Czerstwiaczki – szybka kolacja Czasami w domu jest dużo chleba ..tyle że czerstwego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> To zazwyczaj poniedziałkowy kłopocik
Ogrodnik w podróżyChlebem dzisiaj u mnie w domu zapachniało, bo świeżej, jeszcze ciepłej kromeczki z masłem mi się zachciało. Nie ciasta, czekolady, czy innych słodkości, ale chlebka domowego
Moniki SmakołykiCudownie słodkie połączenie – waniliowe bułeczki z lekko kwaśnym nadzieniem a na wierzchu słodkawa, kruszonka z nutą wanilii i cynamonu. Oj oj szaleństwo dla naszych
Szybko Tanio SmacznieLabneh to arabski serek otrzymywany z jogurtów. Bardzo łatwy do zrobienia. Uzyskujemy ten pyszny, aksamitny i delikatny serek poprzez odsączanie jogurtów. Ja zrobiłam z jogurtów
O kuchni z uczuciemCzęsto piekę chleby na zakwasie żytnim, przygotowanie zakwasu jest bardzo proste tylko trzeba trochę czasu żeby go przygotować. Zakwas im starszy tym lepszy, ja swój mam
Bajeczna KuchniaBardzo smaczny ,prosty chleb pszenno żytni bez wyrabiania.Wystarczy wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę i odstawić na noc do wyrośnięcia.Rano upiec chleb i gotowe.Prawda ,że
Ladylaura.Co weekend nasz dom pachnie chlebem. Ten robił się wyjątkowo długo, ale warto było na niego poczekać. Smaku chleba na ciemnym, słodowym piwie nie sposób porównać
Karo in the KitchenChleb na zakwasie jest wilgotny, bardzo długo zachowuje świeżość. Składniki: 1 kilogram mąki pszennej typ 650 400 gram mąki żytniej razowej typ 2000 1 szklanka
Bajeczna Kuchnia– Wikulinko! Zrobiłem Ci dżem – powiedział mój dziadek podając mi słoik wypełniony ciemną porzeczką. – Super, dzięki! – Rzuciłam sucho bo podobnych słoików mam w domu całą masę. Dżemy
Fill The BowlZawsze miałam do nich słabość, choć dopiero teraz zdecydowałam się je upiec ;) Bułeczki są wyjątkowo delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach. Te wyrosły wielgaśne, dla
Smakołyki AsiOstatnio strasznie za mną chodzi ciasto drożdżowe. Tydzień temu były bułeczki, potem pizza teraz musiałam upiec drożdżówki ;) Te pyszne słodkie bułeczki są doskonałe na śniadanie lub
Smakołyki AsiNie dość, że smakuje rewelacyjnie, to jest jeszcze piękną ozdobą wielkanocnego stołu. Bardzo lubię takie jadalne ozdoby. A przy lepieniu baranków miałam z córką fajna zabawę
Smakołyki AsiUwielbiam dynię za to jak pięknie barwi dania z niej przygotowane. Sezon w pełni więc u mnie kolejna propozycja na wykorzystanie dyni w kuchni. Chałka dyniowa
Smakołyki AsiNiewielkie bułeczki wypełnione farszem z kapusty kiszonej, suszonych grzybów oraz świeżej i suszonej żurawiny, posypane kminkiem lub czarnym sezamem to jedno z tych dań, które
Mango Papaja