Chleb pszenno-żytni na jogurcie. Wcześniejsze przepisy (np. 1 lub 2) na chleb zawierały w sobie wodę w związku z czym, ciasto było luźne (wymagało pieczenia w formie) a gotowy chleb miał miąższ stosunkowo miękki. To ciasto jest zupełnie inne, zwarte dzięki czemu można uformować okrągły kształt. Ciasto należy wyrabiać ręcznie, jest dość gęste (zwykły mikser już się do tego nie nadaje). Po upieczeniu miąższ jest dość gęsty. Poniżej źrodło przepisu oraz moje notatki. Ja robiłam z połowy podanej porcji. Chleb ... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...domowy chleb jest zawsze najlepszy! ten wygląda na bardzo puszysty i miękki :) a propo myślę, że mogłaby ci się spodobać nasza nowa akcja Gotuj sezonowo! http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/gotuj-sezonowo:)pozdrawiam!