pieczywo - 17769 przepisów (strona:536/1185)

Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 273

wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami. Mój przepis ma bardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany.  Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa. Jest zdrowo :) Składniki na jedną porcję: 2 płaty śledziowe 1 mały ogórek kiszony 2 pomidory suszone 1 mała szalotka 1/4 małego jabłka mała garść natki kolendry mała garść świeżych liści

Szczęśliwa kuchnia
Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 273

wyczarować naprawdę fajną przekąskę. Wystarczy tylko poeksperymentować z dodatkami. Mój przepis ma bardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany.  Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa. Jest zdrowo :) Składniki na jedną porcję: 2 płaty śledziowe 1 mały ogórek kiszony 2 pomidory suszone 1 mała szalotka 1/4 małego jabłka mała garść natki kolendry mała garść świeżych liści

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym 255

Bardzo aromatyczna pasta do pieczywa. Połączenie kurczaka z pieczonym mięsem i olejem rydzowym to fantastyczne trio. Składniki 2 ugotowane udka z kurczaka 100 g pieczonej karkówki lub innego mięsa 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka masła ok. 1 łyżka oleju rydzowego ok. 1 łyżka śmietany 18 % sól pieprz gałka muszkatołowa papryka słodka i ostra w proszku natka pietruszki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pasta z jajek i oliwek 183

Kolejna pyszna pasta do pieczywa na śniadanie. Ja robię bardzo dużo past, zdrowych past i używam ich zamiast masła na kanapki albo zajadam same. Pasty są wartościowym smarowidłem i warto je robić, polecam serdecznie. Pasta z jajek i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jarski kapuśniak ze świeżej kapusty 176

pomidorowy, wyciśnięty przez praskę czosnek, sol i pieprz do smaku. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do zupy. Kapuśniak nalewamy do miseczek i podajemy z pieczywem

kulinarne odsłony pati
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 195

źródła węglowodanów złożonych, po te proste sięgamy rzadziej (i raczej w formie owoców). Źródła: Złożone – zboża, ziemniaki, ryż, kasze, rośliny strączkowe Proste – słodycze, owoce, biały ryż, białe pieczywo, białe makaron –> Tłuszcze Dzielą się na nasycone i nienasycone. Często boimy się tłuszczu i staramy się go ograniczyć do minimum, co jest błędem. Wbrew pozorom jest on niezbędny

Powiedz dietom nie
Sos Aioli 195

Aioli przygotowywany jest na bazie czosnku, żółtek, oliwy i soku z limonki. Swoje tradycje upatruje w kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aioli ma konsystencję majonezu i jest świetnym dodatkiem do pieczywa, grillowanych mięs, ryb czy owoców morza. Sos Aioli idealnie będzie pasował do domowych burgerów . Przygotowanie go wcale nie jest trudne i czasochłonne. Sos Aioli – składniki 2 żółtka oliwa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ODRYWANY CHLEBEK Z SUSZONYMI POMIDORAMI, BAZYLIĄ, CZOSNKIEM I SZCZYPIORKIEM 183

się mu oparł ;) Chlebek robi się bardzo szybko, co jest zdecydowanym plusem na przykład przy takim mrozie, gdy nikomu się nie chce wychodzić do sklepu, po świeże pieczywo. To jakiego rodzaju dodatków do masła użyjecie, to wasza inwencja twórcza ;) SKŁADNIKI: ciasto 600 g mąki pszennej 300 g ciepłej wody 40 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli

Kuchnia w opałach
Jajka z dynią i boczniakami po indyjsku / Indian style eggs with pumpkin and oyster mushrooms 272

rozgrzewające, tym bardziej rano żeby nabrać sił na cały dzień. Dziś proponuję pyszne jajka w aromatycznym sosie w stylu indyjskim, z dynią, szpinakiem i boczniakami, które podane z chrupiącym pieczywem z pewnością zachwycą i nasycą na długo. Boczniaki swobodnie można zamienić na ulubione grzyby. Samo danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne śniadanie, polecam! Scroll down for recipe

karmelowy
Zapiekane tosty schabowe 265

propozycja jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś nowym a jednak tradycyjnym.  Składniki - 4 kotlety schabowe bez kości - 1 duża cebula - 1 pomidor - 8 plastrów żółtego sera - 8 kromek pieczywa tostowego - 4 jajka - ½ szklanki kwaśnej śmietany - suszona bazylia, pieprz ziołowy,             słodka papryka - 4 łyżki mąki pszennej -  olej - sól Zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania

Świat Smaku
Pasta z wędzonego twarogu i groszku 284

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pasta jajeczna z botwinką 144

cyklu  Wypiekania na śniadanie  zaproponowano sezonową pastę jajeczną jako dodatek do pieczywa. Ponieważ sezon szparagowo - botwinowy, zadaniem było użycie do pasty jednego z wymienionych składników. Ja użyłam botwiny, a dlaczego? dlatego, że mam już na swojej działce młodą, pyszną, aromatyczną botwinkę. Składniki: - 3 ugotowane jajka - 1/2 małego ząbka czosnku - kilka liści botwiny - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól

Życie zaczyna się w kuchni
Gryczane nalesniki 176

zrobiłam je z z dżemem z pomarańczy z nutą imbiru Owocowa Rozkosz;)  uwaga! producent pisze: zostały przygotowane ze starannie wyselekcjonowanych owoców. Stanowią wyśmienity dodatek do pieczywa, naleśników i ciast. Nie zawierają substancji konserwujących. A więc idealnie skomponowały się z moimi gryczanymi naleśnikami;) Składniki 200 g mąki gryczanej szczypta soli 2 jajka

Życie zaczyna się w kuchni
Swojski smalec 197

kanapek. Pewnie pamiętacie ten rarytas z wakacji czy ferii zimowych u babci?! A może sami robicie? Zdradźcie proszę swoje wspomnienia;)  Taki swojski smalec najlepszy jest z kromką pełnoziarnistego pieczywa i kiszonym ogórkiem. Składniki: 1 kg słoniny 1/2 kg mięsa z łopatki (może być więcej) 3 cebule 3 ząbki czosnku  3 jabłka pieprz do smaku sól do smaku Przygotowanie

Życie zaczyna się w kuchni
Ryby w occie 145

upodobań. Do przygotowanej zalewy przełóż usmażone ryby i odstaw całość na co najmniej 12 godzin. Takie rybki najlepsze są następnego dnia po przygotowaniu. Można je jeść jako przekąskę, z pieczywem do kolacji lub z tłuczonymi ziemniakami jako postny obiad. Ocet skruszy ości, więc wykorzystać można także inne ryby, np. wspomniane wcześniej leszcze

blog.moje-pasje.info