Po olbrzymim sukcesie jakim cieszyły się u nas suszone schaby, przyszła kolej na suszoną karkówkę. Przygotowałam ją na bazie mojej ostatniej wersji suszonego schabu
Smaczne ZdroweB ardzo prosty chleb na maślance inspirowany przepisem Paula Hollywooda. Można go przygotować z mąki pszennej lub pomieszać tak jak w tym przepisie mąkę pszenną, razową
SzczyptaSmaQNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
apetytnapieczenieUważam ten chleb za najlepszy z pszennych, które do tej pory upiekłam. Bardzo lubię dodatek jogurtu w wypiekach - bułkach, muffinkach, więc spróbowałam dodać ten składnik do
apetytnapieczenieChleb jest bardzo prosty do wykonania i zajmuje niewiele czasu. Piekłam go już wcześniej, więc podaję dwa przepisy. Sprawdź, który Tobie bardziej smakuje Propozycja pierwsza
apetytnapieczenieUpiekłam ten chleb po raz pierwszy i efekt mnie zaskoczył. Przesiałam 3 szklanki mąki pszennej typ 750, dodałam 1/2 szklanki otrąb pszennych. Dolałam 380 ml ciepłej
apetytnapieczenieNa co dzień używam pewnie jak większość osób głównie płatków owsianych, czasem kupuję też żytnie. Ostatnio jednak do zestawu trafiły płatki pszenne, więc pomyślałam o chlebie
apetytnapieczenieChleby żytnie mają tę zaletę, że bardzo długo utrzymują świeżość - nawet 5 - 7 dni. Najlepsze są na drugi lub nawet na trzeci dzień po upieczeniu. Ten
apetytnapieczenieNie wymyśliłam nic nowego w tym przepisie oprócz proporcji. Ten chleb jest najbardziej znany i tworzy bazę do innych. Dla odmiany postanowiłam tylko upiec go bez
apetytnapieczenieChleb ten pierwotnie powstał w wersji bez sezamu, ale wtedy w smaku był nijaki. Zmieniłam trochę proporcje i wyszedł całkiem smaczny i miękki chlebek. Jest lekko
apetytnapieczenieW dzieciństwie jadłam taki chleb. Hm, jadłam to za dużo powiedziane. Wydłubywałam z niego żółte ziarna, które były pyszne. Nie wiedziałam wtedy co to jest, ale
apetytnapieczenieTen chlebek powstał z myślą o tych, którzy nie mają mąki orkiszowej, a chcieliby mieć fajny pół razowiec. Użyłam do niego zakwasu pszennego, gdyż sporo mi
apetytnapieczenieChlebek ten jest bardzo prosty do wykonania, a przy okazji smaczny. Piekłam go dwa razy: w małej i dużej blaszce. W tej pierwszej chleb wyrósł do
apetytnapieczenieChlebek jest bardzo prosty i całkiem smaczny. To jeden z tych raczej delikatnych, miękkich i chrupiących. Użyłam miodu lipowego, ale niestety ja nie czuję posmaku ani
apetytnapieczenieDługo zbierałam się do upieczenia tego chleba, ale w końcu się udało. Za pierwszym razem dolałam za mało wody, ale za drugim razem wyszło ok. Dzięki
apetytnapieczenie