mielone - 47549 przepisów (strona:1019/3170)

Koktajl poprawiający przemianę materii 182

gdyż rozdrobnione ze skórką wpływa na dobrą pracę jelit i oczyszczanie organizmu. Koktajl najlepiej pić z rana do śniadania lub po obiedzie, wtedy organizm będzie lepiej trawić i będziemy mieli więcej energii. Polecam go szczególnie osobom odchudzającym się, gdyż koktajl sprawia, że organizm nie magazynuje zbędnych kalorii. Oczywiście efekty będą tylko wtedy, jeśli koktajl będzie pity regularnie, co najmniej(...)Czas przygotowania: 15 minut Składniki na koktajl poprawiający przemianę materii: grejpfrut różowy pomarańcza jabłko 3 dojrzałe kiwi banan lub łyżka miodu naturalnego sok z 1/2 cytryny szczypta mielonego imbiru lub łyżeczka świeżego tartego 200 ml wody mineralnej (opcjonalnie)   Jak zrobić koktajl poprawiający przemianę materii? Grejpfruta i pomarańczę obrać ze skóry, pomarańczę pokroić w kostkę, a z grejpfruta

Gotuj w domu
Bułeczki drożdżowe z makiem 239

mąki pszennej  1 żółtko z jajka kurzego  60g miękkiego masła  szczypta soli Masa makowa:  ( można użyć gotową masę makową) 2 białka  250g maku suchego niemielonego 1 duże jabłko (obrane, wypestkowane i pokrojone na 8 części) 50g miodu  70g rodzynek  60g cukru  20g masła miękkiego  Do smarowania: 1 żółtko z jajka(...)olejku pomarańczowego W suchym i czystym naczyniu miksującym umieść suchy mak.   (30sek. | obr. 10).   Zmielony mak przełożyć do innego naczynia.  Naczynia miksującego nie musisz myć po mieleniu maku. Dodać składniki: mleko (w temp. pokojowej), drożdże i cukier   (3 min. | temp. 37 stopni C | obr. 2) .   Następnie dodać  pozostałe składniki z pozycji ciasto (cukier waniliowy

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami 201

plasterkach 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki kilka pomidorków koktajlowych (u mnie żółtych i czerwonych) ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka i ostra, czosnek granulowany, mielone ziele angielskie, pieprz) olej/oliwa z oliwek sól Jeśli używamy drewnianych patyczków to wrzucamy je na 10 minut do wody, żeby się namoczyły i nie spaliły podczas grillowania. Najpierw oczyszczamy

PatiGotuje
Mniam Burgery od MLECZNI BRACIA 127

coś o składzie, czyli tekście wartym wnikliwej analizy. Ale w tym przypadku analiza to sama przyjemność. Burger jaglany to zaledwie lub aż kasza jaglana, marchew, seler, cebula, czosnek, mielone migdały, mąka z cieciorki, olej rzepakowy oraz tymianek, sól i pieprz. Jest jeszcze burger buraczany, pieczarkowo-konopny oraz klasyk, stworzony z soi i brązowego ryżu. Produkty od Mlecznych Braci

Fleksitarianizm.pl
By zacząć dobrze dzień – kawy DreamsCoffee i herbata T-Stick 233

wciąż jestem pozytywnie zaskakiwana nowymi smakami. Tym razem coś dla wielbicieli bananowych smaków, czyli dla mnie. Tak, tak moi drodzy, otóż wśród pysznych kaw DreamsCoffee znajdziecie tą wyjątkową mieloną kawę o smaku bananowym . Co ją wyróżnia oczywiście poza wyjątkowym smakiem, o którym za chwilę. Jakość. Kawy DreamsCoffee, to mieszanka najlepszej jakości kaw arabskich. Czuje się to z każdym łykiem(...)mamie, że nasze małe opakowanie (60 g) znikło bardzo szybko. Wpis jak zawsze piszę, bo dłuższym testowaniu A kawie karmelowej zostało już tylko wspomnienie. Kawa ta zachwyca już przy mieleniu. Ten zapach… A potem nic tylko pić. Jak zawsze, w przypadku kaw DreamsCoffee, wysokiej jakości mieszanka kaw arabskich i subtelna, aczkolwiek niezwykle przyjemna nuta smakowa. Tu karmel. Kawa

Słodkie okruszki
szybkowar-gołąbki z karkówki... 211

Składniki: kapusta młoda 2 główki średnie, karkówka mielona 50 dag, ryż 4 saszetki, przyprawa do karkówki 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, koperek 1 pęczek, kucharek 2 łyżki(...)olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 4 szklanki, pomidory miękkie1 kg, śmietana 200 gram, koperek 1 pęczek Ryż ugotować w nie solonej wodzie na gęsto, do zimnego dodać zmieloną karkówkę (mielę w maszynce do mięsa), przyprawę do karkówki, jajka, dokładnie ręką wyrobić. Do masy wsypać kucharka, posiekany koperek i wszystko dokładnie ręką wyrobić, schować do lodówki. Z kapusty wyciąć głąb, włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Orzeźwiająca sałatka z arbuza w 5 minut – idealna na upały 166

wielkości pięści. Pogodę mamy jak w kalejdoskopie. Jednak czy taka forma orzeźwienia jest nam potrzebna do szczęścia?! W okresie letnim podziwiam osoby, które decydują się na głęboko smażone mielone z ciepłymi buraczkami, na przygotowanie których poświęcamy pół dnia. Choć lubię, nie przeczę, aczkolwiek może nie koniecznie, kiedy żar leje się z nieba. Latem zdecydowane wybieram lżejsze obiady

W Kawiarence
Spaghetti Carbonara 176

SKŁADNIKI: - makaron spaghetti 250 g - 1 jajko - boczek 250 g - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 400 g śmietany 30% - ser mozzarella 100 g - przyprawy (tymianek, kminek, chili mielone, oregano, rozmaryn – ilość wedle uznania) Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ważne by go nie rozgotować. Po odcedzeniu wrzucamy do niego jedno surowe jajko i mieszamy tak by jeszcze

Związek na patelni
Świąteczne pierniki 159

dzięki mojej bratowej i jej mamie. Są boskie! Świąteczne pierniki   Składniki: ½ kg cukru ½ litr miodu (ok. 700 gram) 1 ½ kostki masła Paczka cynamonu Starta główka gałki muszkatołowej Łyżeczka mielonych goździków Łyżeczka imbiru Kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego 1 ½ kg mąki 2 żółtka 6 łyżek wody 4 łyżeczki sody Na robienie pierników najlepiej przeznaczyć ok. trzech dni. Pierwszego(...)poświęcamy na pieczenie. Pierniki pieką się ok. 15 minut. Dużo czasu natomiast zajmuje rozwałkowywanie ciasta wycinanie kształtów. Wycinając pierniki można w część z nich powtykać wykałaczki. Po upieczeniu będziemy mieli w pierniku dziurkę, która ułatwi nam zawieszenie go na choince np. obok gwiazdki Teraz już tylko przekładam wystudzone pierniki do pudełek czy puszek i zostawiam na jakieś 3 tygodnie, żeby

Figa S-makiem
Wegekotlety, czyli kotlety z brokuła lub kalafiora z kaszą quinoa 215

akurat wyszła. Nie lubimy również pieprzu ziołowego... No nic to, zrobimy z tego, co mamy w kuchni. Inspiracją jest przepis od Marty Dymek z Jadłonomii na mielone kalafiorowe, ale jest to całkowicie inny przepis. W zasadzie totalnie inny, ale kotlety są przepyszne. A jeśli wyjdzie ich za dużo, to z powodzeniem można je zamrozić i po rozmrożeniu

dobra gospodyni dom wesołym czyni
BEZGLUTENOWE BUŁKI GRYCZANE 240

łyżek oleju (u mnie - kokosowy), 3 szklanki ciepłej wody (2 szklanki zimnej + 1 szklanka wrzątku), 2 łyżki pestek dyni i/lub słonecznika (ewentualnie). Wykonanie : W misce umieszczamy mąkę, drożdże, mielone siemię, sól i cukier. Dokładnie mieszamy. Dolewamy wody i oleju, ponownie mieszamy. Uzyskamy bardzo gęsta masę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1/2 - 1 h w ciepłe miejsce.  Ciasto

Jeść, by żyć w zdrowiu
Puszyste muffiny orzechowe 166

jabłkiem i rabarbarem 12 sztuk: 250 g mąki 50 g mąki z orzeszków arachidowych lub mielone orzechy 110 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 90 g masła 2 jajka 125 ml mleka 1 jabłko 1 łodyga rabarbaru Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Rabarbar myjemy, kroimy w kostkę. W osobnych

Kucharzyca
Klopsiki z dorsza z makaronem z grochu i pesto z bobu 212

ząbek czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki migdałów obranych i zmielonych 1/2 szklanki oleju rzepakowego kotleciki z dorsza: 30 dkg filetu z dorsza 1 cebula 2 łyżki migdałów mielonych 1 jajko sól, pieprz, majeranek 2 łyżki koperku pokrojonego płatki chili olej rzepakowy panierka: po dwie łyżki czarnego sezamu i zmielonych migdałów pozostałe: 200 g makaronu z grochu(...)dekoracji. Do bobu dodaję, czosnek, migdały, parmezan, bazylię, i miksuję blenderem. Wlewam stopniowo olej i dalej miksuję. Na końcu doprawiam solą. Klopsiki: Filet z dorsza bez skóry i ości mielę maszynka do mięsa razem z obraną cebulą. Do ryby dodaję migdały, jajko, sól, pieprz, majeranek, płatki chili, koperek i wyrabiam całość. Formuję nieduże kotleciki które obtaczam w panierce z sezamu

wesoła kuchnia
Lasagne 212

pokroić w drobną kostkę. Mięso zmielić.  W garnku lub głębokiej patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę, zrumienić boczek, dodać warzywa, smażyć, mieszając, aż cebula się zeszkli. Dodać mielone mięso, smażyć, mieszając, aż mięso stanie się szare. Dodać koncentrat, wlać wino, dusić ok 10minut. Dodać krojone pomidory, doprawić ziołami, solą i pieprzem, dusić na małym ogniu pod przykryciem

Obiad gotowy