sernik - 18854 przepisów (strona:1032/1257)

Panzanella 191

podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć

ladykitchen
Jak przechowywać żywność w lodówce? 183

przechowujemy produkty, których data ważności jest najdłuższa. Na szczytowej półce warto ustawiać żywności w słoikach jak dżemy, powidła itd. Jest to też odpowiednie miejsce do przechowywania ciast np. sernika na zimno. Środkowa półka. Idealna do przechowywania nabiału, wędlin, jak również gotowych zup w garnku czy innych tego typu potraw. Na dolnej półce lodówki należy przechowywać mięso i ryby. Uwaga! Należy

Słodkie okruszki
Sernik na spodzie z herbatników i białej czekolady, z brzoskwiniami i musem brzoskwiniowym 280

Na październikową słotę.. .. najlepsze jest dobre ciasto. Z dobrą kawą, rzecz jasna! :) Czytaj więcej »

U Fiolki
Łatwy sernik na zimno z pieczoną dynią 268

Dyni w tym roku mam mniej niż w latach poprzednich. W czasie wrześniowych deszczów zgniły mi owoce odmiany Muscat de Provence. W rezultacie zostały tylko pięknie

Weekendy w domu i ogrodzie
Serniczek na zimno 164

Aby nieco osłodzić sobie brzydką aurę na dworze, postanowiłam przygotować na weekend taki oto serniczek na biszkopcie. Na wierzch ja dałam brzoskwinie, borówki i wiśnie kandyzowane

Różne smaki w kuchni
Serowe babeczki z dynią i bananem 166

Delikatne babeczki z ricotty. Podałam je na śniadanie, ale w roli podwieczorku, deseru, czy nawet kolacji sprawdzą się równie smacznie. 250 g serka ricotta ok. pół

Kucharzyca
Serniczki pieczone w kokilkach z wafelkami Lusette. 174

Wykonanie tych serniczków trwa dokładnie 10 minut plus pieczenie i studzenie, można więc je przygotować na szybki deser lub gdy niespodziewanie spodziewamy się gości, a chcemy

Izabelawkuchni
Serniczki błyskawiczne z kaszą manną, bez masła i budyniu. 216

  Witajcie :) Na dworze zimno i wietrznie na osłodę dnia mam dla Was pyszne błyskawiczne serniczki. Nie potrzeba do nich wielu składników. Bez masła i budyniu

Sama słodycz i szczypta chili
Cóż za kolor, cóż za smak! Czyli syrop z owoców czarnego bzu 192

udało nam się znaleźć. Syrop jest boski! Pachnie pięknie, a kolor ma taki, że aż dech z wrażenia zapiera. Idealnie nadaje się do herbaty, lemoniady, albo do sernika z figami... Ale o nim innym razem. Syrop z owoców czarnego bzu Składniki: (na 500 ml syropu) 500 g owoców czarnego bzu (waga bez gałązek) 250 g cukru 125 ml wody

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią 201

Przezroczysta galaretka a w niej gerbera, która również wykonana jest z galaretki Spód to zmiksowany twaróg z wanilią, kremówką i żelatyną. Całość tworzy niezwykle smaczny i

Oryginalny smak
Naleśniki o smaku malinowy sernik z nutą melisy 181

Naleśniki najlepsze śniadanie dla dzieci i dla kobiet, coś na słodko od 16 wieku. Jest to inspiracja  z jogurtu,, danio" o właśnie tym smaku, gdy

pichciszto
Ciasto cytrynowe 348

Jakże aromatyczny deser mam do pokazania. Deser jest leciutki jak pianka i mega pyszny. Znika szybko, za szybko ale jest taki dobry, że nie sposób mu

Moje Małe Czarowanie
Orzechowe ciasteczka z lemon curd 205

Dawno nie piekłam ciasteczek. Jakoś ostatnio tak jest, że domownicy oszaleli na punkcie sernika z wiaderka i to on króluje na stole. Ale dziś postanowiłam pobawić się w pieczenie ciasteczek i to właśnie ciasteczka zagościły na stole jako deser. Kruche z brazylijskimi orzechami przełożone kremem cytrynowym lemon curd to świetna propozycja do kawy czy herbaty. Krem możecie nabyć w Kuchnie

Ewa w kuchni
MINI BATONIKI SEROWE Z KOKOSEM 154

Batoniki z białego sera z dodatkiem kokosu, oblane gorzką czekoladą - dzieci małe i duże z pewnością je pokochają. Są kremowe i delikatne w smaku, rozpływają się

Kuchnia MagdaLeny
Co Ci do głowy strzeliło czyli skąd pomysł by prowadzić blog? 257

przerastają mnie zwykłe zrazy?! Niedoczekanie (zrazów!) Pokonałam zrazy i wiele innych dań. Walczyłam o tarty, najlepszą pomidorową i nieprzeciągnięte mięso, nie zapominając by nadrobić luki w wiedzy na temat serników. Problem jednak wracał gdy po kilku miesiącach chciałam wrócić do swojego wypracowanego, wypieszczonego przepisu. Więc skąd www.ufiolki.pl ? Z potrzeby spisania przepisów,których składniki, proporcje i dodawane przyprawy ulatują w otchłań

U Fiolki