mielone - 47549 przepisów (strona:1028/3170)

Torcik orzechowy z czarnym bzem i gruszką na powitanie jesieni 249

ubijając, dodawaj do białek cukier. 3. Do masy z białek dodawaj żółtka, pojedynczo. 4. Masło rozpuść, lekko ostudź i dodaj do masy jajecznej - zmiksuj. 5. Dodaj mąkę i mielone orzechy - zmiksuj i przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. 6. Piecz w 175*C przez 45-50min. 7. Upieczone ciasto odstaw do całkowitego wystudzenia. Krem z czarnego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasztet z fasoli i pietruszki oraz "Nie opuszczaj mnie" 246

koloru, ale powinny zmięknąć, dlatego warto na patelnię wlać sporo oleju. Ugotowaną fasolę przestudzić, połączyć z podduszoną cebulą i pietruszką oraz łyżeczką soli i czosnkiem. Przepuścić przez maszynkę do mielenia lub zmiksować w malakserze. Do masy wbić jajka i całość dobrze wymieszać. Dodać olej i mąkę. Wymieszać. Doprawić cząbrem, solą i pieprzem do smaku. Rozgrzać piekarnik do 210 stopni(...)wyczułam. Ot, zwyczajna szkoła z internatem tym różniąca się od innych, że jej wychowankowie nie wyjeżdżali na ferie, święta czy wakacje do swoich rodzin. Bo tych rodzin nie mieli. Byli zdani na siebie oraz swoich nauczycieli. W związku z tym pomiędzy nimi rodziły się różne relacje. Dzieci lubiły jednych bardziej, innych mniej. Niektórzy wychowankowie zawierali przyjaźnie, inni wchodzili ze sobą

Weekendy w domu i ogrodzie
Buraczane gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem 168

mąki + do podsypania 1 jajko 50 g parmezanu 1 płaska łyżeczka gałki muszkatałowej sól, pieprz Do podania: 80 g parmezanu 100 g szynki parmeńskiej garść małych listków botwiny świeżo mielony czarny pieprz 4 łyżki roztopionego masła groszek(...)czepny * PRZYGOTOWANIE Gnocchi buraczane Ziemniaki oraz buraki obierz i pokrój w mniejsze cząstki. Ugotuj osobno w lekko osolonym wrzątku, odcedź i odstaw do wystudzenia. Następnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa, przeciśnij przez praskę lub ubij tłuczkiem. Wsyp mąkę, wbij jajko, dodaj otarty parmezan, gałkę muszkatołowa oraz 1 płaską łyżeczkę soli i odrobinę pieprzu. Zagnieć ciasto. Powinno być dość klejące

Food Square
Bakłażan faszerowany 339

Bakłażan faszerowany i zapiekany w piekarniku, to według mnie jeden z lepszych pomysłów na pyszny obiad z wykorzystaniem tego warzywa. Do tego idealnie doprawione mięso mielone i mamy bardzo apetyczne danie. Z bakłażana można też śmiało zrobić pasty oraz placki. Placki z bakłażana to błyskawiczna przekąska, którą polecam również dzieciom. Z warzywnych placków świetne będą także placki

AniaGotuje.pl
MAKARON RAZOWY Z MIĘSEM WOŁOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 105

Składniki: (na 4 porcje) - makaron razowy – (200 g) - mięo mielone wołowe (400 g) - pomidor – 3 szt. (300 g) - cebula czerwona (100 g) - pieprz, sól himalajska, oregano Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Mięso przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem z pokrojoną cebulą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, pokroić w kosteczkę. Dodać  do mięsa. Ugotowany makaron

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
RISOTTO Z MIĘSEM WOŁOWYM I WARZYWAMI 112

Składniki: (na 4 porcje) - ryż basmati – 2 woreczki (200 g) - mięso mielone wołowe (400 g) - warzywa na patelnię – ½ opakowania (220 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie: Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso przyprawić i poddusić na patelni pod przykryciem, do gotowego mięsa dodać warzywa poddusić jeszcze chwilę. Następnie dodać ugotowany ryż. Całość wymieszać. Posypać ziołami. Całość

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Ragù z indyka i boczniaków z czosnkowo-ziołową posypką 181

duszenia – są świetnym materiałem na ragù. A ten sos – prosty i pyszny – jeszcze smaczniejszy jest na drugi dzień. Schłodzone, pokrojone w kostkę indycze mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia na sitku o dużych oczkach – u mnie to rozmiar 5/6mm. Taki zabieg sprawi, że mięso nie wyschnie podczas smażenia, a w sosie jego struktura będzie dobrze wyczuwalna. Czosnek obieramy i przeciskamy(...)duże ząbki czosnku 80ml białego wina 3 łyżki sosu Worcestershire 1 pełna (z lekkim czubem) łyżeczka suszonego oregano 1 pełna łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka soli 2/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu oliwa   POSYPKA ZIOŁOWA 1 czerstwa pszenna bułka, np. bawarska 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki oliwy   DO PODANIA na dwie porcje

Karo in the Kitchen
Pieczony kalafior w parmezanie 312

film z przygotowania pieczonego kalafiora Składniki – Pieczony kalafior w parmezanie średni kalafior 2-3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki cytryny 3 łyżki tartego parmezanu łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki soli Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do przepisu. Przepis – Pieczony kalafior w parmezanie Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. Celsjusza. Kalafior(...)naszym kalafiorze. Na koniec kalafior posypujemy tartym parmezanem. Tak przygotowane warzywo władamy na 50 minut do piekarnika. Na zewnątrz powstanie chrupiąca i aromatyczna skórka. Natomiast w środku będziemy mieli miękki miąższ. Gotowe, można jeść. Smacznego. Koszt: 8 zł Przygotowanie: ok. 60 minut Pieczony kalafior w parmezanie Pieczony kalafior w parmezanie Pieczony kalafior w parmezanie Artykuł Pieczony kalafior w parmezanie pochodzi

Kuchennyviral.pl
Makaron z grzybami i białą kiełbasą 167

posypania makaron do podania Przepis 1 Grzyby namaczamy około 15 minut w letniej wodzie. Kiełbasę wyciskamy z osłonek i dzielimy na mniejsze kawałki, tak aby przypominała mięso mielone. Cebulkę i czosnek siekamy. Następnie składniki podsmażamy na rozgrzanej patelni na oleju, do momentu zrumienienia się kiełbasy. 2 Grzyby kroimy w paseczki i również dodajemy na patelnię. a następnie całość

Kuchnia Bazylii
Papryka faszerowana 172

Składniki : • 4 papryki • 350 g mielonego mięsa • 2 łyżki oliwy • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej natki • 100 g (1 woreczek) ryżu • 1 jajko • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 100 g żółtego sera • 1 pomidor Przyprawy : • 1/2 łyżeczki tymianku • po 1 łyżeczce słodkiej papryki i kurkumy • 2 łyżeczki oregano Przygotowanie : Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie(...)minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, dodać starty czosnek, po chwili włożyć zmielone mięso i dokładnie obsmażyć. Jeśli mielimy sami mięso najlepiej zmielić je od razu z surową cebulą, natką i czosnkiem, całość wyłożyć na patelnię i dokładnie obsmażyć. Mięso doprawić solą (ok. 2/3 łyżeczki), pieprzem, dodać przyprawy: tymianek, czerwoną paprykę

KUCHNIA POLSKA
Hamburgery domowe 162

dorośli też nie pogardzą:) Doskonale smakuje z sosem domowym do hamburgerów tutaj czytaj http://gotuj-ze-mna.pl/sosy/sos-do-hamburgerow/. A tymczasem zapraszam po szczegóły. Składniki 500 g mielonego mięsa ( sama mielę w domu) kilka plasterków parzonego boczku około 10-15 dkg 2 duże cebule 2-3 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego … Czytaj dalej Hamburgery domowe

gotuj ze mną
Kotlety rybne 202

Wystarczy zmielić składniki, wymieszać, doprawić i krótko usmażyć. Kotlety podajcie z ulubionym sosem, naprawdę idealnie pasuje do nich sos tatarski. Polecam Wam także: – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej kotlety RYBNE PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 8 niewielkich kotletów SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Tartaletki z gruszkami i twarogiem 169

małe grudki kruszonki. Całość wstawiamy do lodówki do chwili użycia.   Chudy twaróg przekładamy do robota kuchennego z ostrzami, dodajemy cukier, budyń i mielimy na gładko. Możemy do tego też użyć blendera lub użyć mielonego twarogu i wtedy tylko wszystko bardzo dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy.   Gruszki myjemy, przekrawamy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy

Smaczna Strona
Gulasz ze stacji Bolshoi – Metro: Last Light – wieprzowina z boczniakami w śmietanie 230

wysnuć teorię, że składał się on m.in. z wieprzowiny i grzybów. Samego rozwoju akcji podczas tej uczty nie mam zamiaru zdradzać, aby nie popsuć zabawy tym, którzy jeszcze nie mieli okazji zagrać w Last Light. Natomiast przepis na gulasz, który prezentuje poniżej to bardzo smaczna wersja tego, co można uzyskać z kilku prostych składników: czyli wieprzowiny, grzybów (tutaj dla urozmaicenia(...)zarumienić – następnie przekładamy ją do miski z grzybami. 3. PODSMAŻANIE MIĘSA (10 min) Mięso kroimy w paski takiej samej wielkości, jak w przypadku grzybów. Obficie przyprawiamy je świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Rozgrzewamy tę samą patelnię i smażymy mięso z obu stron na mocnym ogniu do zarumienienia. 4. FLAMBIROWANIE WÓDKĄ (opcjonalnie) Do podsmażonego mięsa wlewamy wódkę

Nerds Kitchen
wegańskie parówki od Bezmięsny Mięsny + hot dogi na 5 sposobów 142

rodziców/1-2 razy w miesiącu), cały czas szukam jego substytutów. I tak na liście „na tak” znajduje się już kebab (o którym pisałam TUTAJ) oraz mielone z TEGO posta. Może zabrzmi to głupio, ale tym, czego mi do tego [...] Artykuł wegańskie parówki od Bezmięsny Mięsny + hot dogi na 5 sposobów pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com