można podawać z ziemniakami z wody lub z ryżem. U mnie w domu zawsze do takiej ryby są tłuczone kartofle. Jednakże taka ryba równie dobrze smakuje na zimno do pieczywa. Wystarczy tylko mocniej odparować wodę podczas przygotowywania zalewy pomidorowej – powstały sos będzie gęściejszy i będzie go mniej
blog.moje-pasje.infoseler i kukurydzę. Całość dokładnie wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotową sałatkę odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Sałatkę selerową podawaj z pieczywem
blog.moje-pasje.infokiełbasa z cebulą ładnie się podsmażyły, podlałam całość odrobiną przegotowanej wody. Część pomidorów zastąpiłam 2-3 łyżkami ketchupu. Na koniec dodałam mały kubek śmietany 18%. Całość podałam z pieczywem
blog.moje-pasje.infojuż prawie gotowa. Przepis na rybę w sosie pomidorowym znajdziecie tutaj , a przepis na sałatkę jarzynowa tutaj . Wczorajsza zupa grzybowa wyszła dość smaczna. Chociaż osobiście wolę zupę grzybową z pieczywem
blog.moje-pasje.infoStopniowo dodawaj wodę mineralną – dodaj jej tyle, aby mięso nie było zbite i zwarte oraz dało się dobrze rozmieszać i połączyć z resztą składników. Gotowy tatar podawaj ze świeżym pieczywem i masłem
blog.moje-pasje.infoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6-7 kr omek ciemnego pieczywa, 3 jajka, 2 pęczki szczypiorku (najlepiej cienkiego), opakowanie serka śmietankowego, 100 g łososia wędzonego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w plastry. Szczypiorek drobno siekam. Kromki chleba przekrawam na pół (po ukosie
JejKuchniakapusty, wlać jeden słoiczek po koncentracie wywaru z ugotowanego boczku i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Bigos odstawić w zimne miejsce na 1-2 dni. Podawać podgrzany z pieczywem
Passions hobbies lifewyjmując z foremki (gdy trochę przestygł, włożyłam go do lodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki! Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwyjmując z foremki (gdy trochę przestygł, włożyłam go do lodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki! Na zdrowie
Szczęśliwa kuchniapustymi kaloriami. A przecież pełnoziarnisty, żytni, razowy czy orkiszowy chleb to pomimo wszystko ważny element naszej diety. Węglowodany to nasza źródło energii! Jest wiele sposobów na wypiekanie domowego pieczywa. Przyznam się od razu, że żaden ze mnie ekspert w tej dziedzinie, a wręcz totalny laik. Ale obiecuję sobie, że pewnego dnia to się stanie. Wstanę rano, zakasam rękawy
rabarbarowoPyszna przystawka na zimno. Doskonale smakuje z białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania. Polecam nie tylko wegetarianom :) Jeśli chcecie uzyskać bardziej płynną zalewę to zostawiamy sobie trochę więcej wywaru ;) op. kotletów sojowych kostka rosołowa mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki olej Zalewa: 2 cebule ząbek czosnku wody octu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego
Smakołyki Asijajka się zetną. Co jakiś czas podnosić pokrywkę i sprawdzać jajka. Gotowe danie posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Najłatwiej jeść je prosto z patelni, z dodatkiem ulubionego pieczywa
Bulliociągnącym się serem? Chyba się nie da. Nawet ja, pomimo zdrowego podejścia do odżywiania się mam ochotę na takie smaki od czasu do czasu. To idealne połączenie kruchego pieczywa i aromatycznego farsz. Tosty z pieczoną papryką i serem wykorzystałam jako przekąskę w ramach drugiego śniadania, która sprawdziła się wspaniale! Nie wiem czy zaważyliście, ale te kanapeczki mają coś ekstra
rabarbarowookresie poświątecznym można dostać te wędzone znacznie łatwiej. Bigos uwielbia odgrzewanie i przemrożenie, im częściej go podgrzewamy tym smak się wzbogaca. Tradycyjnie bigos podaje się na gorąco z pieczywem i czystą wódką, zatem na Sylwestra lub Nowy Rok będzie w sam raz ;) * Pan Tadeusz" Adam Mickiewicz Składniki na ok 8-10 porcji Czas przygotowania: 2 h + 3 h gotowanie
Słodki Kompromischilli, sól, pieprz ewentualnie cukier, dorzucamy odsączoną ciecierzycę z puszki i gotujemy jeszcze chwilę 6. Na sam koniec, tuż przed podaniem dorzucamy świeży szpinak, przemieszać i podawać, można z pieczywem
Słodki Kompromis