mielone - 47549 przepisów (strona:1032/3170)

Limonkowo-kokosowy sernik na zimno 219

śmietanki. LIMONKOWO - KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Składniki: (tortownica 25 cm) spód: 160 g ciastek kokosowych 60 g wiórków kokosowych 80 g masła masa serowa:  500 g sera białego mielonego 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kokosowej 110 g cukru pudru sok z 2 limonek skórka otarta z 2 limonek 20 g żelatyny 3/4 szkl wody wierzch(...)stopniach. Studzimy. masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w cieplej wodzie i studzimy. Ostudzoną żelatynę mieszamy ze śmietanka kokosową.  Z limonek ocieramy skórkę i wyciskamy sok.  Biały ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski, dodajemy mascarpone i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy sok i skórkę z limonki, a następnie śmietankę kokosowa wymieszana z żelatyną. Masę przelewamy na spód

Bon appetit mon amie
Orientalny burger z grilla 181

burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami Ilość porcji: 3 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 500 g mielonego z wołowiny – 5-6 łyżek pasty mild curry Patak’s – pół cebuli żółtej lub czerwonej – 1 jajko rozmiar M – 2 łyżki bułki tartej – kilka

nietylkopasta.pl
SZASZŁYKI NA OSTRO na grilla 275

kotlety wieprzowe z karkówki lub szynki 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki: 25 dag ugotowanego długoziarnistego ryżu   zielenina do dekoracji Jak zrobić szaszłyki wieprzowe na grilla PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną paprykę

Moja Książka Kucharska
Sernik migdałowy 207

budyń śmietankowy na 3/4l ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 50 g płatków migdałowych   Żółtka utrzeć z cukrem,stopniowo dodawać twaróg,na końcu śmietanę i mielone migdały.  Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową.  Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa curry z klopsami z indyka 171

wytrzymałam musiała mnie poczęstować. bardzo dobre, jeśli lubicie curry to zachęcam do wypróbowania. Kolendrę umyć, osuszyć i posiekać bardzo drobno. Czosnek przecinać przez praskę. Do miski wrzucić mielone mięso z indyka, dodać kolendrę, czosnek, 1 łyżkę sosu rybnego. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Uformować małe klopsy. W garnku smażyć pastę curry z odrobiną wody około

Kuchnia Pokoleń
Kotlet siekany z piersi kurczaka 160

wziąć kawałek mięsa, stuknąć parę razy tłuczkiem, obtoczyć w panierce i wrzucić na patelnię. Ewentualnie, jak ma się nieco więcej czasu, to można pokusić się o kotlety mielone. Z tym pracy jest nieco więcej. A jak zupełnie czasu się nie ma to można po prostu wziąć pierś kurczaka, natrzeć przez 10 sekund przyprawami i tak po prostu, bezceremonialnie

Marder&Marder Manufacture
Muffinki z mąką z zielonego groszku 170

łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml wody 200 ml oleju rzepakowego 3 jajka skórka starta z całej cytryny dodatkowo: 1-2 łyżki kropelek czekoladowych łyżka pudru truskawkowego (liofilizowane mielone truskawki) świeże maliny mięta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy ciasto

Mienta blog
Drobiowe jajka po szkocku z piekarnika 258

Składniki: 1 kg mięsa z kurczaka 10 jajek 1 cebula 1 łyżka mieszanki ziołowej 2 łyżki pasty paprykowej 1 łyżeczka jarzynki 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko

czarrna od kuchni
Lasagne ze szpinakiem i musem marchewkowym 190

korzyść mojej wersji. Jeśli nie boicie się o figurę, możecie na spokojnie polać każdą warstwę sosem beszamelowym. Poziom zaawansowania: Średni Składniki (na 3-4 porcje): 500 g mięsa mielonego 9 płatów makaronu lasagne ok. 600 ml przecieru pomidorowego („passata” pomidorowa) ok. 250 g sera feta 3 średniej wielkości marchewki 12/14 kostek mrożonego szpinaku (tzw. „brykiet(...)celu, obieramy marchewki, kroimy je na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, do momentu aż zmiękną. Kiedy to się stanie, odcedzamy je i gdy trochę ostygną mielimy je blenderem lub rozgniatamy widelcem. Mieszamy mus z odrobiną imbiru. W międzyczasie, przygotowujemy szpinak. Wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju zmrożony brykiet lub świeże liście szpinaku i trzymać

Pyszny Duet
Koktajl mocy i "Książę Mgły" 176

bieżąco wykorzystywanej w kolejnych pracach. Mnie wtedy ratują koktajle o zawiesistej konsystencji, lekko słodkie i z dodatkiem nabiału. Składniki (na ok. litr koktajlu): 2 banany gruszka 2 łyżeczki mielonego młodego jęczmienia sok z połowy cytryny duży kubek jogurtu naturalnego łyżka miodu ewentualnie: mleko Banany obrać i pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera. Gruszkę wyszorować i usunąć z niej gniazdo

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z kulkami orzechowymi i masą kokosową 207

łyżki, masa serowa: ser z wiaderka 1,5 kg, cukier puder 30 dag, budyń waniliowy 2 opakowania, jajka 8 szt, masło 100 g, kulki orzechowe: orzechy włoskie mielone 30 dag, cukier puder 4 łyżki, śmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki, masa kokosowa: budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier 8 łyżek

kulinarne odsłony pati
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 207

wielu amatorów. Skorzystajcie z tej lekcji, a będziecie mogli to klasyczne danie włączyć do swojego repertuaru. SKŁADNIKI: kurczak  zagrodowy około 2 kg 1- 2 łyżki czerwonej papryki wędzonej mielonej 4 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka miodu 4 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) ok. 3 łyżki oliwy sól, pieprz farsz: 20dag wątróbek drobiowych czerstwa kajzerka szklanka mleka(...)pieprzem i wędzoną papryką.  Przykrywamy czystą ściereczką, odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na jedną godzinę. Kajzerkę namaczamy w mleku. Wątróbki starannie oczyszczamy z błonek. Razem z odciśniętą bułką mielimy w maszynce do mięsa albo siekamy. Natkę pietruszki albo koperek płuczemy, otrząsamy z nadmiaru wody, osuszamy i siekamy. Krok 2. Masło ucieramy z żółtkami, dodajemy  wątróbki z bułeczką, koperek

Moja Książka Kucharska
Krokiety ziemniaczane z dorszem. Przepis krok po kroku. 411

dorsza 2 jajka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Olej rośliny do smażenia 700-800 ml Ew. ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej   Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, odstaw do całkowitego wystudzenia, najlepiej zrób(...)dzień wcześniej lub użyj tych które zostały z poprzedniego posiłku. Rybę podziel na mniejsze kawałki, zmiel razem z ziemniakami w maszynce do mielenia na grubych oczkach. Dodaj jajka, szczypiorek, natkę i dopraw solą oraz pieprzem, ewentualnie gałką muszkatołową. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodaj 1-2 łyżki mąki pszennej

kuron.com.pl