Pieróg biłgorajski

Pieróg biłgorajski

Pieróg biłgorajski

Jest to tradycyjny wypiek z okolic Biłgoraja zwany też krupniakiem czy pirogiem , wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Coś pomiędzy chlebem a pasztetem. Kiedyś świąteczne pieczywo, dziś powszedni wypiek piekarni. Kiedy pierwszy raz próbowałam tego specjału, potraktowałam go jak nieudane wytrawne ciasto. Musiałam dojrzeć do tego specyficznego smaku. Pieróg smakuje na zimno zamiast chleba, z masłem i wędliną lub kwaśną śmietaną. Odgrzany w&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kasza, ziemniaki, przepisy na święta, kasza gryczana, świąteczne, twaróg, ciekawe przepisy, świąteczne przepisy, chleb, pieczywo, pasztet, boże narodzenie, ciasto, puree, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto na zimno, jajka na święta, pieczone ziemniaki, ciasto na boże narodzenie, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję