pieczywo - 17769 przepisów (strona:544/1185)

Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym 218

kurczaka, jeszcze raz melona i kolejną warstwę kurczaka. Całość posypujemy prażonymi pestkami słonecznika i dyni. Sałatkę z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym podajemy z ulubionym pieczywem. Melona nie powinno zabraknąć w diecie osób chorych na nadciśnienie i miażdżycę. Te egzotyczne owoce wspomagają pracę wzroku, pozytywnie wpływają na nadszarpnięte nerwy, zwiększają koncentrację i ułatwiają zasypianie. Zawierają silne przeciwutleniacze

My Chcemy Jeść
Moje ulubione pomysły na śniadania 283

pomidor). 4. Pasta jajeczna Pasta jajeczna smakuje mi zawsze i wszędzie. Wspaniale nadaje się na kanapki. Oczywiście najlepiej będą smakować jeśli samodzielnie upieczecie bułeczki. Kilka przepisów na pyszne, domowe pieczywo możecie znaleźć u mnie na stronie ( tutaj ). 5. Serniczki z patelni To jedyne śniadanie na słodko, które znalazło się na mojej liście Przepis, który cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród odwiedzających

Bullio
Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 257

wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami. Mój przepis ma bardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany.  Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa. Jest zdrowo :) Składniki na jedną porcję: 2 płaty śledziowe 1 mały ogórek kiszony 2 pomidory suszone 1 mała szalotka 1/4 małego jabłka mała garść natki kolendry mała garść świeżych liści

Szczęśliwa kuchnia
Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 257

wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami. Mój przepis ma bardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany.  Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa. Jest zdrowo :) Składniki na jedną porcję: 2 płaty śledziowe 1 mały ogórek kiszony 2 pomidory suszone 1 mała szalotka 1/4 małego jabłka mała garść natki kolendry mała garść świeżych liści

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym 238

Bardzo aromatyczna pasta do pieczywa. Połączenie kurczaka z pieczonym mięsem i olejem rydzowym to fantastyczne trio. Składniki 2 ugotowane udka z kurczaka 100 g pieczonej karkówki lub innego mięsa 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka masła ok. 1 łyżka oleju rydzowego ok. 1 łyżka śmietany 18 % sól pieprz gałka muszkatołowa papryka słodka i ostra w proszku natka pietruszki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pasta z jajek i oliwek 173

Kolejna pyszna pasta do pieczywa na śniadanie. Ja robię bardzo dużo past, zdrowych past i używam ich zamiast masła na kanapki albo zajadam same. Pasty są wartościowym smarowidłem i warto je robić, polecam serdecznie. Pasta z jajek i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jarski kapuśniak ze świeżej kapusty 169

pomidorowy, wyciśnięty przez praskę czosnek, sol i pieprz do smaku. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do zupy. Kapuśniak nalewamy do miseczek i podajemy z pieczywem

kulinarne odsłony pati
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 187

źródła węglowodanów złożonych, po te proste sięgamy rzadziej (i raczej w formie owoców). Źródła: Złożone – zboża, ziemniaki, ryż, kasze, rośliny strączkowe Proste – słodycze, owoce, biały ryż, białe pieczywo, białe makaron –> Tłuszcze Dzielą się na nasycone i nienasycone. Często boimy się tłuszczu i staramy się go ograniczyć do minimum, co jest błędem. Wbrew pozorom jest on niezbędny

Powiedz dietom nie
Sos Aioli 185

Aioli przygotowywany jest na bazie czosnku, żółtek, oliwy i soku z limonki. Swoje tradycje upatruje w kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aioli ma konsystencję majonezu i jest świetnym dodatkiem do pieczywa, grillowanych mięs, ryb czy owoców morza. Sos Aioli idealnie będzie pasował do domowych burgerów . Przygotowanie go wcale nie jest trudne i czasochłonne. Sos Aioli – składniki 2 żółtka oliwa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ODRYWANY CHLEBEK Z SUSZONYMI POMIDORAMI, BAZYLIĄ, CZOSNKIEM I SZCZYPIORKIEM 175

się mu oparł ;) Chlebek robi się bardzo szybko, co jest zdecydowanym plusem na przykład przy takim mrozie, gdy nikomu się nie chce wychodzić do sklepu, po świeże pieczywo. To jakiego rodzaju dodatków do masła użyjecie, to wasza inwencja twórcza ;) SKŁADNIKI: ciasto 600 g mąki pszennej 300 g ciepłej wody 40 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli

Kuchnia w opałach
Jajka z dynią i boczniakami po indyjsku / Indian style eggs with pumpkin and oyster mushrooms 261

rozgrzewające, tym bardziej rano żeby nabrać sił na cały dzień. Dziś proponuję pyszne jajka w aromatycznym sosie w stylu indyjskim, z dynią, szpinakiem i boczniakami, które podane z chrupiącym pieczywem z pewnością zachwycą i nasycą na długo. Boczniaki swobodnie można zamienić na ulubione grzyby. Samo danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne śniadanie, polecam! Scroll down for recipe

karmelowy
Zapiekane tosty schabowe 260

propozycja jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś nowym a jednak tradycyjnym.  Składniki - 4 kotlety schabowe bez kości - 1 duża cebula - 1 pomidor - 8 plastrów żółtego sera - 8 kromek pieczywa tostowego - 4 jajka - ½ szklanki kwaśnej śmietany - suszona bazylia, pieprz ziołowy,             słodka papryka - 4 łyżki mąki pszennej -  olej - sól Zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania

Świat Smaku
Pasta z wędzonego twarogu i groszku 267

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pasta jajeczna z botwinką 139

cyklu  Wypiekania na śniadanie  zaproponowano sezonową pastę jajeczną jako dodatek do pieczywa. Ponieważ sezon szparagowo - botwinowy, zadaniem było użycie do pasty jednego z wymienionych składników. Ja użyłam botwiny, a dlaczego? dlatego, że mam już na swojej działce młodą, pyszną, aromatyczną botwinkę. Składniki: - 3 ugotowane jajka - 1/2 małego ząbka czosnku - kilka liści botwiny - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól

Życie zaczyna się w kuchni
Gryczane nalesniki 167

zrobiłam je z z dżemem z pomarańczy z nutą imbiru Owocowa Rozkosz;)  uwaga! producent pisze: zostały przygotowane ze starannie wyselekcjonowanych owoców. Stanowią wyśmienity dodatek do pieczywa, naleśników i ciast. Nie zawierają substancji konserwujących. A więc idealnie skomponowały się z moimi gryczanymi naleśnikami;) Składniki 200 g mąki gryczanej szczypta soli 2 jajka

Życie zaczyna się w kuchni