Kolejny przepis na chleb z wykorzystaniem zdrowej mąki orkiszowej. Przepis jest prosty. Wystarczy wszystkie składniki odmierzyć, wyrobić ciasto i dwukrotnie pozostawić ciasto do wyrośnięcia. I już po godzinie pieczenia możemy cieszyć się domowym chlebkiem. :) Chleb orkiszowy II PRZEPIS /na 2 formy 31x12 cm / Temperatura: 190OCCzas pieczenia: 1h Składniki 2 szkl. mąki orkiszowej, jasnej 2 szkl. mąki chlebowej, typ 750 1 szkl. mąki pszennej, krupczatki 2,5 szkl. ciepłej wody 5 dkg dr... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...nie piekłam jeszcze sama chleba, ten bardzo mi się podoba przepis ze względu na skład mąk, dodaję przepis do ulubionych i może go wykorzystam. pozdrawiam serdecznie :)
Mam ochotę upiec sobie ten chlebek :-) ale ile gramów ma Twoja szklanka? Szklanka szklance nierówna. Pozdrawiam.Marcin
W moich przepisach szklanka ma 250 ml. Nie podaję ile gramów bo każda mąka w szklance o objętości 250 ml waży trochę inaczej (w tym przepisie są trzy). Mąka mące też nierówna. ;) Pozdrawiam i daj znać jak wyszedł chlebek. :)