Zawsze wychodziłam z przekonania, że bezglutenowy chleb to "gnieciuch". Zwracam honor.. nigdy bym na prawdę nie pomyślała, że jest bardziej puszysty niż te z mąki
MamaOskarkaSkładniki 2 łyżeczki suszonych drożdży 200 g mąki pszennej razowej 400 g mąki pszennej białej 1/2 łyżki cukru 2 łyżki octu balsamicznego 1 i
w mojej kuchniDziś zachęcamy do przygotowania domowych bułek z dodatkiem ziół i chrzanu . Ja przygotowałam bułeczki z koperkiem i zieloną cebulką, ale można puścić wodze fantazji i wykorzystać
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś chleb z dodatkami jakie były pod ręką. Na śniadanie czy kolację w sam raz. Taki chleb nie potrzebuje do duetu wędliny, wystarczy masło i zdrowe
Ewa w kuchniPrzepis na ten cudowny chleb znalazłam u Angie . I muszę przyznać, że Angie piecze wspaniałe chlebki. Przepis nieco zmodyfikowałam, a efekt już sami
Delicious TitbitsDomowy chleb to zapach roznoszący się po całym domu, to smaczne śniadanie lub kolacja. Świeży jeszcze ciepły z masłem to uczta dla podniebienia. Do tego jak
Ewa w kuchniOrzechy zawierają mnóstwo wartości odżywczych, ale również mogą uczulać. Wartości odżywcze orzeszków ziemnych (w 100 g) Wartość energetyczna - 567 kalorii Białko ogółem - 25,80 g Tłuszcz
O kuchni z uczuciemChleb pytlowy z siemieniem lnianym na zakwasie... Domowy, pysznie zdrowy. Bez zbędnych polepszaczy. Na bazie mąki pszennej razowej i żytniej. Z dodatkiem siemienia lnianego. Smacznego! Składniki
Gospodyni MiejskaTak jak obiecałam, dziś na blogu przepis na indyjskie chlebki naan. Wyglądem i smakiem przypominają trochę chlebki pita. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i
W poszukiwaniu inspiracjiCzy słyszeliście o chlebie z kaszą gryczaną? Taką normalną, ugotowaną, z torebki. Pomysł może wydawać się szalony, ale efekt stuprocentowo udany! Lekka gorycz kaszy i orzechów
Smakowity Blog KulinarnyLubicie zapach pieczonego chleba w domu? Ja uwielbiam. A kto nie lubi, świeżego, jeszcze trochę ciepłego z chrupiącą skórką kawałka chleba z masłem? Wspaniałe, ten zapach
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Do pieczenia chleba trzeba mieć cierpliwość. Niby nic mąka, woda, zaczyn lub zakwas i sól, a jednak zajęcie dość absorbujące. No ale dla tego smaku, zapachu
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Kiedy nie mamy zbyt wystarczająco dużo czasu chwytami się rzeczy, które robi się błyskawicznie. Tym razem przygotowałam smaczne i sycące kanapki. Idealne na drugie śniadanie lub
Truskawkowa FiestaDawno nie piekłam chleba. Przeważnie bułki na różne sposoby, a chleb jakoś rzadko. W poszukiwaniu czegoś nowego trafiłam do Doroty z Moje Wypieki, a tam na
Codzienna kuchnia niecodzienna