Jakiś czas temu stałam się posiadaczką nowego poręcznego urządzenia - małego szynkowaru. Skoro sama umiem upiec chleb to i do chleba coś by się przydało. Piekę czasami pasztety, mięsa różne do jedzenia na zimno, ale szynkowar pozwoli mi robić jeszcze inne rodzaje domowych smakołyków. Możliwość robienia domowych "prasowanek" czyli wędlin ze sprasowanego i parzonego potem mięsa mam dzięki firmie
Smaczna Pyzapojawia się o tej porze roku. Żółciak to żółciak i można z niego zrobić naprawdę smaczne rzeczy. Zobacz inne potrawy z żółciakiem : - Sznycle z żółciaka siarkowego - Paprykarz z żółciaka - Pasztet z żółciaka ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzagrzyba. Tzn. widziałam nie raz, ale nie zbierałam a tym bardziej nie przerabiałam. Najczęściej smażę z niego po prostu sznycle lub flaczki . Bardzo udany był pomysł na paprykarz czy pasztet . Tym razem postanowiłam trochę słonecznego grzyba zamknąć w słoikach - żeby zimą móc też się nim cieszyć. Mój marynowany żółciak już 3 tygodnie poleżakował i został wypróbowany więc śmiało dzielę się
Smaczna PyzaSkładniki : ok 500 g gotowanego mięsa z rosołu ( u mnie kura, wątróbki drobiowe, kaczka) 4 jajka 250 g ciecierzycy ze słoiczka 5 ząbków czosnku sól
Proste PotrawyFarsz do krokietów Naleśniki u nas to co weekendowy rytuał i tego dnia, którego są smażone to zwykle też nasz obiad. Jadamy je z przeróżnym nadzień
Dorota SmakujeDzisiaj przepis na szybką, smaczną i zdrową pastę na kanapki. Pasta bobu, awokado i jajek. Jej przygotowanie zajmie Wam chwilę, najdłużej trwa gotowanie i obieranie bobu
To co lubię - gotuję i polecamSkładniki na 2 "zajączki" : 1 kg karkówki wieprzowej 1 kg szynki wieprzowej 30 dkg podgardla lub boczku 4 jajka całe 1 sucha bułka
Przepisy i porady kulinarne5/5 - (2 votes) Półkruche paszteciki z farszem mięsnym Następna pasztecikowa propozycja. Uwielbiamy paszteciki z kapustą ale te z farszem mięsnym też gładko wchodzą Zawsze można też
Ogrodnik w podróżyTerrina z królika . Bardzo lubimy domowe mięsne wyroby, ze względu na ich smak i jakość, zawsze są lepsze od tych ze sklepu. Dziś polecam Wam przygotować
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszna i miękka karkówka pieczona to propozycja dodatku do pieczywa na śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje podana na ciepło w roli obiadowej: w sosie własnym z
Zasmakuj KuchniRate this post Wieprzowa galareta do słoików na wyjazdy, bez lodówki Wieprzowa galareta jest u nas najczęściej zimą. Wiadomo, wtedy je się trochę tłuściej i treściwiej
Ogrodnik w podróżyRate this post Pyszne półkruche paszteciki z kapustą Paszteciki to u nas nieodłączny element wigilijnego barszczu. Zdarza się jednak że tak za nimi tęsknią domownicy, że
Ogrodnik w podróżyNa blogu znajdziecie już przepis na szynkę peklowaną , która cieszy się sporym powodzeniem. Dlatego dzisiaj zapraszam Was do przygotowania polędwiczki peklowanej, idealna na kanapki. Zróbcie ją
To co lubię - gotuję i polecam