mielone - 47549 przepisów (strona:1004/3170)

Spaghetti z mięsem w sosie szpinakowym 155

dwie garści. No ale starczyło na aromatyczny sos szpinakowo-śmietanowy, z dużą ilością czosnku, a wszystko w towarzystwie mięsa i oczywiście makaronu.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 garście szpinaku 1 cebula 4-5 ząbków czosnku 200 ml śmietany 30% sól  świeżo zmielony pieprz makaron typu spaghetti tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Czosnek i cebulę drobno posiekać

na moim stole...
Zupa serowa z mięsem mielonym 216

Składniki :   3 kostki rosołowe 3 serki topione po 100 g 50 dag mięsa mielonego   włoszczyzna mrożona (paski) 45 dag 1 duża cebula zioła prowansalskie- 2 łyżki słodka papryka sól. pieprz,   tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Serki rozdrabniamy widelcem i zalewamy 2 l. wody. Dodajemy bulion  w kostkach,  zagotowujemy i czekamy aż serki się rozpuszczą

Pobite gary Barbary
Kartacze czyli inaczej cepliny 262

innym kształcie.. i ogólnie inne :) Jedno i drugie pyszne, ale kartacze dużo bardziej. Co potrzebujemy : około 20 ziemniaków (raczej średnich lub większych, niż mniejszych) pół kilo mięsa mielonego wieprzowego czosnek 2-3 ząbki sól, pieprz majeranek boczek i cebulka podsmażona do okrasy (wg uznania) Jak robimy : 5 ziemniaków gotujemy w osolonej wodzie, tłuczemy i maksymalnie rozdrabniamy (praska

Snejkusiowe Przepisy
Zapiekanka z ryżem, warzywami i mięsnymi kulkami 180

szybki, łatwy i bardzo smaczny obiad. Całość wystarczy zapiec w naczyniu żaroodpornym i podać z ulubionym sosem.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 1 mała cebula 1 szklanka suchego ryżu 1 marchewka 1 por (biała część) sól, pieprz papryka słodka papryka ostra zalewa 3 szklanki wody

Ugotować
Pyzy z mięsem 201

mięsem  Składniki na ciasto: 1 1/2 kg ziemniaków 100 g mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Pyzy z mięsem Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1/2 główki czosnku jajko majeranek sól i pieprz Pyzy z mięsem Wykonanie Zaczynamy od ciasta. Połowę ziemniaków gotujemy. Następnie przeciskamy je przez praskę. Druga połowę ścieramy na tace

Pyza i Surówka
Kruche pierogi z mięsem 228

mięsa i aromatycznymi , świeżymi ziołami. Składniki: ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 2 jajka 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany roztrzepane jajko sól farsz: 500 g mielonego mięsa  1 duża cebula 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki kilka łodyżek świeżego majeranku (lub łyżeczka suszonego) 2 jajka sól pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: Mąkę przesiać na stolnicę

na moim stole...
Cukinia faszerowana po grecku 160

potrawy. Dziś nafaszerowałam ją tak, by miała w sobie nutę Grecji. Ser feta, oliwki i charakterystyczne dla tego kraju przyprawy. Jestem na tak. ;-) 4 cukinie 500 dag mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 100g ryżu 2 duże cebule 100g sera feta 100g żółtego sera 20 czarnych oliwek pieprz, sól, tymianek, oregano, rozmaryn 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu

Szefowa kuchni
Zapiekanka z makaronem, brokułem i z sosem mięsnym 367

Jesień za progiem czas na treściwsze dania, nie tylko lekkie sałatki. To czas kiedy w naszym domu pojawia się dużo dań z mięsa mielonego. Szybkie i proste zapiekanki to najlepszy sposób na szybki obiad, szczególnie jeśli musimy go przygotować wieczorem na dzień następny. Dlatego na pierwszym zdjęciu jest zapiekanka zaraz po zapieczeniu takim lekkim, a na drugim kolor jest

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Imprezowe mielone 140

Takie małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki zasmażonych warzyw Orzech ( klik) Sól Pieprz 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia  Sos salsa meksykańska jako dip - Folwark  (klik) Cebule kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek

VioletoweKucharzenie
Paszteciki z mięsem 20059

masła bądź śmietany. (Ciasto ma być miękkie, sprężyste, ale nie klejące.)  Ciasto rozwałkować w prostokąt na dobrze posypanym mąką blacie. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć wałek z mięsa mielonego. Ciasto zawinąć raz tak, aby mięso znajdowało się w środku.  Powstały wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki o długości ok. 2 cm.  Paszteciki układać

Pelusiowa Kuchnia
Pizza z mięsem mielonym. 166

szklanki ciepławej wody, 2 łyżki oleju, 4g suchych drożdży, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru. Farsz: (wystarczy na dwa spody, ale można go zużyć również na jeden): 1/2kg mięsa mielonego, 2 duże pomidory, 1 cebula, łyżka oleju, sól, pieprz. Ponadto: mała łyżka oliwy z oliwek , łyżka oleju, 50g przecieru, 1/2 łyżki bazylii, starty ser żółty - ilość według siebie

W kuchni u Moniki
Gołąbki (przepis 2) 219

Składniki: 1kg mięsa mielonego, 1 większa główka kapusty, 4 paczuszki ryżu, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, 2xcebula, olej, mąka, śmietana 30%, słoiczek przecieru pomidorowego - można dać dwa jeżeli chce się uzyskać intensywniejszy smak sosu. Przygotowanie: Ugotować ryż na sypko (uważać by nie był rozgotowany). Gdy ostygnie wymieszać z mięsem, pokrojoną w kostkę 1 cebulą, przyprawami oraz odrobiną oleju. Kapustę

W kuchni u Moniki
Kotlety mielone 175

Składniki: 850g mięsa mielonego, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki majeranku, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia kotletów, ok.3/4 szklanki mleka - moja szklanka ma 250ml ( jeżeli wolisz bardziej zbite kotlety, dodaj mniej mleka), 1 cebula, 3 ząbki czosnki, sól, pieprz, olej, 1 łyżka masła. Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła. Lekko przestudzić

W kuchni u Moniki
Gołąbki bez zawijania 214

dziś na obiad gołąbki które przypominają klasyczne gołąbki tylko w smaku, no i ten sos ... zainteresowani ... zapraszam więc po przepis :) Składniki : ok 40 dag białej kapusty 45 dag mięsa mielonego woreczek ryżu 4 jajka 2 średnie cebule bułka tarta 1,5 litra bulionu mały słoiczek koncentratu pomidorowego 30% 2-3 łyżki mąki chilli, sól, pieprz masło klarowane lub oliwa

Mechanik w kuchni
Klopsiki w sosie curry 122

Składniki: 50 dag mięsa mielonego, 2 duże cebule, 1 por, garść rodzynek, 1 jajko, 1 bułka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 0,5 l. bulionu warzywnego, 2 łyżki curry,  łyżka mąki do zagęszczenia sosu, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania :  Do mięsa dodajemy namoczoną w wodzie bułkę, jajko, sól i pieprz. Wszystko zagniatamy. Formujemy małe kotleciki i smażymy

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania