skórki. Po obraniu, kroimy w kostkę, wkładamy do rozdrabniacza wszystkie składniki-miksujemy na gładką masę-można dodać trochę oleju z suszonych pomidorów.Gotowe. Pastę podajemy do wszelkiego rodzaju pieczywa:.bagietki, chlebki z rozmarynem, chlebki z patelni
Kopystką po garachsuszonych pomidorów, dodajemy posiekane (podprażone na suchej patelni orzechy nerkowca), posiekany rozmaryn. Polewamy tym fetę, zawijamy sakiewki i wkładamy na grilla lub patelnię-na 5-8 minut. Podajemy z pieczywem czosnkowym i sosem ogórkowym. Wierzcie mi, pyszne. Idealne na przyjęcia,gdyż można- sakiewki i sos- przygotować wcześniej
Kopystką po garachGulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule
Słodka Stronapyszną i bardzo szybką w przygotowaniu Pastę jajeczną z Ogórkami Po Żydowsku firmy ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/ogorki-po-zydowsku-produkt-bezglutenowy . Pastę tą często podaję na krakersach, grzankach czy do świeżego i chrupiącego pieczywa. Polecam i Życzę Smacznego. Zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl SKŁADNIKI: 2 ugotowane i obrane jajka na twardo 3 sztuki Ogórków po Żydowsku ORZECH
Gotowanie PatkiJeżeli macie bardzo dojrzałe banany (z ciemną skórką) to będą one idealne do chlebka bananowego. Warto dodać, że chlebek bananowy to wypiek na pograniczu pieczywa, a ciasta. Lekko wilgotny w środku i z chrupiącą skórką. Szybki do przygotowania i bardzo smaczny. Uwaga: do przyrządzenia bananowego chlebka nie będziecie potrzebować miksera :) Składniki na foremkę keksową o długości
Ugotowaćości, przełóż je do miski i rozdrobnij widelcem lub rozdrobnij w blenderze jak Ci wygodniej. Dodaj resztę składników i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego! English version Smoked mackerel and sun-dried tomato pate (4 servings) Ingredients: 1 smoked mackerel 5 sun-dried tomatoes in olive oil, drained and chopped 1 tablespoon of ketchup
karmelowyPate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako dodatek polecam chutney z czerwonej cebuli. Pycha! Składniki: 45 dag wątróbki drobiowej 20 dag masła 2 szalotki 50 g rodzynek 100 ml nalewki ze śliwek lub wiśni 1 łyżka ziół prowansalskich
Wanilia i Kardamonpokrywkę i sprawdzać czy jajka się ścięły. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną fetę. Gotowe danie posypać drobno posiekaną bazylią. Najłatwiej jeść je prosto z patelni, z dodatkiem ulubionego pieczywa
BullioPszenny domowy chleb na samym zakwasie ;-) Ostatnio dużo na moim blogu przepisów na chleb, bo i dużo chleba piekę. Przestałam kupować pieczywo, i ciągle coś piekę, jak nie bułki, to chleby, to w formie, to na kamieniu, to bagietki, to pszenne, to graham i tak w kółko. A pytań o pieczenie chleba dostaje od Was najwięcej. Ostatnio nagrałam
SMYKWKUCHNIplasterki, paprykę, papryczkę chili i awokado w paseczki, rzodkiew ścieramy na tarce. Wszystko mieszamy na półmisku z posiekaną zieleniną i skrapiamy sosem. Świetnie smakuje z grzankami lub ciemnym pieczywem
Kulinarne przemysleniaNiewiele składników, szybko się robi, prawda, że wygląda słonecznie? :) Podaję ją z super aromatycznym sosem musztardowo-miodowym z dodatkiem ziół i sezamu, który pasuje tu idealnie. Zupa podana z pieczywem lub grzankami jest na tyle sycąca, że drugie danie na obiad jest już niepotrzebne. To, co? Zrobicie? :) Na 4 porcje 600 g pokrojonej w kostkę dynii łyżka masła klarowanego litr
Mienta blogostatnio pisałam, na egzamin musiałam przygotować dwa rodzaje pieczywa: jasne i ciemne. Oba na zakwasie, albo przynajmniej na jakimś starterze. I muszę przyznać, że zadanie to spędzało mi sen z powiek. Ciasta bowiem to mój żywioł: uwielbiam obmyślać połączenia smaków, dekoracje i wszelkie możliwe detale, zmieniając koncepcję kilkanaście nawet razy, o ile czas pozwala. Z chlebem to zupełnie inna sprawa
Pożeraczka, czyli raz adobrzegodziny. Po tym czasie wyciągam mięso i "Szarpię" widelcem na drobne włókna. Groszek rozmrażam i miksuję z dodatkiem bazylii, oleju, soku z cytryny. Doprawiam solą i pieprzem. Pieczywo grilluje, by stało się odpowiednio chrupie. Spód bułek smaruję pastą z groszku, Nakładam szarpanego indyka, pokrojone w plastry awokado i roszponkę. Przykrywam wierzchnią częścią bułki i podaję od razu
Mango Papajaoczyszczamy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, pieczarki odsączamy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Możemy podawać z pieczywem, do ryżu, kaszy, dań rybnych, ziemniaków. *proporcje możemy zmieniać wg własnego uznania
Domowy Smak Jedzeniajest bardzo gęsta, w razie potrzeby podczas gotowania można dolać trochę gorącej przegotowanej wody w/g gustu. U mnie ta zupa gra rolę jednodaniowego obiadu, podaję ją ze świeżym pieczywem. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród