Królik to bardzo szlachetne mięso, często robiłam rosół, ale teraz postanowiłam go udusić z cebulką do ziemniaczków. Przyznam że dzieci moje nie przepadają za królikiem, ale ja lubię pasztet z królika, rosół, mięsko duszone , tylko gotować i jeść :) Królik duszony w sosie cebulowym SKŁADNIKI: królik - 1 szt cebula - 3 szt liść laurowy - 3 szt ziele angielskie -4 ziarenka
Kuchnia Danusigrupy B. B ezglutenowe: * z prosa – powstaje z nieoczyszczonych ziaren prosa, bardzo odżywcza z dużą zawartością krzemu, żelaza oraz łatwo przyswajalnego białka. Dobrze nadaje się do wypieku pasztetów oraz w łączeniu z innymi mąkami do innych wypieków, * ryżowa – doskonały bezglutenowy substytut mąki pszennej, znakomita do wypieków, sosów, bardzo powszechna w kuchni japońskiej, * gryczana – wartościowa odżywczo, stosowana w Indiach
Pyry na Gazpeklowana z szynkowara Szynka z indyka z szynkowara Szynka wieprzowa w marynacie Schab z gorczycą i kolendrą Pieczeń z kukurydzą i marchewką Szynka wieprzowa Pieczeń z cukinią i bobem Pasztet domowy Schab z jabłkami i pomarańczą
Ala piecze i gotujeCiekawą alternatywą do kanapek zamiast wędlin i serów może być wykonana przeze mnie pasta z zielonej soczewicy. Smakuje ona trochę jak pasztet, ale mi wydaje się być smaczniejszą. Jeśli ktoś nie lubi suszonych pomidorów można je pominąć. Równie pyszna będzie pasta z soczewicy czerwonej także wybór należy już tylko do Was. Składniki: zielona soczewica (połówki) może być w torebkach pół
upichcicJeżeli lubimy gotowanego kurczaka i indyka, możemy mięso zjeść bez przerabiania. Najlepsze zaraz po ugotowaniu, jeszcze ciepłe, wyjęte prosto z wywaru. Możemy też ugotowane mięso przerobić na pasztet lub farsz do pierogów lub naleśników. A nasze psy na pewno będą szczęśliwe, jeżeli i one coś z rosołowych resztek dostaną - moje uwielbiają nie tylko kuraka, kochają też gotowaną marchewkę
Stare Garypomidorka i liść bazylii. I gotowe! Prawda że prosta genialna przekąska , a jak szybko znika:)) A jak nie lubicie serów pleśniowych to zawsze możecie zastąpić je pasztetem, serkiem białym z dodatkiem ziół lub jakąkolwiek pastą:) Buziaki Kasia
Cukier&Pudermożliwość wyboru 5 produktów, za co bardzo mocno dziękuję :) Mój wybór padł na: - posypkę do kanapek i innych dań - przyprawę w diecie bezsolnej - przyprawę do zupy pomidorowej - przyprawę do pasztetów - mąkę z żołędzi - największa radość :) Taka posypka to świetny pomysł na urozmaicenie zwykłej kanapki. Dzięki mieszance: owocu róży, natki pietruszki, pora, selera, cebuli suszonej i koperku nasza kanapka, bułeczka
Zdrowie na języku :Pstała się bardziej aromatyczna. Przekonacie się już po otworzeniu słoiczka :) Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 0,5 szklanki wody - przyprawy: majeranek, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, sól, zioła, - przyprawa do pasztetów Mięso mielimy i wyrabiamy z przyprawami i wodą. Napełniamy nim słoiczki, zakręcamy i gotujemy prze 2 godziny. Prosty i bardzo smaczny pomysł na inną wersję kiełbaski
Zdrowie na języku :PMamą testować i dzielić się z Wami produktami, które odznaczają się wysoką jakością. Polsoja ma obecnie w ofercie ponad 20 produktów m.in. parówki i kiełbaski, wędliny, tofu, pasty i pasztety, tortellini. Ale teraz najważniejsze, o czym jeszcze nie wspomniałam :) Wszystkie paróweczki, kiełbaski, paszteciki itd. wykonane są wyłącznie z surowców roślinnych, głównie z soi. Nie ma w nich ani grama składników
Zdrowie na języku :PChyba lepsza na drugi dzień niż zaraz po upieczeniu, ale tu zdania mogą być podzielone :) Na zimno lepiej się kroi i wygląda w plastrach jak pasztet, co bardzo dobrze widać na ostatnim zdjęciu. Takie plastry można podgrzać na rozgrzanej patelni, smakują lepiej niż placki ziemniaczane. Czytaj więcej
bistro mamaświętach" , a w nim pomysły na lżejsze dania świąteczne. Wśród pomysłów Konrad Gaca przedstawił przepisy m.in. na: karpia z pistacjami i pomarańczowymi buraczkami, razowe kluski z makiem czy pasztet drobiowy z kaszą jaglaną i żurawiną. Co ciekawe, znajdziemy tam też przepisy fit na niezbyt odległą czasowo Wielkanoc (wiadomo, że szybko zleci). "Kuchnia Fit" podzielona jest na 6 rozdziałów wypełnionych
Pasja Smakupozostałego po świętach lub zamrożonego wcześniej bigosu, kapusty świątecznej, domowego pasztetu możemy szybko wykonać smaczne paszteciki/kapuśniaczki. Ciężko jeść któryś dzień z rzędu bigos, a szkoda było nam go wyrzucić. Dlatego pomyślałam, że można go podać w innej postaci. Kapuśniaczki czy paszteciki będą idealne na każdą imprezę. Przepis wykorzystałam na Sylwestra. Czytaj więcej
Ana Mari's worldzostawić w chłodnym miejscu na noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 60-70 minut. Smacznego :D ZAJRZY I TU: Proziaki - chlebek sodowy Pasztet z żurawiną
Moje pyszne gotowaniePasztet z kaczki jeśli ktoś jeszcze nie robił polecam. Wszystkim smakuje, wyłączając mnie. Nie wiem dlaczego, ale wolę z kury lub królika. SKŁADNIKI kaczka ok 1, 40 kg. 50 dag łopatki wieprzowej 15 dag. wątróbki drobiowej 2 średnie cebule, obrane i pokrojone grubą kostkę 1 bułka 4 - 5 jajek pieprz, sól do smaku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
W kuchennym oknie Ewyinternecine. Wtrącę tylko, że jej nasiona mają niski indeks glikemiczny. Są więc sprzymierzeńcem każdej diety, także cukrzycowej. Jest wiele potraw, które można z niej przygotować: pierogi z soczewicą, pasztety, kotlety, purre, zapiekanki, no i oczywiście zupa z czerwonej soczewicy. Zaletą tego gatunku jest to, że nie wymaga długiego gotowania (15 minut, czyli tyle co gotują się ziemniaki). Jeżeli ktoś lubi
mojewypiekiinietylko