Chleb orkiszowy... Złocisty, o miękkiej skórce. Upieczony z mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Na bazie drożdży. Prosty w przygotowaniu. Pyszny w smaku. I łatwy w krojeniu
Gospodyni MiejskaChleb z trzeszczącą skórką na zakwasie... Cudowny zapach unoszący się z kuchni - domowej piekarni. I on: pszenno-żytni chleb na zakwasie. O chrupiącej, trzeszczącej po wyjęciu
Gospodyni MiejskaChleb pszenno-żytni na zakwasie... Okrągły, złocisty bochenek. Na bazie mąki pszennej i żytniej. Pyszny, domowy, pachnący. Polecam! Składniki: 230 g zakwasu żytniego; 500 g
Gospodyni MiejskaChleb polski... Klasyczny chleb pszenny na zakwasie. Puszysty, z chrupiącą skórką. Z dodatkiem otrębów owsianych. O wspaniałym smaku i zapachu. Polecam! Składniki: 200 g zakwasu żytniego
Gospodyni MiejskaChleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie... Puszysty, o miękkim wnętrzu i chrupiącej skórce. Delikatnie pachnący zakwasem. Z ziarnami słonecznika. Utrzymuje świeżość przez dłuższy czas. Pyszny
Gospodyni MiejskaChleb Graham na zakwasie... Podłużny chleb z chrupiącą skórką. Upieczony z mąki pszennej Grahama. Na bazie zakwasu żytniego. Pyszny, zdrowy, domowy. Polecam! Składniki: Zaczyn: 3 łyżki
Gospodyni MiejskaChleb z ziarnami na zakwasie... Okrągły, pachnący bochenek chleba. Na bazie mąki pszennej. Z niewielkim dodatkiem mąki żytniej razowej. Pełen ziaren: słonecznika, siemienia lnianego i sezamu
Gospodyni MiejskaChleb pszenny z dynią na zakwasie... O chrupiącej, złocistej skórce i wilgotnym, miękkim środku. Z dodatkiem pestek dyni. Długo utrzymujący świeżość. O delikatnym, prawie niewyczuwalnym
Gospodyni MiejskaChleb orkiszowo-żytni na zakwasie... Podłużny, złocisty bochenek. Upieczony na bazie mąki żytniej i orkiszowej. I ten zapach pieczonego chleba unoszący się po domu... Poezja smaku
Gospodyni MiejskaPrzepisów na typowe bułki mam już mnóstwo jednak nigdy nie piekłam bagietek. Te są pyszne, błyskawicznie się je przygotowuje a jeszcze szybciej znikają
Smaczne ZdroweChlebek z cieciorki z dodatkiem suszonych pomidorów i kolendry. Wreszcie mam dobre zastosowanie dla mąki z ciecierzycy :) Mam też już pomysł na następny, z dodatkiem przecieru
głodny alergikTo był dobry dzień dla ojca Paolo. Dzieci, które od tygodni uczył nowych modlitw, w końcu zapamiętały kolejność łacińskich słów i brzmiały zgodnym chórem. Wprawdzie obowiązki
Gotuj z Blue RavenDziś z pełną werwą wkraczamy do Turcji! Smaki i inspiracje zbieramy do worka, by je wymieszać z naszą filozofią kulinarną. Zapachniało i... paletę barw "w naszym
Wypisz WymalujDzisiaj zapraszam na pyszną, chrupiącą ciabatkę :) Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Z gotowych ciabatek przygotowałam zapiekankę "krakowską" . Zapraszam do pieczenia! :) Składniki na dwie ciabatty
My Culinary ArtZrobiłam pyszne tureckie bajgle. Są mięciutkie w środku a skórka jest lekko słodka i chrupiąca. Nie ma potrzeby ich jeść z dodatkami ponieważ same w sobie
Ala piecze i gotuje