pieczywo - 17769 przepisów (strona:973/1185)

Chleb orkiszowy 218

Chleb orkiszowy... Złocisty, o miękkiej skórce. Upieczony z  mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Na bazie drożdży. Prosty w przygotowaniu. Pyszny w smaku.  I łatwy w krojeniu

Gospodyni Miejska
Chleb z trzeszczącą skórką na zakwasie 241

Chleb z trzeszczącą skórką na zakwasie... Cudowny zapach unoszący się z kuchni - domowej piekarni. I on: pszenno-żytni chleb na zakwasie. O chrupiącej, trzeszczącej po wyjęciu

Gospodyni Miejska
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 265

Chleb pszenno-żytni na zakwasie... Okrągły, złocisty bochenek. Na bazie mąki pszennej i żytniej. Pyszny, domowy, pachnący. Polecam!   Składniki: 230 g zakwasu żytniego; 500 g

Gospodyni Miejska
Chleb polski 227

Chleb polski... Klasyczny chleb pszenny na zakwasie. Puszysty, z chrupiącą skórką. Z dodatkiem otrębów owsianych. O wspaniałym smaku i zapachu. Polecam! Składniki: 200 g zakwasu żytniego

Gospodyni Miejska
Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie 244

Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie... Puszysty, o miękkim wnętrzu i chrupiącej skórce. Delikatnie pachnący zakwasem. Z ziarnami słonecznika. Utrzymuje świeżość przez dłuższy czas. Pyszny

Gospodyni Miejska
Chleb Graham na zakwasie 325

Chleb Graham na zakwasie... Podłużny chleb z chrupiącą skórką. Upieczony z mąki pszennej Grahama. Na bazie zakwasu żytniego. Pyszny, zdrowy, domowy. Polecam! Składniki: Zaczyn: 3 łyżki

Gospodyni Miejska
Chleb z ziarnami na zakwasie 295

Chleb z ziarnami na zakwasie... Okrągły, pachnący bochenek chleba. Na bazie mąki pszennej. Z niewielkim dodatkiem mąki żytniej razowej. Pełen ziaren: słonecznika, siemienia lnianego i sezamu

Gospodyni Miejska
Chleb pszenny z dynią na zakwasie 217

Chleb pszenny z dynią na zakwasie... O chrupiącej, złocistej skórce i wilgotnym, miękkim środku. Z dodatkiem pestek dyni. Długo utrzymujący świeżość. O delikatnym, prawie niewyczuwalnym

Gospodyni Miejska
Chleb orkiszowo-żytni na zakwasie 222

Chleb orkiszowo-żytni na zakwasie... Podłużny, złocisty bochenek. Upieczony na bazie mąki żytniej i orkiszowej. I ten zapach pieczonego chleba unoszący się po domu... Poezja smaku

Gospodyni Miejska
EKSPRESOWE BAGIETKI PSZENNO-ŻYTNIE 525

   Przepisów na typowe   bułki mam już mnóstwo jednak nigdy nie piekłam bagietek. Te są pyszne, błyskawicznie się je przygotowuje a jeszcze szybciej znikają

Smaczne Zdrowe
Chleb z ciecierzycy (bez glutenu, mleka i jajek) 337

Chlebek z cieciorki z dodatkiem suszonych pomidorów i kolendry. Wreszcie mam dobre zastosowanie dla mąki z ciecierzycy :) Mam też już pomysł na następny, z dodatkiem przecieru

głodny alergik
Bułeczki preclowe 176

To był dobry dzień dla ojca Paolo. Dzieci, które od tygodni uczył nowych modlitw, w końcu zapamiętały kolejność łacińskich słów i brzmiały zgodnym chórem. Wprawdzie obowiązki

Gotuj z Blue Raven
TURECKIE CHLEBKI PIECZONE /Bezglutenowe aromatyczne ciasto i wegetariańskie pyszne nadzienie. 242

Dziś z pełną werwą wkraczamy do Turcji! Smaki i inspiracje zbieramy do worka, by je wymieszać z naszą filozofią kulinarną. Zapachniało i... paletę barw "w naszym

Wypisz Wymaluj
Ciabatta 259

Dzisiaj zapraszam na pyszną, chrupiącą ciabatkę :) Przepis znalazłam na stronie  Moje Wypieki . Z gotowych ciabatek przygotowałam zapiekankę "krakowską" . Zapraszam do pieczenia! :) Składniki na dwie ciabatty

My Culinary Art
Bajgle tureckie - simit 331

Zrobiłam pyszne tureckie bajgle. Są mięciutkie w środku a skórka jest lekko słodka i chrupiąca. Nie ma potrzeby ich jeść z dodatkami ponieważ same w sobie

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania