na zimno - 10906 przepisów (strona:256/728)

Dieta na rozgrzewkę czyli co jeść aby zimą zimno nie było 223

skarpetach, noszę szalik i popijam gorące herbatki. Marzną mi dłonie a czubkiem nosa poznaję, gdy temperatura spada poniżej 20 stopnia, bo robi się jak kostka lodu. Nie lubię zimna i walczę z nim na różne sposoby. Zakładam grubaśne swetry i okrywam się wełnianymi pledami ale przede wszystkim rozpoczynam dzień od dobrego, rozgrzewającego śniadania . Do tego popijam herbatki i napary, używam

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ferie. Dzieci. MAZURY. Mini przewodnik po zimowych atrakcjach. 185

podziwiać moż na piękne widoki i wspaniał ą , lekko uśpioną, zimową przyrodę.       Jeśli śnieg i prawdziwa mroźna zima nie dopisz ą w okolicach polskiego bieguna zimna, możemy poszukać atrakcji dodatkowych.   Oto niektóre, dostępne zimą : Mazurolandia- pa rk atrakcji ,położony w Gierłoży k/ Kętrzyna. Można si ę tu zaszyć na kilka godzin i korzystać z atrakcji

WYSPA SZCZĘSLIWA
Nie bądź Matką Kwoką! 219

starannie przygotowuję ubrania do wyjścia do szkoły i przedszkola. Mam ochotę wskazać chłopakom najlepszych kumpli i pokierować karierą sportową : wybrać tenis zamiast piłki nożnej. Ostrzegam, przestrzegam, marudzę, upominam...Że zimno, że nie zdrowe, że złapie katar, że dostanie dwóję. Że lepiej to , nie tamto. Przecież to ja wiem lepiej i po co mają przekonać się na swojej skórze

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kurczak po hiszpańsku. 1384

Kurczak zapiekany w pysznym sosie wywodzącym się z Hiszpanii. Ten sos będzie znakomity także do ryby, jednak podany na zimno. Mocno pomidorowy, z dużą ilością ziół i czosnku a do tego razem zapieczona papryka. Do tego dania można użyć dowolnego mięsa z kurczaka - może to być obrane mięso z całości, mogą być to pokrojone piersi, czy udźce. Całość natomiast warto

Poezja Smaków - blog kulinarny
Chlebek truskawkowy 146

Pyszny chlebek dobrze sprawdzi się w roli podwieczorku. Ze szklanką mleka na ciepło smakuje idealnie. Na zimno zastąpi pożywne śniadanie. Jeśli do ciasta dodacie więcej słodziwa, wyjdzie wyśmienite słodkie ciasto. Do ciasta używamy żółtek. Białka, aby nic się nie zmarnowało, możecie upiec bezę.   Chlebek truskawkowy Danie Ciasto , Pieczywo , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 14 Porcje 14 Składniki

Kucharzyca
Pasztet z kaszy jaglanej 127

oleju roślinnego 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki 1 łyżeczka tymianku sól i pieprz Przygotowanie  Kaszę przepłukałam na sitku pod zimna wodą  ( dzięki temu zabiegowi pozbyłam się posmaku goryczy) Następnie ją ugotowałam w posolonej wodzie około 20 minut.Do garnka nalałam oleju, rozgrzałam go.Wrzuciłam umytego i pokrojonego w talarki pora

Kukuleczki
CIASTECZKA JAGLANE Z ŻURAWINĄ 123

łyżeczek syropu klonowego ( dodatkowo) 1 banan  Przygotowanie Piekarnik 180 stopni  Kaszę jaglaną opłucz w zimnej wodzie i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną kaszę przelej zimna wodą, przełóż do blendera dodaj, banana, syrop klonowy, żurawinę możesz również ulubione orzechy i całość zblenduj. Masa jest dość klejąca, więc ciężko się formuje. Zrób kulkę i rozpłaszcz, możesz pomagać sobie

Kukuleczki
Szarlotka z migdałową kruszonką 288

część ciasta zetrzeć na tarce i wymieszać z płatkami migdałowymi. Posypać wierzch ciasta i ponownie wstawić do piekarnika na ok 40 minut. Podawać na ciepło z lodami lub na zimno, posypaną cukrem pudrem.  Po podpieczeniu ciasto można delikatnie posypać kaszą manną, która wchłonie nadmiar soku z jabłek

Kuchnia w czekoladzie
łopatka 201

pieczeń w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste) .  Następnie wyjmujemy z piekarnika i podajemy na gorąco do obiadu, lub na zimno jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami 438

Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami to proste danie, które idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Babeczki można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie smakują same w sobie, lecz można ich smak wzbogacić np. sosem czosnkowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami – Składniki: ok. 300g ciasta

Kulinarne Przeboje
Kotlety siekane z papryką i kukurydzą 539

Kolorowe i wyśmienicie smakujące kotleciki, które można jeść na ciepło i na zimno. W mig znikają z talerza ;) Są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam! Kotlety siekane z papryką i kukurydzą Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki kartoflanki 1 średnia papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy  garść posiekanego szczypiorku kilka łyżek

Tagebuch po polsku
Kisiel na zimno bez gotowania 166

Człowiek czasem nie nadąża za nowinkami i nawet nie wie co jaka firma produkuje ..tzn.wie ,ale co raz wprowadza jakieś nowości..Ja np.pierwszy raz spotkałam się z kisielem na zimno bez gotowania.Delecta właśnie ma w swojej ofercie różne takie  owocowe kubki ,,ja akurat wypróbowałam kisiel o smaku arbuza i melona .Takie kisielki robi się naprawdę szybko i na upały

Moje domowe kucharzenie
Czekoladą malowane. I chlebek na proszku 156

botwinkę i pestki dyni, połączyć. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 35-45 minut, do suchego patyczka. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Aktualnie sezon na szparagi w pełni, więc myślę sobie, że trzeba by pokusić się również o wykonanie oryginalnej wersji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kasza jaglana z owocami i gorzką czekoladą 199

Dziś mam dla was propozycje śniadania, czyli  kaszę jaglaną z owocami i gorzką czekoladą. Dobre na zimno jak i na ciepło.   SKŁADNIKI:  2porcje 1/2 szklanki kaszy jaglanej  1 gruszka 1/2 jabłka 1 banan 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego Gorzka czekolada PRZYGOTOWANIE: Namoczyłam na noc kaszę jaglaną ( 1/2 szklanki kaszy - 1 szklanka wody). Ugotowałam kasze według

Misz-masz by Domi
Zupa z botwinki – młodych buraczków 134

buraki. Taka jest właśnie zupa z botwinki. Nie potrzeba specjalnych umiejętności, aby cieszyć się jej smakiem. Zupę można podawać w dwóch lub więcej wariantach. Na ciepło i na zimno, na ostro i normalnie – dla każdego coś dobrego. U nas w wersji ostrzejszej z czosnkiem. Ja pamiętam zupę z botwinki z dzieciństwa. Nie lubiłam jej, bo rodzice podawali ją zwykle

Mieszam w Garnku