Klops w cieście francuskim
Klops w cieście francuskim
Mięso mielone w kolejnej odsłonie. Niedawno robiłam pyszny klops wg Julii Child, tym razem mając w lodowce dodatkowo ciasto francuskie postanowiłam je wykorzystać. Jako inspiracje na metodę zawijania wykorzystałam pomysł z bloga Brulion z przepisami. I był to strzał w dziesiątkę, bo metoda zawinięcia podpieczonego mięsa w ciasto jest o wiele lepsza od zawijania go od razu. Klops jest przepyszne szczególnie na zimno, do chleba idealny jako pasztet. 
Czytaj więcej » czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik
        
                       Autor
 Bernika
Bernika
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, klopsy, ciasto, mielone, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pieczenie, pasztet, mięso, mięsa pieczone, mięso mielone, chleb, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, pyszne ciasto, ciasto na zimno
Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dodaj komentarz
Justyna Bąk, 
12 września 2013 18:08:31fajny pomysł, podoba mi się:)
 Majana, 
12 września 2013 19:12:23Bardzo ładnie wygląda :)
 Bernadeta, 
13 września 2013 00:49:03dziekueje bardzo. i do tego pyszny.
 Bernadeta, 
13 września 2013 00:49:23dziekuje. pozdrawiam.
 Izaa, 
14 września 2013 17:54:48bardzo fajny pomysł
 Bernadeta, 
16 września 2013 00:16:59dziekuje bardzo.