Zimne nóżki podajemy skropione octem (może być spirytusowy, jabłkowy, winny - wedle upodobań smakowych lub zasobów kuchennej szafki) lub cytryną (dla tych, którzy nie cierpią żadnego octu) w towarzystwie świeżego pieczywa i … … sety
W kuchni Katieawokado, zielony ogórek, jajko, orzechy nerkowca i natka pietruszki. Wszystko skropione dressingiem na bazie octu porzeczkowego i oleju z pestek dyni. Zajadałam tę pyszną sałatkę z kromką mojego bezglutenowego pieczywa chrupkiego . Było bardzo smakowicie. Czytaj więcej
Wiem co jemspróbować możemy tortilli z chorizo, ze szpinakiem, z oliwkami, z pieczarkami nawet. Podawana na ciepło lub zimno, z oliwą lub sosem pomidorowym, z sałata lub na kromce pieczywa - tortilla świetnie smakuje w każdej postaci. Pamiętam, jak sama próbowałam pierwszy raz usmażyć tortillę. Wydawać by się mogło, że nie ma w tym przepisie żadnej filozofii. Ot, kroimy ziemniaki, obsmażamy, rozmącamy
Obiad gotowyPamiętacie bułeczki grahamki? Takie ciężkawe w smaku? Nie lubiłam ich jako dziecko, bo co dorówna bułce pszennej w ustach dziecka? Dzisiaj za to umiem docenić smak prawdziwego pieczywa. Zapraszam Was zatem na klasyczne grahamki, a może mniej klasyczne, bo z ziarenkami. Kiedyś, jak mama piekła kajzerki, to zastanawiałam się, czemu obie strony bułki nie są równie dobre. I chyba
Mieszam w Garnkudodajemy 3 łyżki prażonej cebuli (ja wcześniej ją bardziej rozdrabniam wkładając do woreczka i lekko gniotąc), doprawiamy pieprzem do smaku i mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy bardziej. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego
Słodkie okruszkipropozycję na danie jednogarnkowe z rybą. Ja miałam morszczuka, ale możecie wykorzystać do tego dania każdą inną rybę bez ości. Proste , smaczne i szybkie danie. Można podawać z ryżem, pieczywem lub ziemniakami. Jeśli macie ochotę to zapraszam do zakładki RYBY , gdzie znajdziecie inne pomysły na dania rybne. Składniki 700 g filetów z morszczuka 3 gałązki selera naciowego 2 duże
O kuchni z uczuciemfasola była ciepła w środku i odparować odpowiednią ilość wody. Na samym końcu dodaj mleko kokosowe, tj. na 1 minutę przed końcem gotowania. Gotowe! Podawaj z ryżem lub z pieczywem! Smacznego! Artykuł Curry z czerwonej fasoli pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfznacznie smaczniejszy. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem do sucha. Nacieramy je solą i pieprzem – także wewnątrz. Chałkę kroimy na dwa grube (ok. 3 cm) plastry (ze środka pieczywa). Zdejmujemy kruszonkę (jeśli jest) i zalewamy chałkę mlekiem. Zostawiamy, aż będzie zupełnie miękka. Wątróbkę oczyszczamy i bardzo drobno siekamy. Dodajemy do niej drobno posiekaną natkę pietruszki i jajko. Mieszamy. Chałkę
Poezja smakutylko kremowa i pyszna! Zalewamy zimną wodą, ostudzone obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z musztardą, jogurtem, olejem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smarujemy pastą ulubione pieczywo :) Smacznego! Jedna kanapka (chlebek graham) z FIT pastą - około 100 kcal :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeprzed pieczeniem smarowałam roztopionym masłem zamiast jajkiem, dzięki czemu w całym przepisie nie użyłam ani jednego jajka! I chałka, tak jak pisze Ania, idealnie się rozwarstwia. Kto pamięta prawdziwe pieczywo maślane, ten wie, że przy urywaniu kawałka ciasta, powstawały charakterystyczne warstwy. Też tak mieliście, że jako dziecko wydłubywaliście z chałki kruszonkę? Te największe kawały kruszonki, były najlepsze i najszybciej
Mieszam w Garnkuwszystkiego. Dziś zapraszam na pastę z pieczonym kurczakiem, jajkami oraz pieczarkami marynowanymi ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/pieczarka-marynowana-315-ml . Pastę tą robi się bardzo szybko. Ja bardzo lubię podawać ją z pieczywem na śniadanie czy np. na krakersach jako przystawka. Zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl . SKŁADNIKI: 1 upieczone udko z kurczaka bez skóry 3 jajka ugotowane na twardo
Gotowanie Patkiwasze serca! Leczo z dynią jest bardzo sycące, wyraziste (zasługa przypraw) i smaczne. Mało kto zorientuje się, że w daniu znajduje się dynia. Ponadto świetnie smakuje podane ze świeżym pieczywem. Gorące leczo możecie przelać do słoików, zakręcić pokrywki i przechowywać w chłodnym miejscu. Składniki na 4 porcje: dynia hokkaido (co najmniej 0,5 kg obranej i pozbawionej miąższu
Ugotowaćprzyprawą w płynie, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować z 45 minut na mniejszym ogniu szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, golonki można podać z ziemniakami na obiad lub do pieczywa do kolacji.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzapominać przemieszać czasem i pewnie będzie trzeba jeszcze troszkę podlewać wodą). Na końcu wlać mleczko kokosowe, kiedy zgęstnieje będzie gotowe do podania...u mnie z pieczywem.. Smacznego
Gaździnka warzymomentu wrzenia gotujemy 5 minut. Wyjmujemy, studzimy i obieramy. Umieszczamy w misce od blendera, dokładamy pokrojone pomidory oraz serek. Całość doprawiamy i blenderujemy. Gotową pastę nakładamy na pieczywo i posypujemy np. rzeżuchą. Smacznego
Kolizje Smaków