Przepis na pyszne domowe drożdżówki z sezonowymi owocami i kruszonką. Składniki (na 6 dużych drożdżówek): Ciasto: 380 g mąki pszennej 70 g masła 25 g świeżych
e-PrzepisyKulinarneLetnie lenistwo i brak obiadu sprowokował wypiek tych pysznych drożdżówek, możecie je zrobić z serem, konfiturą lub świeżymi owocami. Przepis sprawdzony już kilkakrotnie więc śmiało możecie
Apetyczna babeczkaSzparagi są jeszcze dostępne na sklepowych półkach i straganach, dlatego kupiłam jeszcze pęczek białych... Część zużyłam do zupy, a kilka sztuk dodałam do pizzy. Delikatne białe
Czerwień i błękitPyszne domowe bułeczki do hamburgerów ale nie tylko. Można je też wykorzystać do zrobienia pysznej kanapki. Nic tylko piec i robić pyszne domowe hamburgery. składniki: 700
Monia miesza i gotujeMały słoik sardeli na długo zagościł w lodówce, zanim zastanowiłam się co z nim zrobić. Pasta do kanapek! To był strzał w dziesiątkę! Składniki mały słoik
My Chcemy JeśćSmak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej
BullioSzukając dziś pomysłu na obiad w książce Jamiego Olivera pt. " Włoska wyprawa Jamiego " przypomniały mi się toskańskie bułeczki pandiramerino z rozmarynem i rodzynkami. Bardzo lubię połączenie
Weekendy w domu i ogrodziePetit pains, czyli małe francuskie bułeczki zajadane zwykle z masłem lub konfiturami, zapewne kojarzycie z supermarketów. Napompowane powietrzem i pełne chemii, dzięki której są takie
W poszukiwaniu inspiracjiTak strasznie spodobało mi się pieczenie chlebów, że wczoraj popełniłam kolejny;) Tym razem wiejski na zakwasie;) Na stronie- źródle jest on określany jako "mercedes
Krakowskie smaki AniDziś pampuchy w nieco odmiennej formie. Tradycyjnie przyrządza się je na parze. Ja dziś spróbowałam upiec je w piekarniku- wyszły równie pyszne. Składniki: 3 szklanki mąki
Tradycyjna KuchniaDziś w mojej kuchni zapachniało już świętami. A wszystko przez przyprawy korzenne, których użyłam do dzisiejszego wypieku. Wyszedł pyszny, aromatyczny i mięciutki (za sprawą
Tradycyjna KuchniaJak już wspominałam ostatnio, powoli przymierzam się do komponowania menu wigilijnego. Nie wiem jak u was, ale u mnie zawsze na stole tradycyjnie obok opłatka jest
Tradycyjna KuchniaZ racji zbliżających się świąt komponuję już od jakiegoś czasu wigilijne menu. Był barszcz, były uszka, były paluszki drożdżowe z kminkiem. Pora na moje ulubione ślimaczki
Tradycyjna KuchniaOd jakiegoś czasu coraz częściej można spotkać się z napojem o dosyć dziwnej nazwie- kwas chlebowy. Zastanawiałam się jak smakuje, bo nawet w popularnych serialach jest
Tradycyjna KuchniaPrzedstawiam dziś mój sekret na świeży chlebek. Tak powstały chlebek- placuszki nie wysychają, są świeże i wilgotne przez dwa tygodnie! Najczęściej podaje go z kawą inką
Tradycyjna Kuchnia