wodą i gotujemy (bez przykrycia) al dente. Wyjmujemy i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na niedużej ilości oleju. Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Kolejno (kolejność dowolna) dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i paprykę. Masę dokładnie wyrabiamy. Kalafior kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozchylamy różyczki i wypełniamy
mojewypiekiinietylkomięsa mielonego 1 ziemniak 2 łyżki bułki tartej szczypta cynamonu szczypta hyzopu szczypta oregano pieprz sól pieprz ziołowy staropolski 150 g szpinaku pół małej cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz podwędzany bekon w plastrach Szpinak przysmażamy z cebulką i czosnkiem aż do odparowania nadmiaru płynu, studzimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy starty na tarce ziemniak, bułkę tartą i przyprawy
Gotowanie jest łatwepokrojone w plasterki oliwki. Strach się bać Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki /2-3 porcje/: 1/2 opakowania makaronu spaghetti classic Lubella 500 g mięsa mielonego 500 ml Czytaj dalej... Artykuł Spaghetti z oczami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakumięsnego i oczywiście bezglutenowego. To kotleciki z wołowiny po tajsku, które na pewno przypadną do gustu wielu sympatykom kuchni azjatyckiej :) Składniki na kotleciki z wołowiny: – 400 g mięsa mielonego wołowego – 1 cebula – 1 papryczka chili – 1 łyżka masła – imbir starty
Kuchenne WariacjeKlopsiki w sosie..mniam..polecam. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułeczka sól, pieprz, majeranek, wegeta mąka do obtaczania oliwa do smażenia sos: około 1l bulionu susz warzywny 1/2 szkl. słodkiej śmietany 1 łyżka mąki 1-2 łyżki musztardy lub chrzanu koperek Do mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, namoczoną i odciśniętą bułeczkę,przyprawy
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 4 bułki do burgerów 0,5 kg mięso mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko sos pikantny z sambalem Fanex sól dodatki: sałata lodowa 2 pomidory szczypiorek sos amerykański Fanex prażona cebulka Fanex … Czytaj dalej Burgery z frytkami
czarrna od kuchnicukinia Idealne danie na jesienny obiad ,bardzo p roste w wykonaniu , a zarazem bardzo smaczne. Składniki : - 2 średnie bakłażany - 1 średnia cukinia - 3/4 szklanki ryżu - 600 g mięsa mielonego - 500 ml bulionu - średnia cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - przyprawy : sól , pieprz , tymianek , bazylia Wykonanie : Ryż gotujemy na półtwardo. Bakłażany i jedną cukinię dokładnie myjemy , kroimy
Aromatyczne PodróżeSkładniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula, 500g mielonego mięsa, 1 jajko, masło - niedużo, do podsmażenia cebuli, majeranek, pieprz, sól, 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy, 1 łyżka bułki tartej, 60ml mleka. Ponadto: 4 jajka, posiekana natka pietruszki ( opcjonalnie, do dekoracji
W kuchni u MonikiSyty i wydajny obiad dla tych, którzy lubią ziemniaki. Składniki ok. 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule 1 puszka krojonych pomidorów 100 ml … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 70 mięso mielonego z kurczaka 1 pęczek jarmużu 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 2 cebule sól, pieprz słodka i ostra papryka przyprawa do … Czytaj dalej Cannelloni z kurczakiem i jarmużem
czarrna od kuchnimnie już na samą myśl o nich ślinka cieknie! :D Paszteciki z indykiem i morelami w cieście francuskim Potrzebujesz: 450g mielonego mięsa z indyka 1 gałązka świeżego rozmarynu / 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżki siekanej natki pietruszki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 10 szt. suszonych moreli 3 łyżeczki bułki tartej 2,5 łyżeczki musztardy 1 opakowanie ciasta francuskiego
Kuchnia w Słońcu Skąpanaliście (na tzw. kopertę, ukrywając boki kapusty) i podsmażyć surowe gołąbki. Bez obwiązywania sznurkiem. Składniki na porcję dla 4-6 osób: główka białej kapusty* 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1/2 szklanki surowego ryżu + 1 szklanka wody około 3 szklanki wody do gotowania gołąbków 1 sucha kajzerka 1 cebula 1 jajko sól, pieprz kilka łyżeczek
Ugotować