Pomysł od koleżanki Aśki. Robię od razu na 2-3 obiady lub zamrażam. Na zdjęciu z bitkami wegetariańskimi Primaviki i puree jaglano-ziemniaczanym z czarnuszką ( na podstawie tej zapiekanki ). Składniki: 4-5 buraków 1-2 cebule sól, pieprz olej Ugotuj buraki. Zetrzyj na tarce. Drobno pokrój cebulę. Podsmaż na oleju, dodaj buraki i smaż jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Targi żywności eko - Rzeszów, w budynku L'eclerca, co sobotę. Na stoisku z Lubartowa można kupić np. takie smakołyki: - pasztet g... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).