Ciecierzyca ( cieciorka, groch włoski lub biały groch). Wykorzystywana w formie mąki ( humus ), zamiennik mięsa w daniach wegańskich ( wszelkie kotlety, pasztety itd.) , a po za tym jak każdy groch czy fasolka. Mnie ze względu na swoją delikatność pasuje we wszelkiego rodzaju zupach ,odmianach fasolki po bretońsku i sałatkach. Tym bardziej , że kupuję ją konserwową w puszkach w zalewie - jest gotowa
Buniabaje w kuchnidługopis, himalajską sól różową , kotlety sojowe , mace tradycyjną, kaszę jaglaną, otręby owsiane oraz granulowane, zarodki pszenne, kaszę kukurydzianą, płatki owsiane, soczewicę czerwoną, otręby żytnie, przeróżne smaki granoli oraz musli, pasztety sojowe oraz paprykarze warzywne, soję oraz batony proteinowe. Dodatkowo zostawiam link do strony producenta oraz FB firmy Sante , a także sklep . Sante znaczy zdrowie – od początku swojego istnienia nazwa firmy
Magiczne Życie Martysosie koperkowym 15) Recenzja crunchy 16) Kebab w sałacie lodowej 17) Koreczki z mięsnymi kuleczkami 18) Placuszki bananowe 19) Otrębowe tortille 20) Recenzja pasztetów sojowych
Magiczne Życie Martyserduszka dwa * konkursowa zupa pomidorowo-paprykowa z tymiankiem i chili - przepis jutro na blogu * konkursowe pianki - przepis jutro na blogu * grochy i kratka ? ciekawe połączenie * pasztet z pistacjami - także na konkurs * niedzielne kino domowe * nowości w kosmetyczce * tutaj przez kolejny tydzień znajdziecie moje propozycje na Walentynki
Magiczne Życie MartyCześć :) Chciałabym zaproponować Wam zdrową przekąskę na zbliżającego się Sylwestra. Pasztet z czerwonej soczewicy :) Przepis pochodzi z 1 numeru KUKBUK'a, a jego autorką jest Trufla. W przepisie nasze małe modyfikacje. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćskładniku może się zmienić :-). Mam nadzieję, że tak będzie w przypadku owej wątróbki, która w połączeniu z gruszką smakuje wybornie :-). Sama masa, przed dodaniem jajek może być idealnym pasztetem na zimno, bez pieczenia, zapewne i taki przepis się kiedyś tutaj pojawi. A tymczasem zapraszam na gruszki zapiekane z wątróbką. Inspiracja - miesięcznik Moje smaki życia. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćPersian Love Cake, chlebem graham z pestkami dynia oraz świeżutkimi i lekkimi scones. Owe scones podałyśmy z Kasią z moimi domowymi dżemikami - truskawkowym, dyniowym, malinowym bądź wiśniowym. Dodatkowo przyniosłam pasztet cukiniowy oraz mleczne ciasteczka z żurawiną, muśnięte delikatnie czekoladą od spodu (przepisy pojawią się na blogu). Chantel ( PRZY KUBKU KAWY ) częstowała pysznym ciastem czekoladowym. Marta ( RYBKA ZWANA MARTĄ ) raczyła swoimi
W kuchni Karmel-itkiJuż wszystko gotowe? Tak, na pewno... Baranek z masła, kiełbasa, baby i serniki, żur, galareta, pasztet i pieczenie,sos do jaj, szynka w galarecie, sałatka jarzynowa... A mazurek? O kurrczaczki,a mazurek gdzie? Są takie sytuacje, kiedy nagle zatrwożenie nas obezwładnia. Mazurek musi być, w końcu to Wielkanoc! Na Boże Narodzenie nieodłącznie występuje makowiec lub makowa strucla
W kuchni Karmel-itkipomidorową. fot.:Karmel-itka Spróbowałam wielu, wieeelu pysznych rzeczy! Sery z Ranczo Frontiera , konfitury z Gryszczeniówki , wspaniałe pasty z Bułgarii - bakłażanową i paprykową, aromatyczne wędliny, świeże pieczywo, przepyszne pasztety od ABC Kuchnia z Suchego Lasu. fot.: Karmel-itka. fot.: Karmel-itka. Zapomniała też dodać, że podczas niedzieli, cały jarmark, odbywał się także TYGIEL, cotygodniowy targ produktów regionalnych, który
W kuchni Karmel-itkimieli czarne ziarenka maku. Zaróżowiona z wysiłku twarz promienieje uśmiechem. Dzieci rzucają się mąką, jak małe bałwanki biegają po kuchni. Mama, pilnując ryb na patelni, zupy w garnku i pasztetu, dodatkowo rozwałkowuje elastyczne, pulchne ciasto drożdżowe. Miesza zmielony mak z bakaliami, nakłada na ciasto, zwija. Najmłodsi przyglądają się z lubością, jak trafia do piekarnika. Makowiec pełen miłości. Pełen rodzinnego ciepła
W kuchni Karmel-itkipysznego pojawiło się na moim stole. ---- WIGILIA 2013 ---- Cytrynowy pstrąg łososiowy. Tilapia w ziołowej panierce. Seromakowiec. Dorsz smażony panierowany. Kompot z suszu. Makowiec drożdżowy. Zupa z suszonych grzybów. Pasztet świąteczny. Sernik gotowany na herbatnikach. Barszcz wigilijny. Pierniczki z suszoną śliwką. Kapusta z grzybami. Pierniczki dla spóźnialskich. Lukier królewski. Katarzynki. Cynamonowe latte. Śledziki
W kuchni Karmel-itkiMiałam wielką ochotę zjeśc kawałek dobrego pasztetu z ogóreczkiem kiszonym. Wyjęłam rano z lodówki mięso mielone i mąż postanowił zrobic z niego coś pysznego. Dodał cebulkę , ketchup, musztardę i wyszło z pieca coś naprawdę dobrego . Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego mała cebula czerwona 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki ketchupu pikatnego 1 jajko 1 bułka kajzerka (bułka wrocławska też
Słodkości i nie tylkopisałam w poprzednich latach - znajdziecie tam też porady jak obchodzić się z tym grzybem. Moje dania z żółciakami : - Flaczki z żółciaka siarkowego - Sznycle z żółciaka siarkowego - Paprykarz z żółciaka - Pasztet z żółciaka - Żółciak marynowany w zalewie miodowo-korzennej ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawszystkim amatorom grzybów podgrzybek, nazywany także czarnym łepkiem. Moje dania z podgrzybkami : - Polędwiczki drobiowe z borowikami - Borowiki w marynacie miodowej - Pasta z grzybów leśnych - Pierogi z kapustą i grzybami - Pasztet z grzybami - Grzyby duszone, pasteryzowane - Grzyby marynowane - Sakiewki z podgrzybkami - Sos tatarski ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaświęta nie ma u nas kupnej wędliny tylko to co sama zrobię. Nie mam wędzarni więc są mięsa pieczone - pasztet, schab no i czasami boczek. W tym roku rolada boczkowa z dodatkiem wędzonej papryki, która nadała jej nie tylko ciekawy smak, ale też piękny kolor. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza