bardzo popularny w Filnlandii, Szwecji i Norwegii, w szkołach, internatach i wojsku, jako dodatek do posiłków. Zwykle podaje się z plasterkiem sera, wędliną, masłem, pastą rybną lub ikrą dorsza, pasztetem, dżemem itp., itd. Bardzo łatwy do zrobienia, smaczna propozycja nie tylko dla dla wegeterian i osób na diecie bezglutenowej. Bardzo długo można go przechowywać, najlepiej w szklanym lub ceramicznym pojemniku
Grahamka, weka i kajzerkablachą ułożyć naczynie z wodą - doda to chrupiącej skórki) nastawić na 200'C i piec przez 20 minut, aż będą złociste. Ja na jeszcze ciepłą nałożyłam trochę masła i pasztetu :D Taaakie pyszne, że szok! Smacznego
Kitchens AlphabetMĄKA Z MIGDAŁÓW są to dokładnie rozdrobnione orzechy migdałowca. Jest to bezglutenowy produkt z przeznaczeniem do wypieków cukierniczych i nie tylko. Sprawdzi się w zagęszczaniu zup i sosów, przygotowaniu pasztetów i farszów. Można nią zastąpić bułkę tartą w panierce. Mąka z migdałów, dzięki wysokiej zawartości białek, jest doceniana w kuchni wegetariańskiej. Produkt ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy
Wypisz WymalujWęglowodany 38,1 g Białko 9,9 g Tłuszcze 9,4 g Smak mało wyrazisty . Nadzienie przypomina pasztet rybny . Ciasto dobre w smaku przypomina makaron. Moja ocena to 7/10 Tortellini z Borowikami i serem Ricotta Opis Produktu : Grupa : Przekąski Nazwa: Tortellini Nadzienie : Borowiki
Sylwetka Od Kuchnismakują i wyglądają jak gąbki i bardzo szybko stają się kamieniem. Wiedziałam, że moi bliscy będą po podróży, dlatego zdecydowałam się również na suszoną kiełbasę z orzechami oraz na pasztet. Byli zachwycenia! Pamiętajcie, nie musimy trzymać się idealnie wytycznych. Najważniejsze to świetna atmosfera! Bon appétit
Kitchens AlphabetDania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny. SKŁADNIKI 1 królik (o. 1,5 kg. 2 łyżki sosu sojowego zioła do drobiu mała śmietana ( dałam 18%) WYKONANIE Królika przygotowujemy dzień wcześniej. Robimy
W kuchennym oknie Ewyoraz sery (które, co ciekawe, we francuskich restauracjach oraz domach często traktowane są jako desery) - warzywka pokrojone w słupki - sosy (coby warzywkom smutno nie było): czosnkowe, hummus, guacamole - wędliny - pasztety... ...i wiele, wiele innych. Ja -pani domu z powołania- osobiście zakochałam się w tej formie przyjmowania gości, których chyba szczerze mówiąc za bardzo rozpieściłam. Na każde spotkanie staram się przygotować
Kitchens Alphabetszczyptę soli i imbir i starannie wymieszać. Dynię wymieszać z morelami, żurawiną ,jabłkiem oraz orzechami. Polać sosem, wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Podajemy do drobiu lub pasztetu, ale myślę, że taka bomba, witaminowo energetyczna, obejdzie się też bez towarzystwa
Kulinarny karnet Christopheradaje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki , marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i oczywiście domowy smalec, ogórki kiszone, chrzan, musztarda i pieczywo wiejskie. Godzina 23:00 - czas na gorące danie. Tutaj możemy na bogato, podać
Kulinarny karnet Christopherasoli i rozmarynu. Przepis TUTAJ Dodatkowymi składnikami była sałata lodowa, marchewka, bazylia. Tyle. Aby nie zapeszyć smaku pasty francuskiej. Podałam i czekalam na reakcję... Zapytano mnie jaki to pasztet albo jakie smarowidło bo fajnie smakuje. Dzieci bynajmniej wszystko zjadły bez gadania. Musialam pokazać puste opakowanie po vege pasta francuska, aby mi uwierzyli , że to roślina nie zwierzątko
Z Kuchni Do Kuchnizawierają cynk, selen, żelazo i kwas foliowy oraz znaczne ilości białka roślinnego i błonnika. Wiele jest również sposobów ich przyrządzania- są składnikiem zup, zapiekanek, wegetariańskich odpowiedników gulaszu i pasztetu oraz sałatek, co u mnie zdarza się zdecydowanie najczęściej. Dzisiejsza sałatka to 317kcal w tym 36,8g białka , 6,5g tłuszczu , 24g węglowodanów i 9,3g błonnika . SKŁADNIKI: 120g tuńczyka
peanutbuttermonsterdelikatesy; zrobiłam kopytka, udusiłam wątróbeczkę z jabłkiem i cebulką; ugotowałam zupę z pysznych, sezonowych warzyw; zakręciłam i upiekłam drobiowy klops; zebrałam się wreszcie do przetestowania przepisu na warzywny pasztet - przepis lada moment na blogu; usmażyłam powidła i zapakowałam kolejne słoiki do zimowej spiżarni - tym razem dżem z dyni i jabłek; posprzątałam kuchnię; posprzątałam łazienkę; umyłam podłogi; w tzw.międzyczasie pokolorowałam
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWspaniała obsługa, która z łatwością wymówi słowo "żeberka" :) Domowej roboty pesto, tapenady, sałatki z kaszy bulgur z rodzynkami, marchewką... konfitura z cebuli, grillowane papryki z cytrynami w oliwie, prosciutto, pasztety, sałatki... Jedząc zapisywałam na kartce składniki danych sałatek, tak, aby w domu spróbować odtworzyć ich smak. Desery to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, panna cotta, fondue, truskawki, lody, tarty owocowe
Moja smaczna kuchniaŁopatka mielona ze słoika to kolejny mój przepis na domową wędlinę. Na blogu znajdziecie przepisy na wędliny ze słoików: wędlina drobiowa ze słoika Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do słoika Po wystudzeniu w słoiku z łopatką tworzy się galaretka, która otacza mięso, a na powierzchni tworzy się cienka warstwa smalcu. Taka mielona łopatka jest idealna po pokrojeniu jako obkład
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię