chrupiącą grzanką - przepis Do przygotowania będą Ci potrzebne: 1 burrata, 5 pomidorków koktajlowych, 1/2 szalotki, garść roszponki, kiełki rzodkiewki, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, kromka chleba razowego, sól i pieprz do smaku. 1. Osącz burratę z zalewy. 2. Roszponkę opłucz na sicie i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. 3. Pomidorki przekrój na pół, a szalotkę w plasterki(...)Patelnię posmaruj oliwą i obsmaż kromkę chleba. 5. Na talerzu rozłóż roszponkę, na środku ułóż burratę, obok niej pomidorki i szalotkę. 6. Całość oprósz solą, pieprzem i skrop octem balsamicznym. 7. Na wierzchu ułóż kiełki rzodkiewki
Z notatnika dietetykaTaki sos czosnkowy robi się błyskawicznie, naprawdę wystarczą 3 minuty. A jak nie macie wprawy w kuchni, no to może 5 minut. Nie więcej. My robimy
Marder&Marder ManufactureŚwiąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w chrupiącej skórce to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, która przenosi nas w magię Bożego Narodzenia. Zewnętrzna warstwa ciastek jest lekko
SprawdzonaKuchnia.plJakoś tak wyszło, że przez niedopatrzenie, przez pomyłkę, kupiliśmy zbyt dużo kapusty pekińskiej. Potrzebna nam była do czegoś, ale tak jakoś się zagapiliśmy, że kupiliśmy dwie
Marder&Marder Manufacturezalewie octowo - pomidorowej. Idealne na święta i nie tylko. SKŁADNIKI : 2 paczki kostki z mintaja ( 1 paczka 570 g ) 1 cebula 3 kromki chleba tostowego namoczone w mleku 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli pieprz do smaku szczypta tymianku czosnek granulowany do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Rybę rozmrażamy, wyciskamy z płynów i mielimy w maszynce do mięsa łącznie z cebulą i namoczonym, wyciśniętym chlebem w mleku. Dodajemy przyprawy, bułkę tartą i formujemy pulpety. Następnie obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z jednej i drugiej strony. Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Pulpety przekładamy do słoików
Kulinarne Fantazje Marioliwielkości gotowane buraczki 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 1 cebulka szalotka łyżka soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku kilka gałązek świeżego koperku 3 kanapki chleba razowego lub pumperniklu masło do posmarowania pieczywa Filety śledziowe wyciągamy z solanki i opłukujemy pod zimną wodą. Próbujemy i jeśli są za słone, moczymy je chwile w wodzie(...)szalotkę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Do miski ścieramy buraczki, na drobnych oczkach tarki. Ścieramy obrany czosnek. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Chleb dzielimy na 3 małe kanapeczki, smarujemy je masłem. Na każdą wykładamy porcje buraków, na to kawałek śledzia, kilka krążków cebuli. Na wierzch jeszcze odrobina mielonego pieprzu i gałązka koperku. Możemy
Smaczna StronaJakiś czas temu robiłem podobną rzecz, ale ze zwykłego żółtego sera. Po prostu panierowany grubo ukrojony plaster żółtego sera. Tamto danie wyszło doskonale, a to jest
Marder&Marder ManufactureNie ma chyba prostszej surówki do obiadu. Roboty z mizerią jest w zasadzie tyle co obrać i pokroić na plasterki ogórka. I tyle. W zasadzie nawet
Marder&Marder Manufactureprzy okazji dodać sobie porządną dawkę witamin. Idealne do pracy, na wycieczkę czy wieczór z filmem. Krążki chlebowe i pieczone paluchy – prosto i pysznie Masz w domu czerstwy chleb? Zamiast go wyrzucać, zrób z niego chrupiące krążki chlebowe! Pokrój chleb na małe kawałki, posmaruj oliwą, dodaj ulubione zioła (np. oregano, rozmaryn, paprykę) i upiecz w piekarniku. Efekt? Aromatyczne, chrupiące przekąski
smakowitehistorie.comkilku prostych krokach! Film: Składniki na 3 porcje: 3 liście sałaty lodowej 100 g boczku w plastrach surowego lub wędzonego 120 g sera camembert 3 kromki chleba tostowego 2 garście prażonej cebulki 300 g mielonego mięsa olej do smażenia 1 łyżeczka czosnku granulowanego czarny pieprz sól sos 3 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy(...)granulowanym, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Plastry boczku podsmażamy na suchej patelni z obu stron, po czym odstawiamy do wystygnięcia. Ser camembert kroimy na mniejsze kawałki. Kromki chleba tostowego kroimy w niewielką kostkę a następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st C około 5-10 minut aż będą
Smakowite Daniazupy cebulowej będą Ci potrzebne: 1,5kg cebuli, łyżka masła klarowanego, 2 litry wody, 3 marchewki, 2 pietruszki, 1/2 selera, 3 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka tymianku, chleb razowy, 40g tartego parmezanu, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki. 1. Marchewki, pietruszki, selera i przyprawy zalej gorącą wodą i ugotuj bulion. Gdy będzie gotowy odcedź wywar. 2. Cebule(...)bulionem i zblenduj. 5. Dopraw zupę tymiankiem i gotuj przez kilka minut, po czym dodaj 2-3 łyżki tartego parmezanu i zamieszaj. 6. Dopraw solą i pieprzem. 7. Kromki chleba obsyp parmezanem i wstaw na kilka minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Zupa nie jest zagęszczona, więc najlepiej podawać ją w kubkach lub kokilkach posypaną świeżą natką pietruszki
Z notatnika dietetykaLubicie piec chleb? A robiliście już swój zakwas? Wydawało się to za trudne, za bardzo skomplikowane? Nic bardziej mylnego....mam dla was prosty przepis na zakwas krok po kroku, spróbujcie i później cieszcie się pysznym domowym , pachnącym chlebem na zakwasie... Polecam Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoWafle przekładane jakąś masą, smaki dzieciństwa. Och, jak ja to miło i z sentymentem wspominam. Moja lata dzienne przypadały na okres, gdy nie zawsze i nie
Marder&Marder Manufacturezbożowe. 3. Ograniczenie cukrów prostych i produktów o wysokim IG Szybko wchłaniające się cukry i produkty o wysokim indeksie glikemicznym (IG) mogą nasilać stan zapalny. Staraj się ograniczać biały chleb, słodycze, słodzone napoje oraz białe makarony. Zamiast tego, wybieraj pełnoziarniste produkty zbożowe, np. chleb pełnoziarnisty, kasze, brązowy ryż, płatki owsiane. 4. Białko o wysokiej wartości odżywczej Wątroba często potrzebuje dodatkowego
Natka Pietruszki