Zaintrygowana przepisem na chlebki z rozmarynem z bloga Krystyny9 postanowiłam je upiec sama, bo akurat jak ulał pasowały mi do mojej pasty z bakłażana. Przy
Kulinarne przygody GatityPrzy okazji wspólnego blogowego wrześniowego pieczenia piekłyśmy chleb oliwkowy . Chleb bardzo nam smakował, zachował świeżość nawet 3 dni po upieczeniu. Postanowiłam więc ponownie
Kulinarne przygody GatitySwoją przygodę z pieczeniem chleba zaczynałam od gotowych mieszanek. Tak było najłatwiej i najszybciej, ale jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia ! Postanowiłam bardziej szczegółowo
Kulinarne przygody GatityOstatnio gościł na naszym stole tagine z kurczaka z suszoną śliwką . Zastanawiałam się co przygotować jako dodatek do tego dania, ziemniaki, kuskus... ? I wtedy wpadł
Kulinarne przygody GatityTym razem w cyklu Wypiekanie na śniadanie Małgosia wybrała dla nas pyszne tiropsomo, czyli greckie bułeczki z fetą. Przepis pochodzi
Kulinarne przygody GatityPanini to bardzo fajna alternatywa dla klasycznej kanapki czy też sandwicha. Wprawdzie ich przygotowanie wymaga więcej czasu i pracy, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego
Kulinarne przygody GatityDzień dobry, Na zakończenie mojej akcji "Włoskie smaki" razem z Bartoldzikiem , Martynosią , Mirabelką i Panną Malwinną przygotowaliśmy najukochańszą włoską potrawę - pizzę :) Odmian, kształtów, a także
Chilli Czosnek i OliwaChleb najlepiej nam smakuje, jak się go samemu w domu przygotuje. Jest świeży, pachnący i niesamowicie chrupiący. Składniki: 50 g świeżych drożdży, 1 płaska łyżka
Moniki SmakołykiOd czasu do czasu parówkę lubimy zjeść. Jednak kupując zwracam szczególną uwagę jaka jest zawartość mięsa. Tym razem zrobiłam bułeczki drożdżowe z parówką. Są bardzo smaczne
Ala piecze i gotujeCzy zawsze na urodziny musi być tort? Taka, ale tym razem nie słodki a wytrawny, który dla kolegów w pracy przygotowałam dla odmiany tort z warzyw
Bernika - moj kulinarny pamietnikKojarzy się z wigilijnym stołem, ale w każdym innym czasie również smakuje wyśmienicie.Przepis mam od bardzo dawna. Pochodzi z Poradnika Domowego. Piekłam tę chałkę wiele
Praktyczna plPyszne bułki z przepisu Katarzyny z blogu Vegarnkowo . Piekłam je dwukrotnie i na pewno będę jeszcze piekła. Polecam. 1 kg mąki pszennej 750 5 dag drożdży
Praktyczna plChałka z jagodami? - Czemu nie. Jagody zaowocowały w tym roku dość wcześnie. Drożdżówka to chyba jeden z najpopularniejszych sposobów na wykorzystanie tych owoców. U mnie była
Praktyczna plPyszne i bardzo puszyste rogaliki drożdżowe. Najlepsze, jak każde ciasto drożdżowe, w dniu upieczenia gdy tylko przestygną.Ciasto jest elastyczne i rogaliki łatwo się formuje. ok
Praktyczna plWielkie pierogi drożdżowe. Przepis na ciasto zaczerpnięty z bloga Doroty "Moje wypieki". Piekłam je wiele razy i zawsze wychodzą tak samo pyszne. Tym razem zrobiłam z
Praktyczna pl