Czy jest coś lepszego niż świeżo upieczone bułeczki? Takie puszyste w środku! Mięciutkie, mięciusieńkie! Zrobiłam w dwóch wersjach - standardowej bułeczki oraz zawijaska z pesto. Składniki
Plate of JoyCzasami człowieka nachodzi na coś czego nie zje przy pomocy noża i widelca! Na coś, co można wpakować w jakąś bułkę i zjeść ze smakiem
Plate of JoyOstatnio dzieją się w moim życiu rzeczy piękne, wprost wspaniałe. Założenie bloga było dla mnie ważnym wydarzeniem. Nawet nie przypuszczałam, że będzie on tak dobrze
Plate of JoyBułeczki z mąką pszenną razową, z otrębami owsianymi i zarodkami pszennymi. Z zewnątrz posypane pestkami dyni. Nie należą do grupy puchatych bułeczek, są raczej konkretne
Plate of JoyZapach unoszący się po domu, kiedy w piekarniku piecze się chleb czy bułki jest wyjątkowy. Widok stygnących na kratce bułek wprawia w zadumę, kiedy wciąga się
Plate of JoySkładniki: 30 g drożdży 600 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 300 ml letniej wody olej Sposób wykonania: Drożdże rozrabiamy z ciepła
Wielki apetytSkładniki: 2,5 szklanki mąki 7g drodży instant 2,5 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki mleka 120 g roztopionego masła sezam (opcjonalnie
Wielki apetytOd jakiegoś czasu co niedzielę piekę własne pieczywo.Oczywiście z racji tego,że są o moje pierwsze próby,na blogu znajdziecie tylko te udane;)Dziś przyszedł
Wielki apetytUwielbiam domowe,maślane wypieki,więc postanowiłam przygotować pyszną chałkę dla moich dzieci. Wyszła cudowna,pachnąca i puszysta.Przepis wyszperałam na blogu Margarytki i po małych zmianach trafił
Wielki apetytJest to bardzo łatwy a jednocześnie smaczny dodatek śniadaniowy.Do pasy jajecznej można dodać ulubione dodatki takie jak świeże zioła,przyprawy,warzywa i inne.Baza zazwyczaj jest
Wielki apetytGdy niedzielne śniadanie jest dla was celebracją czasu spędzonego z rodziną i nie wyobrażacie sobie by nie było wyjątkowo,ten przepis jest właśnie dla was.Bułeczki
Wielki apetytNiby drożdżowe a podczas jedzenia przypomniałam sobie cudowny, maślany smak rogalików francuskich. Świetna opcja na pyszne śniadanko w niedzielny poranek. Ja przygotowałam je dziś i podałam
Wielki apetytUwielbiam wszelkie maślane wypieki, więc z przyjemnością skusiłam się na wspólne " Wypiekanie na śniadanie" organizowanego przez Małgosię z bloga Smaki Alzacji. Rogaliki wyszły cudowne- zapraszam po
Wielki apetytCudowne, lekko słodkie i niezwykle urocze- Tsoureki to drożdżowe, greckie chlebki pieczone z ugotowanym na twardo jajkiem. Jestem pewna, że wasi domownicy je pokochają (moje dzieciaki
Wielki apetytJeśli brakuje Ci pomysłu na drugie śniadanie a kanapki już dawno przestały być cool, zapraszam do wypróbowania moich cynamonowych bułeczek. Idealnie sprawdza się również na pikniku
Wielki apetyt