Puszysta chałka z ciasta drożdżowego, która podczas pieczenia nie opada i zachowuje nadany jej kształt. Z podanej proporcji możemy upiec jedną wielką chałkę lub dwie mniejsze
Przepisy KulinarneWeekendowe śniadanie należy do tych, które celebruje się troszkę dłużej. Przy, którym możemy swobodnie pogawędzić i nacieszyć się smakiem. Dlatego proponuje Wam puszyste drożdżówki z nadzieniem
SMYKWKUCHNIChleb z kaszy gryczanej Chleb z kaszy gryczanej ? Z kaszy?! Czy mi się coś czasem nie pomyliło? NIE! To naprawdę chleb z kaszy gryczanej (niepalonej lub
BlendmanPieczenie domowego chleba to raki mój rytuał, który bardzo lubię kultywować. Zapach pieczonego chleba kojarzy mi się z miejscem bezpiecznym, z ostoją, z bliskimi ludźmi. Jest
Mango PapajaProsty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja
e-PrzepisyKulinarneBardzo lubię piec wszelakie pyszności z ciasta drożdżowego. Mam swój ulubiony przepis na rogaliki, który publikowałam już TUTAJ . Z tego samego przepisu, przerobionego na wersję wytrawną
Wrzosowa PolanaZabieram Was do Francji! No bo ciasto ptysiowe i pasztety , to chyba wszystkim kojarzą się z tym pięknym krajem. Z ciasta ptysiowego cukiernicy robią tam fantastyczne
Ostra na SłodkoChleb z kaszy gryczanej Chleb z kaszy gryczanej ? Z kaszy?! Czy mi się coś czasem nie pomyliło? NIE! To naprawdę chleb z kaszy gryczanej (niepalonej lub
BlendmanChoć w moim rodzinnym domu ryb jadało się dość dużo, to past rybnych się nie serwowało. Dopiero u siebie zaczęłam eksperymentować z pastami rybnymi
Smaczne ZdroweU mnie na rynku wysyp pomidorów i brzoskwiń trwa w najlepsze - są bardzo tanie i bardzo smaczne :). Te dwa pyszne "produkty" stanowią zgrany duet
Kasia SarnaJuż Wam przedstawiałam różne sposoby na krokiety/roladki z chleba tostowego. Na końcu postu, dla przypomnienia - podałam przykładowe propozycje - tych wytrawnych i na słodko. Ostatnio miałam możliwość
Di gotujeJakiś czas temu piekłam pyszne płaskie tureckie chlebki czyli lavash ( klik ). Tym razem przetestowałam przepis Yotam'a Ottolenghi , w którym do ciasta dodaje
Stare GaryCebulaczki, czyli drożdżowe bułki z cebulą. Składniki: -2-3 cebule -ok. 35 dkg mąki -200 ml letniej wody -1/2 łyżeczki cukru -2,5
Maminek kulinarnyBardzo efektowne i pyszne danie, zrobi wrażenie na gościach i domownikach. Jest to duża porcja, można zrobić z połowy. Użyć formy o średnicy 35 cm. Bułki
Kuchnia PokoleńPrywatnie trochę pod górkę i choróbsko się przyplątało zabierając oddech. Co mnie nie zabije, to wzmocni. Puki jeszcze smak jest, to są i smakowite rzeczy. Po
Kucharzyca