pieczywo - 17769 przepisów (strona:973/1185)

Chleb pszenny z ziarnem orkiszu 103

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Wiem co jem
Bułki ze słonecznikiem 85

"Akcja " Upiecz Smakowity Chleb!", której patronem są Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica" , producent margaryny "Smakowita" nabiera tempa. Zgłoszona wiele ciekawych przepisów

Wiem co jem
Chleb piwny z suszonymi śliwkami 120

„ Jeśli ktoś lubi jeść na śniadanie twarożek lub domowe dżemy, konfitury itp. to ten chlebek będzie do tego w sam raz. Posmarowany cienką warstewką „Smakowitej z

Wiem co jem
Aromatyczne bułeczki z bazylią 82

„Mięciutkie i aromatyczne. Doskonale się komponują z marynowaną fetą i suszonymi pomidorami. Istna poezja smaków. Pasują wyśmienicie także do wędlin i innych serów. Mojemu synowi tak

Wiem co jem
Chałka drożdżowa z makiem 117

„Bardzo łatwa do zrobienia, niezbyt słodka chałka. Zaplatana jak warkocz z trzech wałków. Poradzą sobie z nią nawet osoby początkujące w świecie wypieków. U nas taka

Wiem co jem
Chleb słonecznikowy z automatu 126

„Z początku nie byłam do niego za bardzo przekonana, ale w sytuacji gdy cierpię na zupełny brak czasu albo przeziębienie , automat do chleba świetnie się sprawdza

Wiem co jem
Chleb z siemieniem lnianym 104

„To jest nasz chleb powszedni. Właściwie to nie nasz tylko mojego męża i dzieci bo ja od pewnego czasu musiałam wykluczyć ze swojej diety gluten. Dla

Wiem co jem
Bułeczki paprykowe 124

Moja propozycja na rodzinne niedzielne śniadanie - szczególnie jak kot obudzi o 6.00 rano i nie da więcej usnąć, a reszta rodziny jeszcze śpi. Spokojnie można przygotować

Kuchenne zapiski Edyty
Chleb pszenny ziołowy na zakwasie 132

Kolejny zaległy przepis. Mocno aromatyczny ziołowy chlebek. Ma tak zdecydowany smak, że jadłam go jedynie z masłem i pomidorem. Nic więcej do niego nie potrzeba. Ale

Kuchenne zapiski Edyty
Chleb pszenno-gryczany na żytnim zakwasie z dodatkiem pestek dyni 111

Przynajmniej raz w tygodniu muszę dokarmić swój zakwas. Oczywiście najlepiej jest zrobić to przy okazji wypieku chleba. Tym razem nie poszukiwałam ciekawego przepisu w necie, ani

Kuchenne zapiski Edyty
Kołaczyki z wędzonym białym serem 141

Od dawna chodził za mną pomysł na upieczenie kołaczyków z bryndzą i kminkiem, nawet kilkakrotnie kupowałam w tym celu bryndzę, ale ostatecznie lądowała ona na kanapce

Kuchenne zapiski Edyty
Chleb pszenno żytnio owsiany na zakwasie 154

Efekt mojego roztrzepania. Gdybym pamiętała o kupnie mąki chlebowej, to upiekłabym taki chleb , jaki już od dłuższego czasu piekę w każdy weekend. Tymczasem lekka modyfikacja i

Kuchenne zapiski Edyty
Drożdżowy "książkowiec" z czosnkiem, ziołami i parmezanem 110

Drożdżowy chleb z czosnkiem, ziołami i parmezanem, niezwykle aromatyczny i w zasadzie nie wymagający żadnych dodatków. Różne wersje tego przepisu od dawna już krążą w sieci

Kuchenne zapiski Edyty
Miniaturowe kajzerki 137

Jakiś czas temu znalazłam w necie recenzję książki Zbigniewa Prokopczuka "Drożdżowe bułeczki i rogaliki", a że była pozytywna, a ja uwielbiam drożdżowe wypieki, zapragęłam

Kuchenne zapiski Edyty
Włoskie bułeczki czosnkowe 133

Oto kolejny przepis z książki Zbigniewa Prokopczuka "Drożdżowe bułeczki i rogaliki". Podobnie jak podczas pieczenia miniaturowych kajzerek , również musiałam zwiększyć ilość płynu. Bułeczki niezwykle

Kuchenne zapiski Edyty