pieczywo - 17769 przepisów (strona:538/1185)

Quesadille z musem gruszkowym, gorgonzolą i szpinakiem. Do imprezowego menu 174

jego użycie :) to podstawa wykonania gładkiego musu z gruszki, który jeśli go dobrze doprawimy stanowi boską bazę opisanego przeze mnie dania oraz sam w sobie jest smakowitym kąskiem do pieczywa, owoców czy kruchego ciasta

Kuchnia po mojemu
Zdrowy kremowy serek kanapkowy 235

prosty zdrowy kremowy serek kanapkowy. Często przygotowuję taki serek moim dzieciom. Uwielbiają go. Czasem w prostocie tkwi siła Spróbujcie. Do takiego domowego kremowego serka wyśmienicie pasuje również pyszne chrupkie pieczywo. Ja ostatnio zajadam się BIOChlebkami od  Galician Bakery. Polecam Składniki: 125 g chudego sera twarogowego 3 łyżki jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku opcjonalnie przyprawy do smaku (ja pominęłam) propozycja podania

Słodkie okruszki
Pudding chia "Pina colada" 217

wysokiej jakości białka oraz kwasy tłuszczowe omega-3, są źródłem wielu składników mineralnych ważnych dla zdrowia naszych kości. Neutralne w smaku nasiona chia mogą być dodawane do jogurtów, deserów, pieczywa, dań z ryżu itp. Ja chciałam zaproponować Wam pyszny, a jakże prosty i przede wszystkim zdrowy deser właśnie z ich wykorzystaniem. Po namoczeniu w mleku kokosowym nasiona szałwii hiszpańskiej zwiększają

MyCookBook.pl
Wigilijny barszcz na grzybach 170

Solimy do smaku. I to jest cały proces przygotowania tej prostej, ale jakże pysznej wigilijnej potrawy. Na talerzu skrapiamy barszcz olejem lnianym. Podajemy z ziemniakami z wody lub z pieczywem razowym. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Warzywno-Grzybowa Frittata 117

Paprykę możemy wcześniej zgrillować i zdjąć skórkę lub podsmażyć bezpośrednio po pokrojeniu. Warzywa wykładamy do foremki. Jajka roztrzepujemy, przyprawiamy i zalewamy nimi warzywa. Pieczemy około 20 minut. Podajemy z pieczywem. Zapisz Zapisz

rabarbarowo
Marokańskie kuleczki drobiowe. 553

oraz cukier i gotować kolejne 10 minut. Przełożyć kuleczki drobiowe do gotującego się sosu wraz z pozostałą 1/2 posiekanego pęczka natki i podgrzać delikatnie mieszając. Podawać z kuskusem lub pieczywem. Kawałki cytryny można (opcjonalnie) wyjąć z sosu przed podaniem

zadanie-gotowanie
Mąka Pszenna 138

przed nim powstrzymać i mąka pszenna w mojej kuchni jest zawsze. Używam głównie mąki typu 450, bo jest delikatna i doskonale się nadaje do wypieków. Nie jem zbyt dużo pieczywa, a jeśli już to zawsze kupuję razowy chleb, więc pewnie dlatego nie mam jakiś większych wyrzutów sumienia stosując mąkę pszenną w moich ciastach czy innych wypiekach. Z czasem na pewno

rabarbarowo
Testaroli z pesto rzodkiewkowo-botwinowym 156

powinna brzmieć - makaron, lub pasta.  Testaroli to pierwszy makaron jaki powstał na tamtych ziemiach, a jego korzenie, według badaczy, sięgają neolitu. Wywodzi się w prostej linii od pierwszego pieczywa - podpłomyków. To nic innego jak pokrojony w kwadraty naleśnik, ewentualnie w romby. Sama jego nazwa pochodzi od płaskiego naczynia testo , za pomocą którego był przyrządzany. Składniki: - liście botwiny - liście rzodkiewki

Kryzysowa Książka Kucharska
Shakshuka (szakszuka) z kalerosse™ 183

sosu wbijamy jajka, doprawiamy je solą. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmujemy z ognia, posypujemy szczypiorem. Można podawać z pieczywem

Moja pasja smaku
Kapusta z grochem 154

pszenn ą  i podsmażamy jeszcze chwile, aby m ą ka się przyrumieniła. Następnie dodajemy do kapusty, Przyprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Wegański pasztet z fasoli Mung 167

wspomaga odchudzanie 😊 O właściwościach tej fasolki mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdę teraz do pasztetu. Pasztet jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa z pomidorem lub ogórkiem  kiszonym. Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: fasola Mung 2 szklanki, kasza jaglana 1 torebka, cebula 1 szt, sos sojowy 4 łyżki, liść  laurowy

kulinarne odsłony pati
Dlaczego warto jeść awokado 175

naszego zdrowia witamin i właściwości. Z awokado możemy przygotować wiele smacznych potraw zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ja codziennie używam awokado do smarowania pieczywa, zamiast masła. Jeśli nie lubicie smaku awokado, to możecie dodać go do koktajlu. Nie wyczujecie wtedy smaku awokado, a konsystencja koktajlu będzie aksamitna i kremowa. Poza

kulinarne odsłony pati
pstrąg z piekarnika... 167

około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu na 160 C około 10-15 minut - smaczna, delikatna i sycąca ryba do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
BOGRACZ Z KLUSECZKAMI 372

mąką aż powstanie gęste ciasto. Wlewamy ciasto do zupy i energicznie mieszamy aż powstaną małe kluseczki.  Bogracz chwilkę gotujemy i zakręcamy gaz.  Zupę podajemy ciepłą z pieczywem, smacznego.  Smacznego, zupa jest najsmaczniejsza na drugi i trzeci dzień.           Polecam obejrzeć filmik

Kulinarne Fantazje Marioli
Grissini z czarnuszką i chilli 121

Grissini to włoskie chrupie pieczywo używane najczęściej jako przekąska. Jest produkowane według przepisu zbliżonego do dzisiejszego już od XIV wieku. Klasyczna wersja grissini to samo ciasto z solą, ale można też dodać wiele różnych przypraw żeby urozmaicić ich smak - jak właśnie chilli i czarnuszkę. Spróbujcie

Milion Smaków