kurczaka. Domielamy kilka ząbkow czosnku. Mięso z czosnkiem wkąłdamy do miski, wsypujemy parmezan, wbiajmy jaja, dodajemy trochę bułki tartej, soli i pieprzu. Mieszamy rękami. Konsystencja mięsa powinna przypominać pasztet. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce i ...albo smazymy na złoty kolor- przyciskamy widelcem z góry i nadajemy kulkom bardziej płaskiego kształtu, albo gotujemy w wysokim garnku wszystkie kulki naraz, w salsie
Z Kuchni Do Kuchniodpowiadać na pytania dziewczyn ze Slow Food Youth Warszawa. W tym słoiku znajduje się właśnie ów mus gruszkowo-wątróbkowy. A tu więcej przysmaków od Kalinówki. Mają w ofercie przeróżne pasztety, a nawet ślimaki z czosnkiem i pietruszką. Następnie próbowaliśmy musu winogronowego oraz pulpy na płatkach owsianych z miodem (był tam też chyba amarantus), a pomocnikiem kucharza została Pani z miodów
Chilli Czosnek i Oliwaoraz mięso kurczaka. Zwykle podajemy rosół z makaronem, są to cienkie nitki. Na pozostałe warzywa oraz ugotowane mięso znalazłam idealny sposób by nic się nie zmarnowało. Postanowiłam zrobić pyszny pasztet drobiowy z warzywami i kminkiem. Ale o tym w następnym poście... Smacznego
Mango Papajaprzygotowałam pastę z tofu wędzonym, ale można równie dobrze dodać zwykłe tofu, to dodawało aromatu i posmaku pasty z wędzonej ryby ;) Ze zwykłym tofu wychodzi coś na kształt wegetariańskiego pasztetu do smarowania :) Obie wersje polecam z ogórkiem kiszonym. Składniki (ok. 170 g schłodzonej pasty): 10 g (1 łyżka) masła 50 g tofu wędzonego 270 g pieczarek (lepiej więcej niż
Malowane smakiemDzisiaj przerwa w świątecznych słodkościach, dzisiaj kuchnia serwuje pyszną terrinę z golonki . Będzie ona urozmaiceniem dla szynek, polędwic i baleronów podawanych na świąteczne śniadanie. Może zamiast pieczenia pasztetu, który jest bardzo pracochłonny zdecydujecie się na to danie ? Przepis na terrinę zamieściła Małgosia na swoim Akacjowym blogu i stąd czerpałam inspirację. Na marginesie polecam zajrzenie
Kulinarne przygody Gatitygalaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Domowy majonez w słoiku Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Szynka pieczona w ziołach Drobiowa pieczeń rzymska Terrina z golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka
Kulinarne przygody Gatitysię robić to jak najlepiej i przede wszystkim uczyć się od was nowych, wspaniałych rzeczy...I mam nadzieje że pozostaniecie ze mna jeszcze jakiś czas ;) NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE POSTY: 1. Pasztet Wegetariański http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/pasztet-wegetarianski.html 2. Souvlaki http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/souvlaki.html 3. Rolada Serowa http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-oliwkami-i-pieczarkami.html 4. Białko http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/biako.html 5. Naleśniki Inaczej http://kulinariada.blogspot.com
NaKońcuJęzykawychodzi, tak jak byś chciał/-a? Wszystko, co zawiera banany :( 5. Potrawa, z której jesteś najbardziej dumny/ -a. Mimo że nie w tematyce tego bloga to jednak - pierwszy pasztet wegetariański jaki upiekłam. 6. Czy podczas pichcenia słuchasz muzyki? Jeśli tak, to jakiej najchętniej? Muzyka jest bardzo ważnym elementem mojego życia, co widać chyba w każdym z przepisów. Najczęściej jest
sama złodyczjest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa , najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich podrobów, ręcznie robione tortellini , jagnięcina i indyk – oto przysmaki północy Włoch. Choć obecnie
Chilli Czosnek i Oliwakakao i ozdabiam malinami. Wstawiam do lodówki na minimum 2-3 godziny. PS: Tiramisu można mrozić! Najlepiej w plastikowych pojemnikach lub takich jednorazowych srebrnych foremkach, jak do pieczenia pasztetu. Należy pamiętać, by przed podaniem wyjąć z zamrażalnika na 2-3 godziny . SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiziołach z nutą cytryny. Zapoznano nas też z produktami firmy Indykpol, który dostarczył również wszystkie mięsne produkty wykorzystywane podczas spotkania, oraz zaopatrzył nas w paczki produktowe z ich nowościami: pasztetem, parówkami, wędzoną piersią, oraz firmowymi gadżetami . Nie zabrakło też „wieczorno-porannych” tzw. rozmów miedzy blogerami i osobami z agencji, do których my blogerzy jesteśmy przyzwyczajeni, bo znamy się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNorweskie śniadanie jest pożywne i zdrowe. Składają się na nie kanapki z kozim serem (Jarlsberg), dżemem owocowym (frukt syltetøy ), pasztetem (leverpostei) lub kiełbasą ( pølse ). Nie stronią też od słodkości, a jeśli o nich mowa to nie może zabraknąć norweskich szkolnych bułeczek śniadaniowych czyli... Skoleboller Są powszechnie dostępne w norweskich sklepikach i piekarenkach. Jest to mieszanka waniliowo- kokosowych smaków
bastalenajuż zjedzone...nawet zdjęć nadzianych naleśników po usmażeniu zabrakło [ my lubimy takie podsmażane]..Naleśniki naleśnikami...a nadzienie do nich wedle gustu..u mnie trzy rodzaje..z twarogiem, dżemem i pasztetem...Ja do ciasta dodaję trochę oleju [ dałam olej Rapso] i smażę na suchej patelni.. 2 szkl. mleka 1 szkl.wody mineralnej 3 szkl. mąki 2 jaja 1-2 łyżki
Moje domowe kucharzenieznosiłam paprykarzu, jako dziecko. Śniadanie, kiedy na bułce widziałam paprykarz lub pasztet, było jak smakowy horror. Sytuacja zmieniła się, kiedy moja Mama zrobiła paprykarz domowy. Polecam, bo oprócz tego, że zdrowy, to naprawdę smaczny. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście
Przepisy Aleksandrytrzon jadłospisu zajmować będą nasze ulubione potrawy. Wszystkie wielkanocne pomysły znajdziecie TUTAJ . Oszukane przepiórcze udka, czyli przekąski z kurczaka i paluszków. PRZEPIS Sałatka "Grzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety
Przepisy Aleksandry