Chleba tego nigdy wcześniej nie jadłam, przepis opracowałam sama, bo ani w
Kuchnia PrezydentowejTrochę znudziła mi się formuła mojego bloga, chyba będę go urozmaicać
Kuchnia Prezydentowej- Kochanie, widzisz, dziś święto Trzech Króli, powinnaś pomyśleć o ustanowieniu święta Trzech Prezydentów... - Trzech? Ja bym ustanowiła święto Jednego Prezydenta; mnie tam jeden wystarczy. Czy ty
Kuchnia PrezydentowejMusicie wybaczyć... Kolejny raz. Wiem, wiem, nieładnie, ale jestem teraz w trakcie wielkich zmian, rozjazdów i wszelakiego załatwiania
Kuchnia PrezydentowejW piątek wraz Dziewczynami: Ania z bloga http://
Kuchnia PrezydentowejNieco zdrowsza wersja tradycyjnej pizzy. Ciasto z mieszanki mąki pszennej oraz żytniej razowej. Ma bardziej wyrazisty smak, dlatego nie wszystkie dodatki będą pasować. Sos z pomidorów
BullioNa pewno wielu z Was gotuje w niedzielę rosół z kurczaka. Często nie macie pomysłu jak wykorzystać takiego kurczaka? Dam Wam pewną radę. Część z Was
Kuchenne WariacjeKiedyś sąsiadka mojej mamy upiekła to ciasto z truskawkami i poczęstowała mnie. Tak mi posmakowało, że postanowiłam zrobić je ale tym razem z rabarbarem Składniki
Kuchenne WariacjeDzisiaj proste bułeczki z mąki gryczanej i dodatkiem suszonych pomidorów Składniki: - 220g mąki gryczanej - 180g jogurtu naturalnego - 2 suszone pomidory - kilka płatków suszonego czosnku - 1/2 łyżeczki
Kuchenne Wariacje"Chlebek jest bardzo miękki i sprężysty, a ziarenka sezamu ledwo wyczuwalne. Nam bardzo smakuje z dżemem i białym serem ale można go również jeść z
Wiem co jem"Mąka owsiana z powodu małej zawartości glutenu, nie jest wykorzystywana do wypieku chleba, a szkoda bo owies zawiera wiele substancji korzystnych dla naszego organizmu. Można
Wiem co jem"Bułeczka z twarożkiem i słodkim dżemem, a do tego kubek gorącej kawy z mlekiem to moje ulubione śniadanie. Bułeczki są różne : zwykłe pszenne, z ziarenkami
Wiem co jem"A wszystko to za sprawą dodanych do ciasta zarodków pszennych i siemienia lnianego. O zaletach tego ostatniego już pisałam przy okazji innych bułeczek. Dziś chciałabym
Wiem co jem"Niezwykle sprężyste bułeczki wzbogacone dodatkowo mąką pełnoziarnistą. Dodatek ugotowanych ziemniaków sprawia, że nawet na drugi dzień wyglądają jak świeże. Zawsze piekę ich większą ilość i
Wiem co jem