pieczone ziemniaki, surówkę, sałatkę obiadową. Inne pomysły na kotlety… ** Łatwe kotlety jajeczne ** Ekspresowe kotlety drobiowe z majonezem i żółtym serem ** Kotlety rybne siekane ** Kotlety drobiowe mielone Składniki: 4 filety kurczaka 1/3 kostki masła 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania listki świeżej pietruszki sól i pieprz olej do smażenia Masło pokrój
Kulinarny S.O.S.odtworzyć, doprawić po swojemu i pokazać Wam. Czy są dobre? Są rewelacyjne, zjedliśmy wszystkie w niesamowitym tempie! Polecam Wam także: – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej KOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji
nietylkopasta.plkurczaka 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku oliwa 1 bakłażan 6 gałązek selera naciowego 1 kg pomidorów 1 szklanka białego wytrawnego wina sól pieprz zioła prowansalskie papryka słodka mielone chili opakowanie makaronu świdry <!- t Świderki z bakłażanem i kurczakiem Marynata do kurczaka 2 cebule dymki łyżka ziół (tymianek, oregano, rozmaryn, natka pietruszki) 5 łyżek oliwy 3 łyżki
Pomysłowa kuchniamały) 1/2 szklanki zielonej soczewicy 1 batat cebula czosnek olej 5-6 grzybów leśnych podgrzybków sól i pieprz liście laurowe ziele angielskie kmin rzymski kolendra gałka muszkatołowa mielone siemię lniane 1 łyżka Grzyby-jeśli suszone - umyć, namoczyć i ugotować 40 minut do miękkości. Świeże podgrzybki udusić na niewielkiej ilości oleju.Ugotować soczewicę bez soli
AZgotuj!komponujemy z nich dania. Najprostsza jest sprawa z zupami: pomidorową wystarczy zmiksować. Szpinakowa wymaga o tyle więcej pracy, że do kalafiora i brokuła trzeba dodać szpinak i mielone migdały. I zmiksować. Pozostałe trzy dania też są mega proste. W czasie kiedy w piekarniku pękły się warzywa ugotowaliśmy: makaron, makaron ryżowy, komosę i soczewicę. Z całej czwórki najwiecej czasu
Niedzielny kucharzpapryczka chili drobno posiekana garść orzechów nerkowca sok z połowy limonki, 2 łyżki ulubionego sosu sojowego klarowane masło lub olej kokosowy lub oliwa do smażenia sól, pieprz i mielone chili do smaku natka pietruszki lub posiekany szczypior do dekoracji opcjonalnie kiełki fasoli mung Japoński sos Yakisoba do makaronu smażonego oraz wiele produktów do dań kuchni azjatyckiej można znaleźć
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPaleo, LowCarb) Keto pizza z kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto tarta szpinakowa (Paleo, LowCarb) Keto Burgery wołowe (Paleo, LowCarb) Keto zoodles z krewetkami (Paleo, LowCarb, AIP) Keto obiad- kotlety mielone w boczku (Paleo, LowCarb, AIP) Gnocchi z kalafiora na szpinaku (Keto, Paleo, LowCarb) Pastrami Wraps (Keto, Paleo, LowCarb) Kolacja natomiast to raczej jakieś drobne keto przekąski – kabanosy , plastry chorizo
Modern Cave Girlsytuacji. I oddala mnie od upragnionego stanu ketozy. Czas więc wziąć się za siebie! Już wkrótce pokażę Wam jak szybko i prosto przygotować efektowny Keto obiad, czyli kotlety mielone zawinięte w boczek. A tymczasem zanim to nastąpi, zaserwuję Wam następny przepis na ciasto zgodne z dietą Keto, Paleo i LowCarb. Keto jogurtowiec z galaretkami Keto ciasta rządzą Jest
Modern Cave Girlpysznym sosie, podawane z ekologicznym ryżem Młyny Polskie, który charakteryzuje się aromatycznym jaśminowym zapachem i sprawia, że potrawa jest smaczna. Składniki: · ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej · Jajko · Sól · 4 łyżki bułki tartej
Kulinarna ChwilaPrzecier pomidorowy · 2 łyżeczki mąki pszennej Składniki na kuleczki: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego · Cebula · Jajko · Sól · Majeranek
Kulinarna ChwilaKwiatuszkowa przekąska Można podać jako przekąskę, albo danie obiadowe. Kuleczki mięsne z ziemniakami, zapiekane z serem. Składniki: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego. · Cebula · Sól · Majeranek · Papryka ostra
Kulinarna ChwilaBardzo prosta kiełbaska wędzona na początek przygody z wędzeniem. Bez klasyfikacji mięsa, co jest dla niektórych nie lada wyzwaniem i bez konieczności mielenia każdej klasy czy rodzaju mięsa na osobnych sitkach. Prosta i smaczna :) Przepis z forum Wędliny Domowe z małymi zmianami - mięso najpierw peklowane, później dalsza obróbka - jednak bezpieczeństwo wędliny jest dla mnie priorytetem, a przyprawy podane dokładnie(...)gramaturze. Polecam serdecznie :) Składniki: 4 kg karkówki wieprzowej 1 kg boczku wieprzowego peklosól 18 g/kg mięsa Przyprawy na 1 kg: majeranek 1.5 g, świeży czosnek 4.5 g pieprz czarny mielony 1.5 g cukier 2 g 5 % wody na każdy kg mięsa (przy 5 kg mięsa 250 ml wody) Dodatkowo: jelita wieprzowe kaliber 26/28 mm (1,5 m/kg farszu
Kocham..lubię..gotuję..uklepać. Spód wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 0 C i zapiec 15 min, do bladozłotego koloru. Piekarnika nie wyłączać. Na podpieczony spód wysypać bułkę tartą lub mielone migdały. W misce wymieszać wydrylowane wiśnie, cukier i mąkę ziemniaczaną. Owoce rozłożyć na podpieczonym spodzie, całość posypać resztą kruszonki. Formę z powrotem wstawić do piekarnika i zapiekać
Kocham..lubię..gotuję..kaczkę. Farsz wyśmienicie smakuje zarówno z pieczoną kaczką, gęsią jak i kurczakiem :) Polecam serdecznie! Składniki: kurczak, tuszka 2-2,5 kg sól, pieprz 1 duży ząbek czosnku papryka słodka mielona majeranek Farsz: 250 g wątróbki drobiowej 250 g surowego boczku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego garść suszonej żurawiny 1 bułka pszenna + mleko do namoczenia(...)Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i zeszklić cebulę wraz z czosnkiem na maśle klarowanym. Wątróbkę oczyścić z błonek, boczek pokroić w kostkę i zmielić w maszynce do mielenia. Do zmielonego boczku i wątróbki dodać zeszkloną cebulkę z czosnkiem, namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę, garść suszonej żurawiny i natki pietruszki, żółtko (można też dodać całe jajko) oraz przyprawy
Kocham..lubię..gotuję..syrop . Kto się skusi na taki dżemik? Składniki: 1 litr wody 200 g mięty 1 cytryna cukier do smaku 18 g pektyny + 1 łyżka cukru zielony barwnik (spożywczy, mielony jęczmień lub sok ze szpinaku) Przygotowanie: Miętę (listki z gałązkami) opłukać, cytrynę wyszorować i sparzyć wrzątkiem. W garnku umieścić umyte gałązki mięty, dodać pokrojoną na plasterki cytrynę i zalać wodą(...)otrzymać klarowny wywar. Wywar miętowy podgrzać i dosłodzić do smaku (u mnie 4 łyżki cukru). Dodać odrobinkę barwnika zielonego do otrzymania zielonego koloru (możemy ten krok pominąć, wtedy będziemy mieli kolor jak w tym syropie) i pektynę wymieszaną z cukrem. Całość wymieszać i zagotować, skręcić moc palnika i pogotować 4 minuty. Dżem przelać do umytych i wyparzonych słoiczków, zakręcić nakrętki
Kocham..lubię..gotuję..