mielone - 47549 przepisów (strona:1004/3170)

Kartacze 151

Kartacze czyli potrawa regionalna popularna w północno - wschodniej Polsce. Jest to elipsowaty bądź kulisty produkt regionalny składający się wewnątrz z przyprawionego mięsa mielonego a na zewnątrz z masy ziemniaczanej lub mączno - ziemniaczanej. Najczęściej spotykanie na stołach Suwalszczyzny i Podlasia czyli kresów wschodnich. Odpowiednikiem kartaczy na Litwie są cepeliny. Polecam serdecznie bo są przepyszne. Kartacze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gołąbki z cukinią 217

sezonie warto urozmaicać cukinią różne dania Składniki 10-12 dużych liści z białej kapusty 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 większej cukinii 1 duża cebula 1,5 szklanki ryżu sól, pieprz curry … Czytaj dalej Gołąbki z cukinią

czarrna od kuchni
Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie 317

Syty, smaczny obiad Składniki 250 g mięsa mielonego 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka, chili świeże zioła, bazylia i oregano mąka pszenna   … Czytaj dalej Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie

czarrna od kuchni
KOFTA KEBAB CZYLI MIĘSO NA PATYKU 153

KOFTA KEBAB to typowe danie kuchni Bliskiego Wschodu. W oryginale... Artykuł KOFTA KEBAB CZYLI MIĘSO NA PATYKU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pulpety z serem żółtym 151

spróbować, ale mam pewność, że jest pyszne. Danie jest szybkie i proste, oraz tanie (w sam raz na studencką kieszeń :D). Zachęcam do spróbowania.  Pulpety: 0,5kg mięsa mielonego cebulka ze szczypiorkiem papryka słodka jajko sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta 1-2 łyżki mąki ser żółty masło Cebulkę i szczypiorek drobno kroimy, mieszamy z resztą składników i formujemy

Idę coś wszamać
Burgery w dwóch odsłonach 168

ruszcie. Burgery mają to do siebie, ze możemy je dowolnie modyfikować i dodawać to, co najbardziej lubimy, ja przedstawiam Wam swoje dwie wersje: Składniki: mięso: 0,5kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku jajko 3 łyżki kszy mannej sól, pieprz zioła prowansalskie +ser żółty sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 1 łyżka

Idę coś wszamać
Zapiekane krokiety po meksykańsku z tortilli 232

zastąpić gotowymi plackami tortilli. Polecam przepis na pyszne krokiety z farszem meksykańskim zapiekane z żółtym serem. Składniki: 4 placki tortilli puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) papryka czerwona pół puszki kukurydzy 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, oregano Przygotowanie Mięso podsmażamy na patelni, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Shepards Pie czyli zapiekanka pasterska 131

każdym razem coś zmieniałam. Nie mniej zawsze mi smakowało. Po prostu to jedno z tych dań, które z radością planuję na obiad. nadzienie : 0,5 kg mięsa mielonego 200 g marchewki z groszkiem 0,5 puszki

Polska Zupa
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym 171

smakuje i pachnie :) Danie jest bardzo sycące i niezwykle aromatyczne, dzięki pieczonej papryce. Proste w przygotowaniu zjednuje sobie wielu miłośników. Zapraszam! Papryka faszerowana Składniki: 2 średnie papryki 250g mięsa mielonego pól woreczka ugotowanego ryżu sól, pieprz papryka słodka i ostra gałka muszkatołowa mała cebula 2 łyżki oliwy z oliwek garść startego sera żółtego Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną

Tagebuch po polsku
Pieczeń rzymska (klops) 428

ilością płatków owsianych, które po upieczeniu były zupełnie niewyczuwalne. Dzięki temu danie jest smaczne i dużo zdrowsze Polecam zrobić taki obiad w najbliższym czasie zamiast tradycyjnych mielonych Post Pieczeń rzymska (klops) pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tripoline al ragù z wołowiną 103

Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 1 hr 25 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 1 hr 25 min Składniki 300 g mielonej wołowiny 25 g włoskiej pancetty lub boczku 250 g makaronu tripoline * 125 ml czerwonego wina 250 ml bulionu wołowego 1 papryczka chili ** 2 łodygi selera naciowego 1 puszka pomidorów pelati

Wędrówki po kuchni
Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim 242

Przepis na mieloną karkówkę wieprzową oplecioną ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na ciepło podane na obiad, jak również na zimno jako przekąska. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Zupa warzywna z pulpetami 155

szklanki mrożonego groszku duża pietruszka 3 ogórki konserwowe 4 duże ziemniaki pół czerwonej papryki cebula 100 ml koncentratu pomidorowego sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra Pulpety: 350 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) jajko 2 łyżki natki pietruszki (suszonej lub świeżej) ok 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz mąka Przygotowanie W misce

e-PrzepisyKulinarne
Gołąbki bez zawijania 170

wymagają mniej czasu i umiejętności niż te tradycyjne. Składniki: gołąbki: ok. 50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 g ryżu mała główka kapusty 500 g mielonego mięsa (u mnie wieprzowe) 2 małe jajka lub 1 duże 2 - 3 łyżki bułko tartej sól pieprz majeranek tymianek sos: 500 ml przecieru pomidorowego w kartonie 500 ml bulionu

Mama Gotuje
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem 198

Syty obiadek :) Składniki 250 g makaronu, u mnie duże świderki 250 g mięsa mielonego 1/2 kalafiora 1 cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz chili słodka papryka 3 ząbki … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z kalafiorem

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania