mielone - 47549 przepisów (strona:1029/3170)

Kurczak z czerwonym pesto 142

kilka razy lepszy niż w przypadku tych gotowych sklepowych propozycji. Polecam zatem mój przepis na czerwone pesto . Polecam Wam także: – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej Kurczak z czerwonym pesto PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 2-3 SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Sernik "Tiramisu" 295

amaretto: 400 ml śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru amaretto Ciemne kakao do oprószenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Ciasteczka przekładamy do malaksera, mielimy na pył, można również rozgnieść wałkiem na drobno, masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji mieszamy z ciasteczkami tak aby utworzyć konsystencje mokrego piasku. Tortownicę o śr 23 cm wykładamy papierem pergaminowym-samo(...)cukier całość miksujemy ręcznym blenderem,   aż nie będzie żadnych grudek i masa będzie jednolita i gładka,   wsypujemy mąkę pszenną i ponownie miksujemy.   Gdy mamy ser dwukrotnie mielony miksujemy całość mikserem tylko do połączenia.  Nie miksować zbyt długo , by niepotrzebnie nie napowietrzać   masy serowej. Masę serową przelać na schłodzony miasteczkowy spód i piec 50 minut

Wanilia i Kardamon
Najlepsze polskie przepisy 230

najlepsze i najpopularniejsze polskie przepisy , które znajdziecie na blogu. Fasolka po bretońsku Kluski śląskie Bigos Knedle ze śliwkami Kogel mogel z kakao Buraczki tarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym

Moja smaczna kuchnia
Haggis na ziemniaczanym puree z ogórkami kiszonymi 154

Haggis to produkt podobny do kaszanki. W jego skład wchodzą podroby jagnięce - serca, wątroba, płuca mielone z cebulą, płatkami owsianymi oraz przyprawami. Pochodzi ze Szkocji i tam podawany jest na wiele różnych sposobów. Jako element śniadania, zapiekany z brukwią i tłuczonymi ziemniakami lub jako burger. Szkoci lubią też smażyć wszystko na głębokim tłuszczu w cieście naleśnikowym więc taką

wysmienity
Ekskluzywny buraczek ;) 158

pyszną i ciekawą przystawkę do obiadu lub na imprezie . Składniki na 4 osoby : 4 średniej wielkości buraczki 1/2 kostki fety 4 łyżeczki miodu kilka plastrów boczku wędzonego chilli mielone 2 łyżeczki pokruszonych orzechów włoskich 1 łyżeczka kremu z octu balsamicznego ciemnego sól ,pieprz czarny do smaku koperek do dekoracji Buraczki myjemy , zawijamy w folię aluminiową i pieczemy

Ogrodnik w podróży
Dorsz ze szpinakiem 200

inne zamienniki. Dlatego warto zrobić pesto samodzielnie w domu, polecam zatem mój przepis na czerwone pesto . Polecam Wam także: – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej dorsz ze szpinakiem PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 300 g filetów

nietylkopasta.pl
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 216

dyni - 200 g mozzarelli z zalewy - 50 g tartego parmezanu - 3 jajka - 1/2 szklanki posiekanych ziół (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwia, męta itp.) - sól, czarny pieprz, mielone chili do smaku Przygotowanie: 1. Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części. 2. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem Mój Ulubiony, dopraw do smaku, napełnij

SzczyptaSmaQ
Papryka Aleppo - co to jest 170

Aleppo pepper jest aktualnie Turcja. Pod koniec okresu dojrzewania papryki Aleppo przybierają ciemno czerwony, burgundowy kolor, częściowo wysychają, pękają i tracą nasiona. Następnie w procesie produkcji są grubo mielone lub kruszone. Do czego stosować paprykę Aleppo Aleppo pepper jest popularną w krajach śródziemnomorskich i na Bliskim Wschodzie  przyprawą, tradycyjnie stosowaną do doprawiania zup, mięsa, fasoli, sałatek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto „Coca-cola” 558

Jeden raz już wykorzystałam coca-colę do wypieków. Było to podczas pieczenia TEGO ciasta (klik) , gdzie colą zalewało się mielone orzechy i herbatniki. Efekt był wyśmienity, dlatego postanowiłam ponowić próbę, tym razem jednak wykorzystując ją do samego ciasta. Muszę się przyznać, że ciasto to piekłam kilka razy. Za pierwszym totalnie mi nie wyszło… tzn dobrze mi się

Smaki Na Talerzu
Burgery z kurczaka i cukinii 157

Składniki (na 1 porcję) - mała cebula (ok. 70 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - pół mniejszej cukinii (ok. 112 g), - ząbek czosnku, - mięso mielone z piersi kurczaka (ok. 150 g), - łyżka natki pietruszki (ok. 4 g), - 3 ziemniaki (ok. 210 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - 2 łyżki mleka 2% (ok. 24 ml), - marchew

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kurczak na sposób indyjski, pyszny obiadek czyli Balti maślany kurczak 162

bardzo. Przygotowanie marynaty – jogurt włożyć do miski. Dodać kminek, cynamon, garam masala, paprykę wędzoną w proszku, chili w proszku, trochę soli, pokruszone listki laurowe, zmiażdżone ząbki czosnku, mielone migdały, potarty imbir, zmiażdżone ziarenka kardamonu. Dokładnie wszystko wymieszać, następnie dodać mięso pokrojone w paski. Ponownie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na godzinę. Na patelni rozgrzać masło

Kuchnia Pokoleń
Kolorowa i wyrazista kuchnia tajska – co warto o niej wiedzieć? 194

curry słodko-kwaśne z wieprzowiną. Specjalna mieszanka przypraw do curry to masala. Sekret wybitnego aromatu dań tajskich typu curry polega na tym, że przyprawy są każdorazowo świeżo mielone w moździerzu. Oczywiście mieszankę taką możemy przechowywać przez pewien czas, ale koniecznie musi ona znajdować się w szczelnie zamkniętym pojemniku, zabezpieczona przed wilgocią i schowana przed światłem, bo w przeciwnym

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasztet Drobiowy Z Wątróbką ( Z Mięsa Z Rosołu) 218

dodatkiem dwóch listków laurowych (ja rosół gotuje bez dodatku liści laurowych) przez około 15-20 minut. 2. Bułkę namaczamy w zimnym rosole. 3. Mięso drobiowe oddzielam od kości i mielę przez maszynkę do mięsa, dodaje również wątróbkę, warzywa, odciśniętą bułkę, cebulki i wszystko mielę.  Całość mielę dwukrotnie, ale można również trzykrotnie. 4. Do gotowej masy wbijam jajko, dodaje przyprawy

Gotowanie...to proste !