mielone - 47549 przepisów (strona:1046/3170)

Borek z botwinką i serem - pomysł na drugie śniadanie, piknik lub wycieczkę (przepis krok po kroku) 113

swoje ciasto drożdżowe i zabierzecie borek na Majówkę! Turecki borek - propozycje nadzienia: Borek można nafaszerować w bardzo różny sposób - mięsem, serem, warzywami. Poniżej zostawiam Wam kilka propozycji: mięso mielone z cebulką duszony por i cebulka pieczarki i cebulka biały ser lub feta przyprawiony miętą i papryczką chilli ser feta, świeży szpinak i suszone pomidory ser feta lub twaróg

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 158

drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonego imbiru pół łyżeczki pieprzu 4 jajka 150 ml oleju roślinnego około 150 g obranej marchewki 1 obrane jabłko Krem: 100 g masła około 80 g cukru pudru 200 tłustego sera białego(...)krem. Krem: 1. W niedużej misce za pomocą miksera ubijamy miękkie masło z cukrem pudrem do uzyskania białej, puszystej masy. 2. Dodajemy porcjami twarożek wcześniej przemielony przez maszynkę do mielenia lub przetarty przez sitko i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudzone ciasto smarujemy po wierzchu kremem, dekorujemy płatkami migdałów lub posypujemy cynamonem. Smacznego

W kuchni Katie
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 184

sosy – najlepiej poporcjowane, aby można było wyjąć tylko tyle porcji, ile będzie potrzeba, kiedy znów najdzie nas ochota na schab w sosie pieczeniowym lub zrazy. Surowe mięso mielone może pozostać zamrożone przez ok 2 miesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery

Między kuchnią a pokojem
Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej 127

genialne połączenie smaków pikantnych i słodkich, mięsa i owoców z dodatkiem tak nieoczywistych przypraw jak cynamon. Trochę przypomina musakę , ale jest od niej bogatsze w smaku. Podstawę stanowi mielone mięso (nazwa dania pochodzi od hiszpańskiego picar – mleć) – może to być wołowina albo indyk, pomidory (w zastępstwie sos pomidorowy), chorizo, oliwki i rodzynki. No i last

Niedzielny kucharz
,,Pasztet z królika’’ 127

królika • 1 kg boczku wędzony • 4 marchewki • 2 pietruszki • 1 mały seler • 1 por • 2 bułki • 4 cebule • 3 jaja • bułka tarta • majeranek • sól • pieprz • ziele angielskie • liść laurowy • mielona czerwona słodka papryka • przyprawa do królika Sposób przygotowania przepisu: Porcjujemy królika i delikatnie obsypujemy go solą, boczek kroimy w duża kostkę. Do garnka wkładamy królika, dodajemy obrane marchewki, pietruszki(...)Doprawiamy do smaku solą, gotujemy do miękkości mięsa. Dusimy przez około 60 minut. Cebulę obieramy kroimy w piórka, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Ostudzone mięso oddzielamy od skóry i kości, mielimy razem z marchewką, pietruszką, selerem, cebulą oraz bułką na sitku o drobnych oczkach. Zmieloną masę obsmażamy na oleju. Do wystudzonej dodajemy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czerwoną papryką przyprawą

Podróż w kulinaria
MAZUREK CZEKOLADOWO-MALINOWY (BEZ PIECZENIA) 145

Mazurek w kształcie pisanki, bez pieczenia to moja kolejna propozycja na świąteczne słodkości. Spód jest daktylowy z dodatkiem mielonej mieszanki płatków owsianych, sezamu i ziaren słonecznika. Natomiast masa jest klasyczna, wykonana ze śmietany kremówki i gorzkiej czekolady. Dodatkowo między słodkim spodem, a mocno czekoladową masą jest słodko-kwaśna konfitura malinowa. Te wszystkie smaki współgrają ze sobą znakomicie, dzięki temu(...)gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane, sezam oraz ziarna słonecznika i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Z otrzymanej masy formujemy kształt jajka razem z bokami, o wymiarach koło 30 x 20 cm. Wkładamy do lodówki. Masa

Kuchnia MagdaLeny
MAZUREK CZEKOLADOWO-MALINOWY (BEZ PIECZENIA) 145

Mazurek w kształcie pisanki, bez pieczenia to moja kolejna propozycja na świąteczne słodkości. Spód jest daktylowy z dodatkiem mielonej mieszanki płatków owsianych, sezamu i ziaren słonecznika. Natomiast masa jest klasyczna, wykonana ze śmietany kremówki i gorzkiej czekolady. Dodatkowo między słodkim spodem, a mocno czekoladową masą jest słodko-kwaśna konfitura malinowa. Te wszystkie smaki współgrają ze sobą znakomicie, dzięki temu(...)gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane, sezam oraz ziarna słonecznika i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Z otrzymanej masy formujemy kształt jajka razem z bokami, o wymiarach koło 30 x 20 cm. Wkładamy do lodówki. Masa

Kuchnia MagdaLeny
Babka trzy smaki 285

mnie zazwyczaj babka szybko znika i rzadko zdarza się, abym musiała zabezpieczać ją przed wysychaniem. Do babki użyłam dostępnego w sklepach już zmielonego maku, ale może być niemielony, tylko roztarty w moździerzu. Babkę można zrobić w prostokątnej niezbyt szerokiej formie lub w typowej formie do pieczenia babki. Forma do babki najlepiej, aby była z kominem, wtedy szybciej ciasto

Kuchcik gotuje
Poniedziałek: Pieczone domowe nuggetsy 120

najzdrowszy sposób przygotowywania kurczaka. Tym bardziej, że można to zrobić zupełnie inaczej. Mamy dla Was przepis na zdrowe, domowe nuggetsy, niezwykle chrupiące i aromatyczne. Panierkę robi się z grubo mielonych orzechów. Najlepsze są migdały, najlepiej nie solone. Jeśli kupicie solone, nie dodawajcie do panierki soli. Jeśli nie macie migdałów użyjcie fistaszków, nerowców, orzechów laskowych, w ostateczności orzechów włoskich. Pamiętajcie(...)mąki Przygotowanie: Krok 1 Orzechy, łyżeczkę papryki łyżeczkę czosnku, łyżeczkę cebuli, pół łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu wsyp do misy miksera i pulsacyjnymi ruchami zmiksuj na gruby proszek. Nie miel panierki na pyl, powinny w niej być niewielkie kawałki orzechów. Krok 2 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotuj trzy naczynia. Do głębokiej misy wbij jajko, wlej 4 łyżki mleka bądź

Niedzielny kucharz
Sernik z kokosową bezą 287

sera  3/4 szklanki cukru 7 żółtek 3 białka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 budyń (śmietankowy lub waniliowy)  Ser mielimy (ja użyłam gotowego mielonego sera w tzw. kiełbaskach, więc ominęło mnie to). Żółtka ucieramy z cukrami, a następnie dodajemy ser, mleko, olej i całość dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę

Cynamonowe szczęście
Wiśniowy kruszkonkowiec 105

godzinę. Wykonanie ciasta babkowego – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie dodać po jednym jajku i dokładnie wymieszać. Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia i mielone migdały wymieszać razem. Podczas mieszania dodawać składniki suche. Dokładnie wyrobić ciasto na gładką masę. Formowanie ciasta – dno blaszki o wymiarach 25 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia

Kuchnia Pokoleń
Karkówka duszona 87

pyszny smak. Polecam Wam także: – schab w sosie – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – kotlety mielone z kurczaka – kotlet schabowy – schabowy inaczej KARKÓWKA DUSZONA PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji: 2-4 SKŁADNIKI: – 6-8 plastrów karkówki – 1 duża cebula – 2-3 łyżki mąki pszennej – sól

nietylkopasta.pl
apetyczna fasola w pomidorach w przyprawie do gulaszu... 149

sztuki, soda oczyszczona 1 łyżeczka, kiełbasa śląska 4 sztuki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, olej rzepakowy 1/2 szklanki, przyprawa do gulaszu Appetita 1 opakowanie, papryka chilli mielone Appetita 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, ocet 10% 1 łyżeczka, sok pomidorowy 1/2 litra, majeranek 2 łyżki Fasolę moczyć w wodzie całą noc, potem wodę wylać i wsypać

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania