobno od ciepłych może boleć brzuch, na szczęście nie mam takiego problemu nigdy Zastanawiałam się
dom-agi.plChlebki, za które zabierałam się już od dawna. Przepis dawno przepisałam sobie na kartkę wynajdując jeden z wielu w internecie. Chlebki Naan pochodzą z kuchni indyjskiej
dom-agi.plSprawianie radości bliskim sprawia mi ogromną radość, chwilę kiedy mogę o nich dbać i przyrządzić im coś smacznego. Lubię, gdy są dni, podczas których mam więcej
dom-agi.plMusiałam koniecznie wykorzystać puree z dyni, gdyż jego kolor jest dla mnie sam w sobie apetyczny. W dużej mierze rolę odegrała również ciekawość, gdyż nigdy nie
dom-agi.plCzas przygotowań świątecznych jeszcze nie jest do końca odczuwalny u nas w domu, powodem tego są różne szkolenia, spotkania i praca. Widzę ludzi przewijających się przez
dom-agi.plJak to się mówi, potrzeba matką wynalazków i tak właśnie było w tym przypadku. Zabrakło chleba, a w takich chwilach sklep daleko, albo brak chęci do
dom-agi.plSobota kojarzy mi się z wypiekami drożdżowymi. Zapach drożdży, który uwielbiam, a później piekące się ciasto. Mamy sezon na owoce, więc dodatki są tylko kwestią gustu
dom-agi.plUwielbiam zapach unoszącego się w domu domowego chleba, coś niesamowitego. Wprawdzie nie tak często piekę domowy chleb, ale, gdy tylko mam chwilę staram się to robić
dom-agi.plSkładniki na 5 niedużych słoiczków: 1 kg truskawek 1 kubek wody 0,5 kg op żelfix 2:1 kilka gałązek świeżej bazylii laska wanilii świeżo mielony
Luźna KuchniaOstatnio dużo jemy kaszy gryczanej i jaglanej i zdarza mi się czasami, że ugotuję jej za dużo i trochę zostaje… Czasami świadomie gotuję duuużo za
UgotujmyTo.plDomowe konfitury są najlepsze, choć nie zawsze zdążymy je przygotować w sezonie owocowym. Tak było właśnie u mnie w ubiegłym roku. Choć mówiłam, że
Smaczne ZdroweChleb ten wypatrzyłam u Amber na blogu Kuchennymi drzwiami , natomiast przepis pochodzi z najnowszej książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". A, żeby było jeszcze ciekawiej to
Kulinarne przygody GatityMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko
BullioLubimy się, nawet bardzo. Ciasto drożdżowe udaje mi się właściwie zawsze, a dzieci, gdy tylko wyczują zapach domowych drożdżówek kręcą się po kuchni i wokół mnie
dom-agi.pl