Przepis na : śniadanie
Czy śniadanie wielkanocne to musi być jajko z majonezem albo jajecznica na wędzonce? A muzę postawić na dobra, jajeczna pastw i domowy, orkiszowy chleb? Jeśli macie ochotę zmienić coś w świątecznym menu zapraszam na takie eksperymenty. Jeden właśnie wam przedstawiam - pasta z jajka i awokado oraz świeży, domowy orkiszowy chleb. Porcja dla 3 osób. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Ja zostanę przy swoim jajku na twardo, ale upieczenie własnego chleba jest świetnym pomysłem!
Uwielbiam pasty jajeczne :) z awokado nie próbowałam, ale wygląda pysznie!
bardzo ciekawa, nowa wersja klasycznej pasty jajecznej:) bardzo mi się podoba:)
Doskonały pomysł. uwielbiam awokado :) Zapraszam też do siebie po inne pomysły na kanapki z awokado: http://www.rynek.webd.pl/kanapki-z-awokado/Pozdrawiam serdecznie.
w takim razie polecam nafaszerować sobie skorupki taka pasta i podać dodatkowo.
ale Ty działasz Wielkanocnie noo :) a taką pastę zjadłabym jutro na śniadanie...pewnie dopiero zjem w poniedziałek w pracy :)