wersja z sałatą jest również smaczna, to jednak dziś postawiłam na oryginalny przepis. Grecka wiejska sałatka urzeka smakiem soczystych dojrzałych warzyw, słonej fety, esencjonalnej oliwy. Podaję ją z białym pieczywem, żeby można było maczać go w powstałym z warzyw sosie aż do ostatniej kropelki... Tak się składa, że teraz w sklepach Lidl trwa Tydzień Grecki, warto więc zaopatrzyć się
Obiad gotowydodać kiełki i jajka, zwiększyć nieco ogień i całość mieszać. Smażyć do uzyskania ulubionego ścięcia jajek. Szczypiorek lub zieloną cebulkę umyć, pokroić i posypać wierzch jajecznicy. Podawać ze świeżym pieczywem
kuchniabellissima.wordpress.comfety. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i układamy na fecie i szpinaku. Posypujemy orzechami włoskimi (można je posiekać) i zieleniną. Sałatkę ze szpinakiem, jajkami i fetą podajemy z ulubionym pieczywem. Tym, którzy lubią treściwe sałatki z mięsem, polecam sałatkę ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro
My Chcemy Jeśćfety. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i układamy na fecie i szpinaku. Posypujemy orzechami włoskimi (można je posiekać) i zieleniną. Sałatkę ze szpinakiem, jajkami i fetą podajemy z ulubionym pieczywem. Tym, którzy lubią treściwe sałatki z mięsem, polecam sałatkę ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro
My Chcemy Jeśćpieprzymy do smaku. Bardzo delikatnie mieszamy. Zupa powinna postać przed podaniem 30-60 minut. Będzie miała wtedy bardziej wyrazisty smak. Przed podaniem podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami puree
Kulinarne przemysleniaprozdrowotnych właściwości i są jego najczęściej jadaną częścią. Czosnek niedźwiedzi dzięki swoim walorom znalazł szerokie zastosowanie w kuchni. Nadaje się na przetwory (mrożony, kiszony), pesto, jako dodatek do sosów, pieczywa, twarogów… i nie tylko. Zupa z czosnku niedźwiedziego. Składniki: - ok. 600 g liści czosnku niedźwiedziego z łodyżkami - 2,5 – 3 litry bulionu (warzywny lub drobiowy) - różowa sól himalajska - pieprz
mojewypiekiinietylkosycący, że wraz z soczystym kurczakiem mogą właściwie stanowić pełne danie. Jeśli jednak nie możecie wyobrazić sobie obiadu bez porcji węglowodanów, to oczywiście kupka ryżu, tortilla lub kromka klasycznego pieczywa będzie jego świetnym uzupełnieniem. Składniki: 3 - 4 nieduże piersi z kurczaka 1 łyżka oliwy 2 (1+1) łyżeczki soku z limonki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych
zadanie-gotowanieczosnkowy o wyrazistym smaku czosnku, zapachu ziół i kremowej konsystencji. Może mieć wiele zastosowań. Dobrze smakuje dodany do pizzy, tortilli, kebabu, pieczywa i wielu innych potraw. Do przygotowania w ciągu paru chwil. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnegóra/dół, pod przykryciem piec pałki w marynacie około 40 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 160 C piec z 10 minut kruche, soczyste pałki doskonałe do pieczywa, ziemniaków, ryżu lub z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięChałka to delikatne pieczywo, idealne na śniadanie lub deser. Dzisiejsza chałka wypełniona jest aromatycznym, pomarańczowym nadzieniem makowym. Smak dodatkowo podbija likier pomarańczowy. Gdy chałkę będą jadły dzieci zamień likier na sok pomarańczowy. Jak wszystkie moje wypieki chałkę upiekłam ze zdrowszej wersji mąki - mąki orkiszowej. Bardzo prosta do przygotowania. Nie kupisz takiej chałki nawet w najlepszej piekarni. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!delikatnie skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Do kapeluszy nakładać farsz z chorizo. Nafaszerowane kapelusze układać na płytkiej blasze i zapiekać przez 15-20 minut. Podawać gorące np. z pieczywem czosnkowym. Smacznego
Codzienne Gotowaniepieczenia blaszki o wymiarach 11cmx35cm. Wyrównuję. Wierzch blaszki przykrywam folią aluminiową. Pieczeń piekę około 2 godzin w temperaturze 200 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia zdejmuję folię. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasibłonnika. Polecane szczególnie teraz, gdy słońca jak na lekarstwo, gdyż zawiera szczególnie cenną o tej porze roku witamninę D. Zapraszam zatem na pyszne pieczarki w śmietanie. Podane z pieczywem mogą stanowić małe samodziene danie lub tradycyjnie dodatek do mięs. Składniki na 2 porcje: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła ghee sól, czarny pieprz zielona pietruszka śmietana kremówka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!śniadanie lub lekka kolacja. W moim przypadku same kanapki to zazwyczaj za mało, więc przeważnie robię do nich jakąś sałatkę z warzyw, które akurat mam pod ręką. Składniki: pieczywo pełnoziarniste twaróg półtłusty (u mnie bez laktozy) pomidor rukola sól, pieprz, oregano Kromki chleba wcześniej podpiec w tosterze, posmarować masłem, nałożyć porcję twarożku, posolić. Ułożyć plasterki pomidora i rukolę, następnie przyprawić
Kuchnia Ellie