mielone - 47549 przepisów (strona:1013/3170)

Kopenhaga 102

angielsku, co uważam za przecudowny fakt! Do Kopenhagi pojechaliśmy samochodem, co z Hamburga zajęło nam ok 5h. Nocowaliśmy w hotelu w centrum miasta – doszliśmy do wniosku, że będziemy mieli wszędzie blisko i tak rzeczywiście było. Śniadanie w hotelu było jakieś koszmarnie drogie, co dodatkowo zachęciło nas do odrywania kulinarnej strony duńskiej stolicy. A nam to pasowało bo mieliśmy możliwość(...)trochę PRL i jej świetność raczej dawno minęła. W sumie to byłam trochę przerażona, że może się czyms otrujemy. Nic bardziej mylnego – zjedliśmy hakkeboef, czyli coś w stylu mielonego. Ładnie podane, smaczne. City Kroen Gammeltorv 8. Drugiego dnia poszliśmy na hamburgera – ciężko było zdecydować się na jakąś fajną knajpkę a ta była po drodze do hotelu. Cock

Szybko Tanio Smacznie
Placki jaglano-brokułowe 113

też dodać do masy jaglanej. Masę doprawić pieprzem, zieloną czubrycą i chili. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Mokrymi rękoma formować placki jak kotlety mielone. Placki smażyć z obu stron po dwa razy na złoty kolor. Podawać z wyrazistą w smaku surówką

Weekendy w domu i ogrodzie
Tagliatelle z wołowiną i pomidorkami 195

Tagliatelle z wołowiną i pomidorkami to dość oryginalne połączenie włoskiej makaronu tagliatelle z soczystą, delikatnie jeszcze różową w środku wołowiną. Idealnie jest podać to danie na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gofry z mąki ryżowej 136

mąki ryżowej: Zaczynamy od bananów, obieramy je i rozgniatamy widelcem. Do misy miksera wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe – mieszamy wszystko. Następnie do miseczki wsypujemy mielone siemię lniane, zalewamy je 6 łyżkami wrzątku, mieszamy i odstawiamy na minutkę. Do miski dodajemy pozostałe składniki: wodę, mleko, zaparzone siemię lniane, aromat, olej.Potem miksujemy wszystko na gładkie ciasto

Dorota Smakuje
Domowa pasta Harrisa 98

czosnku, często też z kolendrą, kminkiem zwyczajnym i kminem rzymskim (kuminem) oraz/lub dodatkiem oliwy. Może także zawierać pomidory. Może mieć też postać proszku lub mieszanki powyższych składników do mielenia w młynku. Tradycyjny dodatek potraw kuchni tunezyjskiej i innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie(...)Składniki: 22 skuszone papryczki chili 6 ząbków czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek łyżka soli łyżka mielinowego kminu rzymskiego łyżka mielonej kolendra Przygotowanie: Papryczki namocz w gorącej wodzie przez 30 minut. Oczyść z pestek, posiekaj, po czym zmiksuj na pastę z czosnkiem i oliwą z oliwek. Dodaj do solu, kmin oraz kolendrę. Artykuł Domowa pasta Harrisa pochodzi z serwisu

Wymiar Zdrowia
Warzywna musaka 165

Musaka to flagowe danie kuchni greckiej. Bazą są pyszne, dojrzałe pomidory, bakłażany i mięso mielone. W wersji wegetariańskiej mięso zostało zamienione na ziemniaki. Całość zalana jest grzybowym sosem. I pomimo tego, że jest przy tym daniu trochę pracy to warto, bo pyszne. Przepis pochodzi oczywiście z książki Jamiego Olivera Wege. Ilość porcji: 6 porcji Czas przygotowania: 2 godziny

wiecejwarzyw.pl
Kofeina przed treningiem (produkty kofeinowe) 146

byle jaka. Produkt od Golden Bow, który stanął na wysokości zadania. TUTAJ macie link do strony. Nie dość, że mają ogromny wybór kaw (i nie tylko) zarówno mielone, jak i rozpuszczalne, a nawet i w tabletkach rozpuszczających (choć to już dla mnie lekka przesada). Dodatkowo mają kawy smakowe i sprawdziłam już wiele z nich, nawet mam swoich faworytów

zdrowo i aktywnie
Kofeina przed treningiem (produkty kofeinowe) 144

byle jaka. Produkt od Golden Bow, który stanął na wysokości zadania. TUTAJ macie link do strony. Nie dość, że mają ogromny wybór kaw (i nie tylko) zarówno mielone, jak i rozpuszczalne, a nawet i w tabletkach rozpuszczających (choć to już dla mnie lekka przesada). Dodatkowo mają kawy smakowe i sprawdziłam już wiele z nich, nawet mam swoich faworytów

Zdrowie i pysznie na talerzu
Domowa pasta Harrisa 100

czosnku, często też z kolendrą, kminkiem zwyczajnym i kminem rzymskim (kuminem) oraz/lub dodatkiem oliwy. Może także zawierać pomidory. Może mieć też postać proszku lub mieszanki powyższych składników do mielenia w młynku. Tradycyjny dodatek potraw kuchni tunezyjskiej i innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie(...)Składniki: 22 skuszone papryczki chili 6 ząbków czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek łyżka soli łyżka mielinowego kminu rzymskiego łyżka mielonej kolendra Przygotowanie: Papryczki namocz w gorącej wodzie przez 30 minut. Oczyść z pestek, posiekaj, po czym zmiksuj na pastę z czosnkiem i oliwą z oliwek. Dodaj do solu, kmin oraz kolendrę. Artykuł Domowa pasta Harrisa pochodzi z serwisu

Wymiar Zdrowia
Spaghetti bolognese (Ragù) 116

Hammond chciał we Włoszech zamówić to danie i każda restauracja mówiła mu, że nie mają czegoś takiego w karcie. Jeżeli będziecie mieli problem ze znalezieniem go pod nazwą Spaghetti bolognese, szukajcie po nazwie "R agù ". Składniki: 400 g mielonej wołowiny 2 mniejsze łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 puszki krojonych pomidorów pół szklanki

Kardamonovy