mielone - 47549 przepisów (strona:1049/3170)

KLOPSIKI W SOSIE POMDOROWYM 153

gotowy,aromatyczny i ziołowy - zrobiony ze swoich pomidorów,wystarczy otworzyć,zagotować,trochę zagęścić,ewentualnie doprawić i gotowe http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/09/sos-pomidorowy-na-zime.html Składniki na klopsiki:   1 kg mielonego mięsa wieprzowego ( drobiowego) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 3 ząbki czosnku sól,pieprz(...)oraz suszony czosnek niedźwiedzi ( jeśli macie świeży to jeszcze lepiej) 1 cebula ok 1 litr rosołu litrowy słoik sosu pomidorowego mąka ziemniaczana do zagęszczenia ( ok 2- 3 łyżki) Mięso mielimy,dodajemy jajko,sól,pieprz przeciśnięty przez praskę czosnek oraz czosnek niedźwiedzi i 3 łyżki bułki tartej - wszystko dokładnie mieszamy,formujemy okrągłe klopsiki. Cebulę obrać i pokroić w średnią kosteczkę,podsmażyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi z mięsem z rosołu 204

każdemu! Wypróbujcie! Składniki: Farsz: * mięso z rosołu  * marchewki, pietruszki, cebula oraz por z rosołu * sól, pieprz Mięso oddzielamy od kości i bardzo drobno kroimy, prawie, że na mielone. Marchewki, pietruszki, cebulę oraz por również kroimy na bardzo małą kostkę, po czym mieszamy z kurczakiem. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem (około 1-2 łyżeczek przypraw, aby farsz

Klasyka Gotowania
SPAGHETTI BOLOGNESE 152

które smakuje wszystkim. Jest to świetny obiad dla dzieci, jak i dla dorosłych. Podstawą dobrego spaghetti jest dobrej jakości makaron, wybierzcie ten włoski robiony z mąki durum. Mięso mielone, powinno być bardzo świeże, najlepiej sprawdzi się połączenie mięsa wołowego i wieprzowego. Nie używajcie tutaj mięsa drobiowego, ani tylko wieprzowego. Sięgnijcie po dobrej jakości pomidory, mogą być świeże

SMYKWKUCHNI
Biała kiełbasa pieczona w piwie z dodatkami 160

tylko na majówce, ale w każdej sytuacji, kiedy będziemy mieli ochotę na łyk dobrego piwa (u mnie Warka Radler malina z cytryną ) i kiełbaskę! Składniki biała surowa kiełbasa 2 czerwone lub białe cebule 1 łyżka naturalnego  miodu spadziowego 1 łyżka musztardy   kieleckiej delikatesowej sól himalajska różowa drobna mielony pieprz ziołowy piwo ciemne niepasteryzowane do pieczenia kiełbasy

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik Mozaika 378

mieć dwie części ciasta jasnego i dwie ciemnego.  4. Ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Składniki masa serowa: 1 kg sera (3 - krotnie mielonego) 100 g roztopionego i schłodzonego masła 1 1/3 szklanki cukru 2 łyżki(...)cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 40 gram bez cukru 5 jaj szczypta soli Twaróg i jajka wyjmujemy z lodówki około 2 godziny wcześniej.  1. Ser mielimy trzy razy. Białka oddzielamy od żółtek, dodajmy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. 2. Żółtka ubijamy razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na najwyższych obrotach

kruche babeczki
Zapiekanka z kapustą. 161

blaszce przed zapieczeniem w piekarniku. Kapustę i ser ucieramy na grubych oczkach, makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, szczypiorek lub inną zieleninę drobno kroimy, możemy dodać mięso mielone.    Przed użyciem kapusty, należy ją  zalać gorącą wodą i odstawić na 10 min.,  potem odcedzić i wystudzić, żeby dodać schłodzoną do pozostałych produktów. Jeżeli dodajemy

chleba naszego
Gulasz ziemniaczany z marchewka i cydrem 177

zrobić zakupy w zaufanym warzywniaku. Pomysł podpatrzyłam w książce Nicole Just "La Veganista. Jedzmy szczęśliwie. Super food". Zmieniłam trochę składniki i proporcje.  Moi mięsożercy do gulaszu dostali mielone kotlety, ja zjadłam go z chlebem :) Gulasz ziemniaczany z marchewka i cydrem 1,2 kg ziemniaków (u mnie młode) 3 marchewki 2 czerwone papryki 2 cebule 5 łyżek oleju

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 167

kilku znajomych, którzy mieli okazję go spróbować. Miłe. Masa jest bardzo delikatna oraz kremowa. Dodatkowo cudownie pachnie i posiada apetyczny, żółty kolor. Kokosowy wierzch to przepyszne zwieńczenie całości. Po prostu obłęd... Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że ten sernik będzie jednym z Waszych ulubionych! (Forma o wymiarach około 21,5 x 26 cm) 1 kg mielonego twarogu (użyłam dobrej jakości

Di gotuje
Smoothie z acai i chia, czyli jak być trendy 184

też lżejsze koktajle. Można je wtedy wlać do kubka i popijać po drodze do pracy czując, jak witaminy i mikroelementy rozchodzą się po organizmie. Są też potrzebne suszone, mielone jagody acai. O ich cudownych właściwościach możecie poczytać na wielu stronach - ja kupiłam je z ciekawości. Nadały mojemu koktajlowi fioletowawego koloru, choć ich smak jest bardzo delikatny. Lekko owocowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana. 248

kamiennej, 1 łyżka pieprzu mielonego,  3 łyżki majeranku, łyżkę cukru, 10 z. czosnku, 2 łyżki papryki, 2 łyżki pieprzu ziarnistego, 1/2 l wody, jelita. Mięso i czosnek mielimy na grubym sitku, tłuste kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy i wyrabiamy  na jednolitą masę  //pieprz ziarnisty rozgniatamy tłuczkiem// Tak przygotowane mięso chowamy pod przykryciem do lodówki, na kilka

chleba naszego
WIELKANOCNA GALANTYNA LAST MINUTE 163

100g wątróbki drobiowej kilka bardzo cienkich plastrów szynki parmeńskiej / szwarcwaldzkiej / boczku - to co lubicie 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku suszone oregano sól i pieprz mielone chilli wędzona papryka folia do pieczenia mrożone maliny pistacje niesolone + garść do serwowania konfitura jagodowa lub mrożone jagody Do dzieła: Kurczaka trzeba wyluzować (wyjąć kości) - jeśli nie wiecie jak się

Spektrum Smaku
20 przepisów na Wielkanoc 703

Biała kiełbasa zapiekana z cebulką i papryką w piwnej zalewie 9.        Pieczeń rzymska z jajkiem – mięso mielone w innej odsłonie 10. Piersi kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką SŁODKOŚCI   11. Domowa pasc h a   – przygotowana z zsiadłego mleka z dużą ilością bakalii 12. Babka makowa   – czyli pomysł

Ugotować
DOMOWA BIAŁA KIEŁBASA 183

Jelita zalać wodą,odstawić na ok 20 min wypłukać. Zmienić wodę.Odstawić na 2 godziny,ponownie wypłukać. Mięso umyć,osuszyć.Pokroić w niezbyt duże kawałki.Przepuścić przez maszynkę do mielenia ( chude kawałki przez sitko o dużych oczkach,tłuste przez sitko  o małych oczkach). Wołowinę mielimy oddzielnie przez sitko o małych oczkach,najlepiej dwukrotnie. Zanim mięso ze sobą połączymy(...)wieprzowe ze sobą łączymy,dodajemy 1 szklankę zimnej wody i również dokładnie mieszamy. Dopiero teraz możemy do wieprzowej masy dodać wołowinę z przyprawami i dokładnie wymieszać. Na maszynkę do mielenia nałożyć nasadkę,natłuścić ją olejem.Naciągnąć jelito i niezbyt ściśle napełnić,co jakiś czas skręcając, by powstały niezbyt duże kiełbaski. Część można zamrozić,część sparzyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Zapiekany bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i mozzarellą 199

niewielka ilość oliwy. Kiedy cebula się zeszkli z czosnkiem wlewamy przecier pomidorowy (jeśli robicie z mięsem to na tym etapie wrzućcie przesmażony już mięso np. filet lub mięso mielone) i doprowadzamy go zagotowania się sosu i następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i próbujemy czy jest wystarczająco przyprawiona. Brytfannę nasmarowujemy oliwą, i polewamy sosem

Gotuj z Mąką
najlepsze ciasto z białej fasoli... 197

śmietaną(jogurt naturakny 200 ml), składniki do ciasta temp. pokojowa, śmietana do ubicia zimna, zamiast ostropestu i otrąb można dać płatki owsiane błysk.i np czystek,siemie mielone lub same płatki + 1 łyżka zamiast = białe fasole z puszek wylać na durszlak, dobrze opłukać pod zimną wodą, odsączyć, wsypać do pojemnika z jajkami i pałką blendera wszystko dobrze zblendować

W Mojej Kuchni Lubię