pieczywo - 17769 przepisów (strona:545/1185)

Swojski smalec 189

kanapek. Pewnie pamiętacie ten rarytas z wakacji czy ferii zimowych u babci?! A może sami robicie? Zdradźcie proszę swoje wspomnienia;)  Taki swojski smalec najlepszy jest z kromką pełnoziarnistego pieczywa i kiszonym ogórkiem. Składniki: 1 kg słoniny 1/2 kg mięsa z łopatki (może być więcej) 3 cebule 3 ząbki czosnku  3 jabłka pieprz do smaku sól do smaku Przygotowanie

Życie zaczyna się w kuchni
Ryby w occie 139

upodobań. Do przygotowanej zalewy przełóż usmażone ryby i odstaw całość na co najmniej 12 godzin. Takie rybki najlepsze są następnego dnia po przygotowaniu. Można je jeść jako przekąskę, z pieczywem do kolacji lub z tłuczonymi ziemniakami jako postny obiad. Ocet skruszy ości, więc wykorzystać można także inne ryby, np. wspomniane wcześniej leszcze

blog.moje-pasje.info
Ryba w sosie pomidorowym 126

można podawać z ziemniakami z wody lub z ryżem. U mnie w domu zawsze do takiej ryby są tłuczone kartofle. Jednakże taka ryba równie dobrze smakuje na zimno do pieczywa. Wystarczy tylko mocniej odparować wodę podczas przygotowywania zalewy pomidorowej – powstały sos będzie gęściejszy i będzie go mniej

blog.moje-pasje.info
Sałatka selerowa 146

seler i kukurydzę. Całość dokładnie wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotową sałatkę odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Sałatkę selerową podawaj z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Fasolka szparagowa z kiełbasą 157

kiełbasa z cebulą ładnie się podsmażyły, podlałam całość odrobiną przegotowanej wody. Część pomidorów zastąpiłam 2-3 łyżkami ketchupu. Na koniec dodałam mały kubek śmietany 18%. Całość podałam z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Adwent 2016 - potrawy wigilijen 156

już prawie gotowa. Przepis na rybę w sosie pomidorowym znajdziecie tutaj , a przepis na sałatkę jarzynowa tutaj . Wczorajsza zupa grzybowa wyszła dość smaczna. Chociaż osobiście wolę zupę grzybową z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Tatar wołowy 157

Stopniowo dodawaj wodę mineralną – dodaj jej tyle, aby mięso nie było zbite i zwarte oraz dało się dobrze rozmieszać i połączyć z resztą składników. Gotowy tatar podawaj ze świeżym pieczywem i masłem

blog.moje-pasje.info
IMPREZOWE KANAPECZKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM 134

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6-7 kr omek ciemnego pieczywa, 3 jajka, 2 pęczki szczypiorku (najlepiej cienkiego), opakowanie serka śmietankowego, 100 g łososia wędzonego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w plastry.  Szczypiorek drobno siekam.  Kromki chleba przekrawam na pół (po ukosie

JejKuchnia
Bigos 201

kapusty, wlać jeden słoiczek po koncentracie wywaru z ugotowanego boczku i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Bigos odstawić w zimne miejsce na 1-2 dni. Podawać podgrzany z pieczywem

Passions hobbies life
Pasztet roślinny z zielonej soczewicy i kiszonymi ogórkami 197

wyjmując z foremki (gdy trochę przestygł, włożyłam go do lodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki!   Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet roślinny z zielonej soczewicy i kiszonymi ogórkami 197

wyjmując z foremki (gdy trochę przestygł, włożyłam go do lodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki!   Na zdrowie

Szczęśliwa kuchnia
Chleb 133

pustymi kaloriami. A przecież pełnoziarnisty, żytni, razowy czy orkiszowy chleb to pomimo wszystko ważny element naszej diety. Węglowodany to nasza źródło energii! Jest wiele sposobów na wypiekanie domowego pieczywa. Przyznam się od razu, że żaden ze mnie ekspert w tej dziedzinie, a wręcz totalny laik. Ale obiecuję sobie, że pewnego dnia to się stanie. Wstanę rano, zakasam rękawy

rabarbarowo
Kotleciki sojowe w zalewie 182

Pyszna przystawka na zimno. Doskonale smakuje z białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania. Polecam nie tylko wegetarianom :) Jeśli chcecie uzyskać bardziej płynną zalewę to zostawiamy sobie trochę więcej wywaru ;) op. kotletów sojowych kostka rosołowa mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki olej Zalewa: 2 cebule ząbek czosnku wody octu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego

Smakołyki Asi
Szakszuka 142

jajka się zetną. Co jakiś czas podnosić pokrywkę i sprawdzać jajka. Gotowe danie posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Najłatwiej jeść je prosto z patelni, z dodatkiem ulubionego pieczywa

Bullio
Tosty z Pieczoną Papryką i Serem 136

ciągnącym się serem? Chyba się nie da. Nawet ja, pomimo zdrowego podejścia do odżywiania się mam ochotę na takie smaki od czasu do czasu. To idealne połączenie kruchego pieczywa i aromatycznego farsz. Tosty z pieczoną papryką i serem wykorzystałam jako przekąskę w ramach drugiego śniadania, która sprawdziła się wspaniale! Nie wiem czy zaważyliście, ale te kanapeczki mają coś ekstra

rabarbarowo