gotować do miękkości (około 10 minut). Na koniec dodać 3/4 szklanki wody z ugotowanego boczku , posiekaną natkę pietruszki i przyprawić pieprzem, a w razie potrzeby również solą. Podawać z pieczywem. Uwagi: Nie kroję do zupy całego ugotowanego boczku, tylko tłuszcz odkrawam i wyrzucam
Passions hobbies lifesardynek. Solimy i pieprzymy do smaku. Pastę podajemy posypaną obficie szczypiorkiem, drobno posiekaną papryką, dokładamy odłożoną sardynkę i przekrojone na pół jajko. Podajemy z pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaduś przez kilka - kilkanaście minut. Na końcu na patelnię dodaj ananasa i mleczko kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Gotowe danie podawaj z ryżem lub pieczywem
blog.moje-pasje.infolodówki filety obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z mąką, na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane filety z każdej strony pyszne filety i na obiad i na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięponownie solimy ,posypujemy pieprzem i układamy równomiernie rukolę,cieniutkie wiórki parmezanu,i marynowan kapary,wszystko polewamy delikatnie oliwą z oliwek i sosem balsamicznym i gotowe(najlepiej podawać z chrupiącym pieczywem) Smacznego
Swojskie jedzonkopapryka i cukinia będą miękkie zdjąć patelnię z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem, oraz papryką słodką i ostrą. Tak przygotowane leczo doskonale smakuje podane z ryżem lub pieczywem. Smacznego
kuchnia doskigarnkiem (nie otwieramy pokrywki – wystające ponad sos małże, ugotują się na parze). Po ugotowaniu otwieramy pokrywkę, wrzucamy kolendrę (potrząsamy garnkiem, aby się wymieszała) i podajemy mule wraz z pieczywem. Jeśli nie jedliście jeszcze małży, to ważna informacja jest taka, że jadalna jest cała zawartość muszli (oprócz samych skorupek oczywiście). Jemy tylko te mule, które się otworzyły – jeśli trafi
Poezja smakuzupy. Nie wiem jak Wy ale my lubimy gęste zupy, do których najczęściej podaję chleb. Do tej zupy upiekłam małe zawijasy z mozarella. Zupa pizza podana ze świeżo upieczonym pieczywem to prawdziwy rarytas. Bardzo nam smakowała. Przypomina pizza . Jest smaczna i pożywna. Zupa pizza Składniki: na 4 porcje 1 cebula 300 g surowej salsiccia 1 zielona papryka 1 czosnek solo
codojedzeniapokrywka mi się przesunęła i kształt nie jest idealny , chociaż i tak najważniejszy jest przecież smak " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szyneczka podana na świeżym pieczywie z majonezem zdrowo i domowo …mniam Niewiele rzeczy , może z nią konkurować . Składniki : 1 kg piersi z kurczaka – filetów bez skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego
Ogrodnik w podróżydokładamy podsmażone boczniaki i ponownie gotujemy , około 15 minut . Na pięć minut przed końcem dodajemy mięso z indyka . Po wyłączeniu gazu wlewamy śmietankę i pieprz . Gotowe , doskonale smakuje z pieczywem czosnkowym . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Zupa z indyka i shitake pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 45 g drożdży 250 ml wody 40 g oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: żółto wymieszane z
Domowy Smak JedzeniaSkładniki 250 g mąki pszennej 650 250 g mąki graham 1850 150 g mąki żytniej pełnoziarnistej 50 g świeżych drożdży 500 ml ciepłej wody 1
OliveandThymegdyby zadaniem było wskazanie dwóch składników, które doskonale pasują do siebie smakowo, to niewiele osób zaproponowałoby połączenie pora i migdałów. Jakiś czas temu zdarzyło mi się kupić smarowidło do pieczywa, które w swoim składzie miało właśnie pory i migdały, co z miejsca uznałam za doskonałą i interesującą kombinację. Od tego czasu, ten podpatrzony duet często gości u mnie w różnych
Even Better Foodprzez dalsze 4 – 5 minut. Następnie dodać passatę pomidorową i majeranek – dusić całość przez 3 – 4 minuty. W razie potrzeby dosolić lub doprawić do smaku. Podawać samodzielnie lub z pieczywem, jako dodatek do kasz, pieczonych ziemniaków, klusek albo np. placków ziemniaczanych. Smacznego! Zapisz
Even Better Foodpłaskiego i szerokiego bochenka chleba. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st C. Ciasto pieczemy 35 minut. 6. Po upieczeniu całkowicie studzimy a następnie nożem najlepiej ząbkowanym ( do pieczywa) kroimy zgrabne kromeczki. 7. Ponownie układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 160 st C przez ok. 20 minut. Gotowe
vaniliowoczekoladowa