Składniki: matiasy 10 sztuk, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżka, majonez 200 ml, szczypiorek 1 pęczek, koperek 1/2 pęczka matiasy moczyć z dwa razy po godzinie w zimnej wody, raz zmienić wodę, wylać na durszlak aby dobrze odciekła woda do miski dać pokrojone jabłka ze skórką, obrane cebule pokrojone, wsypać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy, majonez i wymieszać dodać pokrojone na 2 cm kawałki matiasy, pokrojony koperek i szczypiorek, w... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...