Smaczne bułeczki, delikatnie maślane. Miękkie w środku, z zewnątrz chrupiące. Idealne na śniadanie lub do burgerów. Składniki (na 10 niewielkich bułeczek): 350 gram mąki pszennej 150
Mango PapajaKtóż nie lubi pasty jajecznej, chyba niewielu.., u mnie zajadają się nią dosłownie wszyscy, nawet ci, którzy za jajkami nie przepadają. Pasta ma w
Smaczne ZdroweDługo nie brałam już udziału w Wypiekaniu na śniadanie, ale tym razem postanowiłam się zmobilizować, znalazłam siły i tak się rozpędziłam, że tego samego dnia powstały
Pasja SmakuDomowe grahamki dużo lepiej smakują niż te ze sklepu, są bardziej sycące. Często piekę takie bułeczki, są szybkie do przygotowania. Do bułeczek użyłam mąki od firmy
Bajeczna KuchniaDomowe chlebki uwielbiam za ich zapach, smak i chrupiącą skórkę. Pamiętam przepyszny chleb mojej babci pieczony w chlebowym piecu na liściach kapusty.... ten smak i aromat
Smakołyki AsiKolejny raz biorę udział w akcji "Wypiekanie na śniadanie" . Tym razem wspólnie pieczemy bułeczki do hot-dogów. Ponieważ moja Mała bardzo lubi hot-dogi, przyrządzam je
6nieboPiekłam już dotychczas chleby pszenne, pszenno-żytni, na maślance, ale mąż uznał, że ten chleb jest najlepszy w smaku. Może to za sprawą orkiszu, a może
Passions hobbies lifeKochani, takie oto ciacho Wam polecam! Jest weekend leniwy to i ciacho musi być do kawy czy na śniadanko! Jest bardzo proste, składniki po prostu ze
Z Kuchni Do KuchniPrzed chwilą podane - pizzerinki w kształcie serca. Proste nadzienie, dość grube ciasto, ale zjedzone do ostatniego okruszka. Polecam szczególnie na Walentynki! Ciasto: 1 szklanka ciepłej wody
Czerwień i błękitmojprzepisna.pl | Pełnoziarniste bułeczki z dżemem Miały być zwykłe pszenne ślimaczki, ale że zabrakło zwykłej pszennej mąki, to powstały bułeczki z dodatkiem mąki razowej. Oprócz tego, że
moj przepis naDużą zaletą chleba na maślance jest jego puszystość i długi czas zachowania świeżości. Minusem jest za to częste przypalanie się skórki w trakcie jego pieczenia. SKŁADNIKI
Passions hobbies lifeZwykłe, proste, smaczne bułki pszenne. Składniki: -5 dkg drożdży -1,5 łyżeczki cukru -1 czubata łyżeczka soli -300 ml ciepłej wody -ok. 3,5
Maminek kulinarnyW necie znalazłam kilka przepisów na ten chleb. Do ciasta dodaje się ocet balsamiczny ale odrobinę. Chleb upiekłam na zakwasie pszennym z mąki typ 1850. Mąkę
Ewa w kuchniOto pyszny chlebek chrupki z dużą zawartością zdrowych ziarenek, korzystnie wpływających na przemianę materii i na przewód pokarmowy. Idealny dla osób dbających o linię i preferujących
Kuchcik gotujePyszny chleb pszenny z dużą ilością ziaren zachwyci niejedną osobę.Samo przygotowanie go nie powinno nikomu sprawić problemu, jednak warto poświęcić chlebkowi dużo czasu, bo im
Passions hobbies life