mielone - 47549 przepisów (strona:1040/3170)

Kruche ciasto z pomarańczami, dynią, orzechami włoskimi i bezową pianką 98

dyni (użyłam hokkaido) 4 małe pomarańcze 3/4 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru skórka starta z 1/2 pomarańczy 1 płaska łyżeczka suszonego imbiru szczypta mielonych goździków Bezowa pianka: 6 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło, proszek do pieczenia(...)Następnie nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 minut, aż będzie lekko złote. Nadzienie: Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, bardzo drobno siekamy lub mielimy. Pomarańcze obieramy, wycinamy cząstki miąższu (bez błonek) i kroimy na kawałki wielkości około 1,5 cm. Przekładamy do miseczki. Dodajemy startą dynię, posiekane orzechy włoskie, skórkę pomarańczową, mąkę ziemniaczaną, cukier

Oryginalny smak
Kotlety rybne 116

szklimy. Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i po zmięknięciu odciskamy. Rybę rozdrabniamy widelcem, dodajmy podsmażoną cebulę, posiekaną natkę, odciśniętą bułkę i przyprawy. Wyrabiamy masę jak na kotlety mielone. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron. Artykuł Kotlety rybne pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśnikowe krokiety z mięsem i pieczarkami 125

barszczem, ale i jako samodzielne danie z dodatkami typu ziemniaki, sos i surówka. Tanie i proste w przygotowaniu urozmaicą każdy obiad. Składniki (4 porcje) -4  naleśniki -300 g mielonego mięsa -200 g pieczarek -1/2 cebuli -1 jajko -bułka tarta do panierowania -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Przygotować naleśniki. Pieczarki pokroić, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać(...)odparowania wydobywającego się z pieczarek soku. Na patelnię dołożyć mięso i całość razem smażyć do ścięcia. Doprawić solą i pieprzem. Delikatnie ostudzić i zmielić 2 krotnie w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem. Przygotowane naleśniki posmarować farszem. Zagiąć brzegi i zwinąć w ruloniki. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco

Zielona Kuchnia
Piątek: Zapiekanka z kaszy bulgur i jarmużu 118

obok jęczmienia, pszenicy, soi i ryżu. Szybki jak kuskus Bulgur jest podobny do kuskusu. Powstaje z ziaren pszenicy durum, które najpierw są podgotowywane, później suszone, a na koniec mielone na mniejsze kawałki. Dzięki temu bulgur można szybko ugotować. Ma piękny wygląd, przypomina nieco pokruszony bursztyn, jest orzechowy w smaku, lekko słodki, świetnie nadaje się jako dodatek do dań

Niedzielny kucharz
Krucho Drożdżowa Rolada Z Nadzieniem Jak Na Rogale Świętomarcińskie 116

pudru 1 czubata łyżka śmietany 18 % esencja waniliowa Masa z białego maku: 200 g białego maku 1 białko 1 łyżka masła 80 g cukru 3 łyżki miodu 2 łyżki mielonych drobno migdałów (może być mąka migdałowa) skórka pomarańczowa namoczone rodzynki z żurawiną aromat migdałowy Masa z maku 1. Mak wsypujemy do garnka i zalewamy wrzącą wodą tak aby wody(...)czasami mieszając przez około 30 min. Następnie odsączamy go na sicie wyłożonym gazą. Na czas przygotowania ciasta odstawiamy mak na bok aby mógł swobodnie odsączyć się. 2. Odsączony mak, mielimy w maszynce na najmniejszych oczkach trzy razy ( ja zmieliłam dwa gdyż lubię aby mak był bardziej wyczuwalny) 3. W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem, cukrem i dodajemy do maku. Dodajemy

Gotowanie...to proste !
Pieczone udka z kurczaka z dynią i pikantną pumpkin spice – MediEvil 120

suszona – 1 łyżeczka płatki chili – 1 łyżeczka papryka słodka – 1 łyżeczka papryka ostra – 1 łyżeczka cynamon – 2 łyżeczki imbir – 3/4 łyżeczki goździki mielone – 0,5 łyżeczki gałka muszkatołowa – 0,5 łyżeczki sól – 2 płaskie łyżeczki PRZYGOTOWANIE 1. PODSMAŻANIE MIĘSA (5 min) Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju. Osusz udka ręcznikiem

Nerds Kitchen
Wegańskie pierogi ruskie z pudrem grzybowym 132

ciasto na pierogi znajdziecie tu: https://azgotuj.blogspot.com/2018/09/ciasto-na-pierogi.html W tym poście najważniejszy jest farsz 3 duże ugotowane ziemniaki mączyste utłuczone 1 opakowanie tofu 1 łyżeczka pudru z grzybów ( mielone w młynku ogonki prawdziwków lub podgrzybków) sól i pieprz do smaku biała cebula olej Tofu rozdrabniamy w malakserze, dodajemy ziemniaki, przyprawy i zeszkloną białą cebulkę. Mieszamy i  lepimy

AZgotuj!
Domowe hamburgery. 153

przygotowałam sama. Kupiłam polędwicę wołową w całości i sama zmieliłam. No dobra, mąż zmielił :) W każdym bądź razie, najlepiej kupić mięso w całości i zmielić samemu. Kupne mielone,to już nie to samo. Muszę jeszcze pokombinować z bułkami. Jak będę miała już sprawdzony, dobry przepis, to na pewno Was poinformuję :) Podaję składniki na 4 hamburgery Składniki

Agusiowe smakołyki
Pierogi ruskie 102

żółtko, 2 szt. bardzo ciepła woda, 1 szklanka sól, szczypta na farsz twaróg tłusty lub półtłusty, 250 g ugotowane ziemniaki, 500 g cebula, 1 szt. (duża) pieprz ziołowy mielony, 15 g (1 op.) sól do smaku Wykonanie Z podanych składników wyrabiamy ciasto(...)Następnie je wałkujemy w małych porcjach i szklanką wycinamy kółka. Do farszu – cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na patelni i odsączamy na sitku z nadmiaru tłuszczu. Ugotowane ziemniaki mielimy z twarogiem, dodajemy cebulę, pieprz, solimy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Na każdy krążek z ciasta wykładamy łyżeczkę farszu, składamy na pół i sklejamy brzegi – można to robić

iMadzik.pl
Azja Express: 10 łatwych przepisów na “chińczyka” 108

sałatka kojarzy się z przystawką, dodatkiem do obiadu, względnie z lekką przekąską.. W Laosie podawana jest jako danie główne. I nic dziwnego, bo podstawowym składnikiem jest zesmażone mielone mięso. Takie jest larb moo, ziołowa, niesamowicie aromatyczna sałatka. Zobacz przepis   Artykuł Azja Express: 10 łatwych przepisów na “chińczyka” pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
SOS POMIDOROWY Z MAKARONEM 104

cynamonu to istna magia Jeśli nie masz czasu na wyszukane i czasochłonne dania w ciągu tygodnia wybierz makaron z sosem pomidorowym. Możesz dorzucić do sosu piersi kurczaka, mięso mielone np. z indyka czy wołowiny, oliwki, kukurydzę, posiekane świeże pomidory czy paprykę. Będzie pysznie! Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się także do pizzy, zapiekanek, to także sos-baza, do którego

Zasmakuj Kuchni
Sernik czekoladowo- korzenny z musem śliwkowym 159

jajka L + 2 żółtka  1 budyń czekoladowy bez cukru ok 40g  25 g kakao ciemnego gorzkiego  160 g drobnego cukru do wypieków  2 łyżeczki mielonego cynamonu  Na mus śliwkowy :  400 śliwek najlepiej węgierek  2 łyżeczki cukru  2 goździki  125 ml -1/2 szklanki soku z świeżej pomarańczy  skórka otarta(...)dokładnie. Tortownicę o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia a z zewnątrz szczelnie owijamy folią aluminiową. Ciasteczkową masę rozprowadzamy na dnie lekko dociskając i wyrównując.  2. Ser mielimy dodajemy do niego jajka, żółtka, śmietankę kremówkę oraz cukier, przestudzoną czekoladę. Miksujemy jedynie do połączenia się składników. Do kwaśnej śmietany dodajemy sypkie kakao a następnie mieszamy z masą serową. Dodajemy

vaniliowoczekoladowa
Gyros-owe kotlety 129

Gyros-owe  kotlety Jedliście kiedyś gyros-owe  kotlety? Warto wypróbować bo ile można jeść tradycyjne. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego  z łopatki wieprzowej ·        Mała cebula ·        ½ torebki ryżu ·        Jajko

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania