angielsku, co uważam za przecudowny fakt! Do Kopenhagi pojechaliśmy samochodem, co z Hamburga zajęło nam ok 5h. Nocowaliśmy w hotelu w centrum miasta – doszliśmy do wniosku, że będziemy mieli wszędzie blisko i tak rzeczywiście było. Śniadanie w hotelu było jakieś koszmarnie drogie, co dodatkowo zachęciło nas do odrywania kulinarnej strony duńskiej stolicy. A nam to pasowało bo mieliśmy możliwość(...)trochę PRL i jej świetność raczej dawno minęła. W sumie to byłam trochę przerażona, że może się czyms otrujemy. Nic bardziej mylnego – zjedliśmy hakkeboef, czyli coś w stylu mielonego. Ładnie podane, smaczne. City Kroen Gammeltorv 8. Drugiego dnia poszliśmy na hamburgera – ciężko było zdecydować się na jakąś fajną knajpkę a ta była po drodze do hotelu. Cock
Szybko Tanio Smacznieteż dodać do masy jaglanej. Masę doprawić pieprzem, zieloną czubrycą i chili. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Mokrymi rękoma formować placki jak kotlety mielone. Placki smażyć z obu stron po dwa razy na złoty kolor. Podawać z wyrazistą w smaku surówką
Weekendy w domu i ogrodzieTagliatelle z wołowiną i pomidorkami to dość oryginalne połączenie włoskiej makaronu tagliatelle z soczystą, delikatnie jeszcze różową w środku wołowiną. Idealnie jest podać to danie na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mąki ryżowej: Zaczynamy od bananów, obieramy je i rozgniatamy widelcem. Do misy miksera wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe – mieszamy wszystko. Następnie do miseczki wsypujemy mielone siemię lniane, zalewamy je 6 łyżkami wrzątku, mieszamy i odstawiamy na minutkę. Do miski dodajemy pozostałe składniki: wodę, mleko, zaparzone siemię lniane, aromat, olej.Potem miksujemy wszystko na gładkie ciasto
Dorota Smakujeczosnku, często też z kolendrą, kminkiem zwyczajnym i kminem rzymskim (kuminem) oraz/lub dodatkiem oliwy. Może także zawierać pomidory. Może mieć też postać proszku lub mieszanki powyższych składników do mielenia w młynku. Tradycyjny dodatek potraw kuchni tunezyjskiej i innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie(...)Składniki: 22 skuszone papryczki chili 6 ząbków czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek łyżka soli łyżka mielinowego kminu rzymskiego łyżka mielonej kolendra Przygotowanie: Papryczki namocz w gorącej wodzie przez 30 minut. Oczyść z pestek, posiekaj, po czym zmiksuj na pastę z czosnkiem i oliwą z oliwek. Dodaj do solu, kmin oraz kolendrę. Artykuł Domowa pasta Harrisa pochodzi z serwisu
Wymiar ZdrowiaMusaka to flagowe danie kuchni greckiej. Bazą są pyszne, dojrzałe pomidory, bakłażany i mięso mielone. W wersji wegetariańskiej mięso zostało zamienione na ziemniaki. Całość zalana jest grzybowym sosem. I pomimo tego, że jest przy tym daniu trochę pracy to warto, bo pyszne. Przepis pochodzi oczywiście z książki Jamiego Olivera Wege. Ilość porcji: 6 porcji Czas przygotowania: 2 godziny
wiecejwarzyw.plbyle jaka. Produkt od Golden Bow, który stanął na wysokości zadania. TUTAJ macie link do strony. Nie dość, że mają ogromny wybór kaw (i nie tylko) zarówno mielone, jak i rozpuszczalne, a nawet i w tabletkach rozpuszczających (choć to już dla mnie lekka przesada). Dodatkowo mają kawy smakowe i sprawdziłam już wiele z nich, nawet mam swoich faworytów
zdrowo i aktywniebyle jaka. Produkt od Golden Bow, który stanął na wysokości zadania. TUTAJ macie link do strony. Nie dość, że mają ogromny wybór kaw (i nie tylko) zarówno mielone, jak i rozpuszczalne, a nawet i w tabletkach rozpuszczających (choć to już dla mnie lekka przesada). Dodatkowo mają kawy smakowe i sprawdziłam już wiele z nich, nawet mam swoich faworytów
Zdrowie i pysznie na talerzuczosnku, często też z kolendrą, kminkiem zwyczajnym i kminem rzymskim (kuminem) oraz/lub dodatkiem oliwy. Może także zawierać pomidory. Może mieć też postać proszku lub mieszanki powyższych składników do mielenia w młynku. Tradycyjny dodatek potraw kuchni tunezyjskiej i innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie(...)Składniki: 22 skuszone papryczki chili 6 ząbków czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek łyżka soli łyżka mielinowego kminu rzymskiego łyżka mielonej kolendra Przygotowanie: Papryczki namocz w gorącej wodzie przez 30 minut. Oczyść z pestek, posiekaj, po czym zmiksuj na pastę z czosnkiem i oliwą z oliwek. Dodaj do solu, kmin oraz kolendrę. Artykuł Domowa pasta Harrisa pochodzi z serwisu
Wymiar ZdrowiaHammond chciał we Włoszech zamówić to danie i każda restauracja mówiła mu, że nie mają czegoś takiego w karcie. Jeżeli będziecie mieli problem ze znalezieniem go pod nazwą Spaghetti bolognese, szukajcie po nazwie "R agù ". Składniki: 400 g mielonej wołowiny 2 mniejsze łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 puszki krojonych pomidorów pół szklanki
Kardamonovy