Olsen, który opowiadał o chlebach na zakwasie. Jak obchodzić się z zakwasem, jak go wyhodować, jak prawidłowo przechowywać i jak się nim opiekować - myślę, że niejeden amator domowego wypieku pieczywa byłby jego wykładem zachwycony. Szczególnie, że towarzyszyła mu degustacja, a chleby były naprawdę interesujące. Z chilli, z różą, z płatkami owsianymi - to tylko niektóre przykłady. Jasne, ciemne, delikatne i wyraziste
Pożeraczka, czyli raz adobrzeefekcie wyszedł mi prosty i szybki obiad dla całej rodzinki. Polecam również ten przepis: Klopsiki w sosie Teriyaki Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego 1 jajko kromka suchego pieczywa 1/2 ebuli 2 łyżki musztardy dijon 1 szklanka bulionu 120 ml słodkiej śmietany 1 łyżka sosu worcesterschire 2 łyżki mąki łyżeczka masla (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chleb namaczamy w wodzie
Delusional Trinedodać do bigosu, wymieszać i gotować, aż bigos zgęstnieje. Na koniec dodać resztę posiekanego koperku. Wymieszać i gotować razem przez około 5 minut. Zestawić z ognia. Bigos podawać z pieczywem lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,75 l bigosu. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskazorientują się z czego jest przygotowany. Pasztet jest delikatny a dodatek pistacji dodatkowo podkreśla jego wyjątkowy smak. Naprawdę warto go upiec i cieszyć się wyjątkowo smacznym dodatkiem do pieczywa. 350g białej fasoli Piękny Jaś Tyczny Cenos duża cebula jabłko 2 ząbki czosnku 2/3 szkl płatków orkiszowych (ew. 1/2 szkl bułki tartej) 2/3 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki
Smakołyki Asizamrażalniku macie białą, surową kiełbasę to zachęcam do jej zapieczenia w sosie śmietanowo-chrzanowym. Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne! Świetnie smakuje podane z ziemniakami jak i świeżym pieczywem. Do tego dania możecie wykorzystać cienką jak i grubą białą kiełbasę. Składniki na porcje dla 4 osób: co najmniej 0,5 kg białej, surowej kiełbasy (10-12 cienkich sztuk
Ugotowaćodpuszczają, więc trzeba się ratować rozgrzewającymi potrawami, bo jakoś już tak głupio chodzić w zimowych płaszczach. Moja propozycja to gęsta, aromatyczna zupa z pieczonych bakłażanów. Idealnie smakuje z kromką pieczywa na zakwasie ale śmiało można dodać do niej ulubionej kaszy, będzie wtedy stanowiła pełny posiłek. Wzbudziła zachwyt wszystkich, więc dzielę się z Wami tym szczęściem. Składniki na 4-6 porcji
greenscarfchwili zasyczenia pary gotować z 90 minut szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, wyjąć roladę i wystudzić, usunąć nitkę, kroić na cienkie plastry - boczek jest pysznym mięskiem do pieczywa.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięoliwą z oliwek, wylej sos i ułóż piersi z kurczaka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220ºC. Piecz około 20-25 minut. Następnie posyp dodatkową porcją bazylii. Podawaj ze świeżym pieczywem
Food Squareśniadanie sałatkę jajeczną, ze składników, które pozostały po świętach. Podobną przygotowywała moja babcia, pamiętam, że dodawała także serek topiony ementaler i cebulę. Taka sałatka smakuje wyśmienicie podana na świeżym pieczywie. Sałatka jajeczna Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 2 plastry gotowanej szynki 3 małe ogórki konserwowe 3 łyżeczki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka, szynkę i ogórki konserwowe kroimy
Moja smaczna kuchnianajlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! Zgadzacie się ze mną? Ja ją uwielbiam w wersji solo, bez pieczywa, ale ostatnio była rewelacyjną przekąską podaną z chipsami warzywnymi (do nabycia w eSłoneczku). 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków 2-3 średnie
Di gotujekukurydzę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, musztardą i przyprawami. Sos dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Podajemy z dodatkiem pieczywa💚Smacznego
kulinarne odsłony patikromki pieczywa - 0,5 awokado - 50 g sera koziego - 3 suszone pomidory - świeżo mielony pieprz S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: Na pieczywku układamy awokado, ser i suszone pomidory, posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Konsumujemy
Gocha gotuje!fasolę płuczemy, wysypujemy do miski, dodajemy posiekany koperek, pociętą endywię, pokrojone w kostkę ogórki, majonez i przyprawy, mieszamy. konsumujemy np ze świeżym pieczywem z serem camembert. smacznego
Gocha gotuje!mielimy (o ile nie kupiliśmy zmielonego ;)), dodajemy olej, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. cebulkę i ogórka drobno kroimy, tatar układamy na talerzu, obsypujemy dookoła warzywami i konsumujemy z pieczywem :) pyszny
Gocha gotuje!żeby nie zrobiły się gumiaste, dolewamy mleko, doprawiamy pastą curry, curry, solą i kurkumą, dusimy minutkę, dodajemy nerkowce i posiekaną kolendrę, mieszamy. konsumujemy z ryżem lub makaronem lub świeżym pieczywem
Gocha gotuje!