okresie poświątecznym można dostać te wędzone znacznie łatwiej. Bigos uwielbia odgrzewanie i przemrożenie, im częściej go podgrzewamy tym smak się wzbogaca. Tradycyjnie bigos podaje się na gorąco z pieczywem i czystą wódką, zatem na Sylwestra lub Nowy Rok będzie w sam raz ;) * Pan Tadeusz" Adam Mickiewicz Składniki na ok 8-10 porcji Czas przygotowania: 2 h + 3 h gotowanie
Słodki Kompromischilli, sól, pieprz ewentualnie cukier, dorzucamy odsączoną ciecierzycę z puszki i gotujemy jeszcze chwilę 6. Na sam koniec, tuż przed podaniem dorzucamy świeży szpinak, przemieszać i podawać, można z pieczywem
Słodki Kompromisjego użycie :) to podstawa wykonania gładkiego musu z gruszki, który jeśli go dobrze doprawimy stanowi boską bazę opisanego przeze mnie dania oraz sam w sobie jest smakowitym kąskiem do pieczywa, owoców czy kruchego ciasta
Kuchnia po mojemuprosty zdrowy kremowy serek kanapkowy. Często przygotowuję taki serek moim dzieciom. Uwielbiają go. Czasem w prostocie tkwi siła Spróbujcie. Do takiego domowego kremowego serka wyśmienicie pasuje również pyszne chrupkie pieczywo. Ja ostatnio zajadam się BIOChlebkami od Galician Bakery. Polecam Składniki: 125 g chudego sera twarogowego 3 łyżki jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku opcjonalnie przyprawy do smaku (ja pominęłam) propozycja podania
Słodkie okruszkiwysokiej jakości białka oraz kwasy tłuszczowe omega-3, są źródłem wielu składników mineralnych ważnych dla zdrowia naszych kości. Neutralne w smaku nasiona chia mogą być dodawane do jogurtów, deserów, pieczywa, dań z ryżu itp. Ja chciałam zaproponować Wam pyszny, a jakże prosty i przede wszystkim zdrowy deser właśnie z ich wykorzystaniem. Po namoczeniu w mleku kokosowym nasiona szałwii hiszpańskiej zwiększają
MyCookBook.plSolimy do smaku. I to jest cały proces przygotowania tej prostej, ale jakże pysznej wigilijnej potrawy. Na talerzu skrapiamy barszcz olejem lnianym. Podajemy z ziemniakami z wody lub z pieczywem razowym. Smacznego
Kulinarne przemysleniaPaprykę możemy wcześniej zgrillować i zdjąć skórkę lub podsmażyć bezpośrednio po pokrojeniu. Warzywa wykładamy do foremki. Jajka roztrzepujemy, przyprawiamy i zalewamy nimi warzywa. Pieczemy około 20 minut. Podajemy z pieczywem. Zapisz Zapisz
rabarbarowooraz cukier i gotować kolejne 10 minut. Przełożyć kuleczki drobiowe do gotującego się sosu wraz z pozostałą 1/2 posiekanego pęczka natki i podgrzać delikatnie mieszając. Podawać z kuskusem lub pieczywem. Kawałki cytryny można (opcjonalnie) wyjąć z sosu przed podaniem
zadanie-gotowanieprzed nim powstrzymać i mąka pszenna w mojej kuchni jest zawsze. Używam głównie mąki typu 450, bo jest delikatna i doskonale się nadaje do wypieków. Nie jem zbyt dużo pieczywa, a jeśli już to zawsze kupuję razowy chleb, więc pewnie dlatego nie mam jakiś większych wyrzutów sumienia stosując mąkę pszenną w moich ciastach czy innych wypiekach. Z czasem na pewno
rabarbarowoOkazało się, że (prawie zawsze 90 na 100:) jest jakieś małe co nieco, z którego można stworzyć coś bardzo smacznego. Połączenie kilku składników i dodatek do porannego pieczywa gotowy. Do tego szczypior, kilka plasterków świeżych warzyw, np. papryki, pomidora czy zielonego ogórka i (znów;) jest nie tylko kolorowo, zdrowo i smacznie, ale i na bogato (!;-) Smacznego śniadania
Zasmakuj Kuchnipowinna brzmieć - makaron, lub pasta. Testaroli to pierwszy makaron jaki powstał na tamtych ziemiach, a jego korzenie, według badaczy, sięgają neolitu. Wywodzi się w prostej linii od pierwszego pieczywa - podpłomyków. To nic innego jak pokrojony w kwadraty naleśnik, ewentualnie w romby. Sama jego nazwa pochodzi od płaskiego naczynia testo , za pomocą którego był przyrządzany. Składniki: - liście botwiny - liście rzodkiewki
Kryzysowa Książka Kucharskasosu wbijamy jajka, doprawiamy je solą. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmujemy z ognia, posypujemy szczypiorem. Można podawać z pieczywem
Moja pasja smakupszenn ą i podsmażamy jeszcze chwile, aby m ą ka się przyrumieniła. Następnie dodajemy do kapusty, Przyprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Smacznego
kulinarne odsłony patiwspomaga odchudzanie 😊 O właściwościach tej fasolki mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdę teraz do pasztetu. Pasztet jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa z pomidorem lub ogórkiem kiszonym. Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: fasola Mung 2 szklanki, kasza jaglana 1 torebka, cebula 1 szt, sos sojowy 4 łyżki, liść laurowy
kulinarne odsłony patinaszego zdrowia witamin i właściwości. Z awokado możemy przygotować wiele smacznych potraw zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ja codziennie używam awokado do smarowania pieczywa, zamiast masła. Jeśli nie lubicie smaku awokado, to możecie dodać go do koktajlu. Nie wyczujecie wtedy smaku awokado, a konsystencja koktajlu będzie aksamitna i kremowa. Poza
kulinarne odsłony pati